SPOR - 15 Mart 2017 Çarşamba 16:51

Bakan Kılıç: "EURO 2024 organizasyonunu yaparak Avrupa’ya misafirperverliğin nasıl olması gerektiğini göstereceğiz"

A
A
A
Bakan Kılıç: "EURO 2024 organizasyonunu yaparak Avrupa’ya misafirperverliğin nasıl olması gerektiğini göstereceğiz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bazı Avrupa ülkeleri ile yaşanan siyasi krizlerin Türkiye’nin EURO 2024 adaylığını nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bazı Avrupa ülkeleri ile yaşanan siyasi krizlerin Türkiye’nin EURO 2024 adaylığını nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.


Bakan Kılıç’a, Yalova ziyaretinde bazı Avrupa ülkeleri ile yaşanan siyasi krizlerin Türkiye’nin EURO 2024 adaylığını nasıl etkileyeceği sorusu soruldu. "EURO 2024’ün bu bağlamda Türkiye’de yapılmasının çok daha büyük bir önemi vardır" diyen Bakan Kılıç, "Biz bize gelen misafire misafirperverliğimizle muamele ederiz, kapılarımızı açarız. Bizim Hollanda’ya karşı aldığımız tedbirlerin hiçbiri Hollanda halkıyla alakalı değildir. Bizim Hollanda halkıyla bir sıkıntımız yok. Alman halkıyla, Fransa halkıyla, Avusturya halkıyla bir sıkıntımız yok. Devletlerini yöneten kişilerin hatalarıyla sıkıntımız var bunu dile getiriyoruz. Ben Türkiye’deki tesis alt yapısını, EURO 2024 anlamında baktığımızda stadyum, ulaşım, konaklama altyapısının çok yeterli olduğunu biliyorum. Bir yıllık bir süremiz var önümüzde. Bu süre içerisinde yoğun bir çalışma yapacağız ve onlara misafirperverliğin nasıl olması gerektiğini de hem hatırlatacağız hem de ümit ediyorum ki 2024 organizasyonu yaparak göstereceğiz" cevabını verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avcılar’da polisin geldiğini görünce evdeki uyuşturucuları ateşe veren zehir tacirleri böyle yakalandı Avcılar’da polis baskınını fark edince, sera yöntemiyle uyuşturucu yetiştirdikleri alanı ateşe veren uyuşturucu tacirlerinin yakalandığı anlara ilişkin polis kamerasına yansıyan görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde polisin evin kapısını koçbaşıyla kırarak içeri girdiği ve alev alev yanan alan görülüyor. Avcılar’da bir binanın çatı katındaki dubleks evde sera yöntemiyle uyuşturucu yetiştiren zehir tacirleri, polis baskınını fark edince yangın çıkarmış, kapıya bariyer kurarak uyuşturucuyu ateşe veren zanlılar, polis ekiplerinin müdahalesiyle yakalanırken, evdeki yangın ise itfaiye ekiplerince söndürülmüştü. Zehir tacirlerinin yakalandığı operasyonun detayları ortaya çıktı. Avcılar, Bahçelievler, Çatalca, Beylikdüzü ve Gaziosmanpaşa’da dün 6 adrese, Tekirdağ Marmara Ereğli’sinde 2 adrese ve 2 araca yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar sırasında Avcılar’da bir eve yapılan operasyonda 2 şüpheli, kapıyı kilitleyerek kapı arkasına bariyer oluşturdu. Şüpheliler bütün uyarılara rağmen kapı açmazken, ekipler kapıyı koç başı ile açtı. Bu sırada şüpheliler evdeki uyuşturucu maddeyi ateşe verdi. Esrarın ve ara kimyasal maddelerinin tutuşması sonrasında evde yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Operasyonlarda ise 64 kök hint keneviri bitkisi, 808 gram esrar, Hint keneviri bitkisi yetiştirmek için kullanılan sera malzemeleri, 1 adet balistik yelek, 15 adet fişek ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 6 şüpheli hakkında işlemlerine devam edildiği öğrenildi. Avcılar’daki adrese gerçekleştirilen operasyon anı polis kamerasına böyle yansıdı 2 yıldır kiraladıkları evde sera yöntemiyle Hint keneviri yetiştiren zanlıların yakalamak için gerçekleştirilen operasyon anı polis kamerasına yansıdı. Görüntülerde ekiplerin kapıyı koçbaşı ile kırarak içeri girdikleri içeriden alevler yükseldiği görülüyor. Ayrıca uyuşturucu serasına çevrilen alan da kameraya yansıyor.