ASAYİŞ - 27 Aralık 2011 Salı 18:35

"OTODRAG" DAVASINDAKİ 18 SANIK BERAAT ETTİ

A
A
A
"OTODRAG" DAVASINDAKİ 18 SANIK BERAAT ETTİ

Antalya’da 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı Otodrag Şampiyonası’ndaki kazaya ilişkin davada 18 sanık beraat etti.
Antalya’da 2006 yılında 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı Otodrag Şampiyonası’nda meydana gelen kazayla ilgili davadan karar çıktı. Yarış pilotu Abdullah Levent Kesen ve TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu’nun da aralarında bulunduğu 24 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması, Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, sanık Abdullah Levent Kesen, dönemin TOSFED İl Temsilcisi Ahmet Haluk Özsevim ve Mehmet Panırbaşı’nın yanı sıra ölen hayatlarını kaybedenlerin
aileleri ile avukatları katıldı.
Davada söz alan Levent Kesen’in avukatı Hakan Uçal, "Bu bir yarıştır ve bu sporun ruhunda bu kaza olayı vardır. Cirit atan bir yarışmacının attığı ciritin birine isabet edebileceği düşüncesiyle bu sporu yapması mümkün değildir. Müvekkilimin sporcudur ve beraatine karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu. Son sözü sorulan sanıklar da takdirin mahkemeye ait olduğunu belirtti ve beraatlarını talep etti.
Mahkeme heyeti; Abdullah Levent Kesen, Ahmet Ata Aksu, Ahmet Nezih Olacay, Ali Altuntaş, Celal Uğur Doğaner, Ekrem Ekmenci, Fatih Altaylı, Fuat Özgür Ülgin, Galip Sakder, Harun Karacan, Hüseyin Barlaş Doğu, Kadir Kolaylı, Mustafa Aytaç Kot, Mümtaz Tahincioğlu, Necip Rıza İrde, Saffet Üçüncü, Selim Topaloğlu ve Yakup Hilmi Kuriş’in beraatlerine karar verdi. Dönemin TOSFED Antalya Temsilcisi Ahmet Haluk Özsevim ile birlikte saha komiserleri Ahmet Engin İzet, Ahmet Sabri Altunel, Mehmet Emin Keskin, Mehmet
Pınarbaşı ve Sadullah Korkutur’a ise, ’Birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak’ suçundan 4’er yıl 2’şer ay hapis cezası verildi. Mahkeme, bu cezayı her sanık için 30 bin 400 lira para cezasına çevirdi ve miktarın 10 eşit taksitte ödenmesine karar verdi.
OLAY
Türk Hava Kurumu’na ait Karain Havaalanı’nda 16 Nisan 2006’da düzenlenen yarışta, Abdullah Levent Kesen’in kullandığı otomobil, hareketten bir süre sonra pistten çıkarak seyircilerin arasına dalmış, kameraların görüntülediği kazada, 20 yaşındaki İbrahim Özer ile 18 yaşındaki İbrahim Uzun kaza yerinde ve aynı yaştaki Orhan Bozkurt da kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Pilot Kesen’in sağ el parmakları ve sol kolunun kırıldığı kazada seyircilerden 2 kişi de yaralanmıştı.
İbrahim Uzun’un ailesinin açtığı tazminat davasında, sürücü ile 3 kurum ve kuruluşun aileye 132 bin lira ödemesine hükmedilmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir