GENEL - 24 Aralık 2011 Cumartesi 12:56

GENÇLİK ÇALIŞTAYININ AÇILIŞI YAPILDI

A
A
A
GENÇLİK ÇALIŞTAYININ AÇILIŞI YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığının 16 ilde yürüttüğü bölgesel gençlik çalıştaylarının birisi de Erzurum’da düzenlenmeye başlandı. Programa katılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin "Gençler bizim yarınımız olarak gördüğümüz bireyler değil bugünümüz olarak gördüğümüz fikirlerini aldığımız beraber karar verdiğimiz bireylerdir" dedi.
Bugün açılışı yapılan çalıştaya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü H. Turgut Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, çok sayıda kurum yöneticisi ve gençler katıldı.
Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin "Bakanlık olarak gençlik çalışmalarını önemsiyoruz. Sorunlara tipik merkeziyetçi açıdan bakmak yerine, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla ortak çözüm üretmek peşindeyiz. Gençler artık bu günümüz için var. Onlarla aynı ortak paydada buluşuyor, fikir alışverişinde bulunuyor ve fikirlerini önemsiyoruz" dedi.
Türkiye’nin tüm illerinde yapılması planlanan çalıştayların, zaman yetersizliği sebebi ile sadece 16 ilde gerçekleştirileceğini söyleyen Doç. Dr. Yusuf Tekin, çalıştayların kendileri için önemine vurgu yaptı.
Erzurum Valısı Sebahattin Öztürk ise konuşmasında "Bu çalıştaylarla ülkemizin gençlere verdiği önem açıkça bellidir. Gençlerin görüşleri de kendileri de yarınımız için değil bugünümüz için gerekli. Bunun için gençleri ikinci planda tutmak değil her zaman yanımızda olmalarını sağlamak gerekmektedir" diye konuştu.
Düzenlenen bölgesel gençlik çalıştayların da gençlerin fikirlerine görüşlerine önem verildiğini söyleyen Vali Öztürk, çalıştaylardan çıkan sonuçlarla da genç fikirlerin ortaya çıkacağını dile getirdi.
Konuşmaların ardından başlatılan bölgesel gençlik çalıştayında kendilerine ayrılan konuları tartışmaya başlayan gençler, aldıkları notlar ve sundukları görüşler ile 2012 yılı Mayıs ayında düzenlenecek olan büyük gençlik çalıştayına yön verecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir