GENEL - 23 Aralık 2011 Cuma 17:45

KÖROĞLU SEMPOZYUMU BİLDİRİMLERİNİN KİTABI TANITILDI

A
A
A
KÖROĞLU SEMPOZYUMU BİLDİRİMLERİNİN KİTABI TANITILDI

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) tarafından yayınlanan 21. Yüzyılda Köroğlu ve Bolu Araştırmaları Uluslararası Köroğlu, Bolu Tarihi ve Kültürü Sempozyumu Bildirileri kitabının tanıtımı Gülezler Konağı’nda yapıldı.
Törende konuşan Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kutalmış, BAMER’in Bolu kültürünü araştırmaya yönelik faaliyetlerinin bundan sonra da devam edeceğini belirterek, kitabın yayınlanmasındaki katkılarından dolayı Bolu Bağışçılar Vakfı’na teşekkür etti.
Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram da, vakıf olarak kültürel faaliyetleri desteklemekten mutluluk duyduklarını belirtti. Törende Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram’a, Rektör Vekili Prof.Dr. Akçahan Gepdiremen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar tarafından teşekkür plaketi ve çiçek sunuldu.
Bolu Bağışçılar Vakfı’nın katkılarıyla yayınlanan kitabın editörlüğünü AİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ali Yaman, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa ile Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Erol Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Bilge Kaya Yiğit yaptı.
782 sayfadan oluşan kitapta Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER), Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Folklor Enstitüsü ve Özbekistan Cumhuriyeti Fenler Akademisi Dil ve Edebiyat Enstitüsü işbirliği ile 17-18 Ekim 2009 tarihlerinde Bolu ve Dörtdivan’da düzenlenen sempozyumda sunulan 63 bildiri yer alıyor. 1000 adet bastırılan kitabın BAMER’in 9. yayını olduğu belirtildi.
Tanıtım toplantısının ardından Gülezler Konağı’nda "Köroğlu’nun Diyarından Haneler ve Hamiler" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergiyi hazırlayan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa, sergideki fotoğraflarla ilgili bilgi verdi. Gülezler Konağı’nda 23 Ocak 2012 tarihine kadar açık kalacak olan sergide, Azize Aktaş Yasa, Turgay Yazar, Selcen Genç ve Cem Korkmaz’ın fotoğrafları bulunuyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir