YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 12:25

7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN PROJELER

A
A
A
7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN PROJELER

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi’nde Eğitimde Proje Geliştirme dersi projesi kapsamında öğrenciler geliştirdikleri projeleri sergilemeye başladı.
Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nail İlhan’ın danışmanlığında yürütülen sergi, "Eğitimde Proje Geliştirme" dersi kapsamında Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projelerden oluşurken, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer açılan serginin ilk gününde öğrencilerin projelerini inceledi. Sergilenen projeleri tek tek inceleyen 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç,
düzenlenen sergi ve hazırlanan projeler öğrencilerin eğitim alanında proje yapma kültürünün geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirterek, "Öğrencilerimizin bu tür projelerde yer almaları ufuklarını açacağına inanıyorum. Öğrencilerimiz üniversiteyi bitirdikten sonra belki ileride bizim konumumuza gelecekler. Bu nedenle bilgi ve teknolojiyi iyi kullanmaları gerekiyor. Projelerde aktif şekilde yer alan öğrencilerimize ileride kendilerini büyük katkı sağlayacaktır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kazdağları’nda asırlardır Hıdırellez’i mezarlıkta kutluyorlar Balıkesir’in Edremit ilçesi Tahtakuşlar Mezarlığı’nda asırlardır sürdürülen Hıdırellez geleneği, bölgede yaşayan Tahtacı Türkmenleri tarafından yaşatılıyor. Mezarlıkta gerçekleşen Hıdırellez etkinliği büyük ilgi görüyor. Tahtacı Türkmenleri, asırlardır sürdürdükleri Hıdırellez geleneği dahilinde Kazdağları eteklerindeki Tahtakuşlar Mahallesi’nin mezarlığında bir araya gelerek ölmüşleri için hayırlar yaptı ve Hıdırellez’i kutladılar. Mezarları süsleyen ve yanlarında getirdikleri yemekleri yiyen Tahtacı Türkmenleri, odun ateşinde pişirdikleri kahve ile çerez ve şekerleri birbirlerine ve ziyaretçilere ikram etti. Yüzyıllardır bu geleneği devam ettirildiğini ifade eden Tahtakuşlar Muhtarı Kadir Sürgit “Ölmüşlerimizin ruhuna değsin diye çay, kahve ikramları, yemek ikramları, çerez ikramları, ölmüşlerimizi anmak için yapıyoruz. Ölmüşlerimizin anmak için kültürel bir etkinliğimiz yüzyıldan beri süren bizim için çok önemli bir gün” dedi. Bu etkinliği izlemek için Kazdağları’na geldiğini ifade eden Yeşim Varol, “Kazdağları’na ilk defa geliyorum. Hıdrellez için de bu köye ilk defa geliyorum. İnanılmaz güzel bir yer. Bence çok anlamlı bir etkinlik bu. İnsanların ölmüşlerini anmaları için onlarla birlikte anılarını tazelemeleri için ve hayır yapmaları için inanılmaz güzel bir etkinlik. Ben bayıldım. Bence herkes hayatında en az bir kere görmeli” dedi.