EKONOMİ - 27 Eylül 2018 Perşembe 14:31

Geceliği 25 bin dolarlık kral dairelerine talep patladı

A
A
A
Geceliği 25 bin dolarlık kral dairelerine talep patladı

Karaderili Şirketler Grubu’nun Yalova’da 180 milyon dolarlık yatırımla 4 yıl önce başladığı Terma City Oteli’nin kral daireleri zengin Arapların gözdesi oldu.

Karaderili Şirketler Grubu’nun Yalova’da 180 milyon dolarlık yatırımla 4 yıl önce başladığı Terma City Oteli’nin kral daireleri zengin Arapların gözdesi oldu.


Yalova bölgesinde zenginlerin konaklayabileceği tarzda tesislerin olmadığını fark ederek yatırım kararı alan Karaderili Şirketler Grubu Ceo’su Tevfik Talas, gelen taleplerden doğru bir yatırım yaptıklarının ortaya çıktığını söyledi. Özel olarak dizayn edilen, 1000 metrekare başkanlık suiti ve 250 ile 500 metrekarelik büyüklüklere sahip 21 adet kral dairesinin bulunduğunu, önce 19 olarak planlanan sayının da gelen talepler sebebiyle 21’e çıkarıldığını belirten Talas, aynı anda 21 devlet başkanı ya da Körfez bölgesinden prens ve şeyhlerin kalabildiği tesiste, gecelik ücretlerin ise 15 bin dolardan başladığını söyledi. Talas sahip oldukları başkan süitinin gecelik konaklama fiyatının ise 25 bin dolar olduğunun altını çizdi.


Talas, özellikle hafta sonlarında kral dairelerinde konaklamanın çok yoğun geçtiğini belirterek, “Ortadoğu ülkelerinden yoğun talepler geliyor. Gelen misafirler kral dairelerini istediği için de sayıyı artırmak zorunda kaldık” şeklinde konuştu. Toplam 2200 yatak kapasiteli otelin termal bölümlerine de misafir alınmaya başladığını söyleyen Talas, şunları söyledi:


“Otelin yapım kararı da Yalova bölgesine gelen körfezin büyük ailelerinin kalabileceği bir yer olmamasından ortaya çıktı. Başlangıçta 19 kral dairesi ile planlanmıştı proje ancak gelen talepler doğrultusunda 21 kral dairesine çıktı. Yaptığımız bu projeyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye’de 21 kral daireli ve 1000 m2’lik 1 başkanlık suitli termal oteli ilk kez yaptık. Kral dairelerinin 17 adedi tek kat ve ortalama 250 metrekare, 4 adedi de dubleks 500 metrekare olarak planlandı. Dairelerde, ebeveyn yatak odası, ebeveyn banyo, ikinci yatak odası ve banyosu bulunuyor. Salon büyüklüğü ise 130 metrekare olarak belirlendi. Salonlarda, şömine, bar, piyano,tamamı özel tasarım yemek ve oturma grupları bulunuyor”.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, Gümüşhane’deki küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için “Fide Bizden, Üretmek Sizden” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli toplam 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından son yıllarda sayısı hızla artan ve kırsal kesimdeki vatandaşlara gelir kapısı olan gerek örtü altı yetiştiriciliğine destek olmak ve küçük ve parçalı tarım arazilerini üretime kazandırmak için hazırlanan projenin bedeli 1 milyon 768 bin TL. “Fide Bizden, Üretmek Sizden Projesi” projesi kapsamında Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde üreticilere 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan fide dağıtım programında proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane’nin coğrafi konumunu ve kendine has iklim özelliklerini tarımsal üretiminde avantaja çevirmek istediklerini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ve bütçesi 1 milyon 768 bin TL olan “Fide Bizden Üretmek Sizden Projesi”nin küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için hazırlanan bir proje olduğunu, proje ile Gümüşhane genelinde bulunan küçük ve parçalanmış arazileri karlılığı yüksek üretimlerle ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını ve proje kapsamında üreticilere 156 bin 870 adet domates, 115 bin 868 adet biber, 34 bin 440 adet hıyar ve 15 bin 120 adet patlıcan fidesi olmak üzere toplam 322 bin 398 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapılarak, örtü altı ve açık alanlar olmak üzere yaklaşık 100 dekar alanda sebze üretimi gerçekleştirileceğini kaydetti. Gümüşhane’nin iklim özellikleri nedeniyle her ne kadar zor şartlarda üretim yapılsa da üretilen ürünlerin renk, tat ve aroma gibi kalite özelliklerinin çok iyi olduğunu, bu nedenle üretilen ürünlerin gerek İl içinde gerekse komşu illerde çok tercih edildiğini ve pazar değerinin yüksek olduğunu belirten Kıraç, sebze üretimini geliştirmek için farklı proje çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Fide dağıtımına ilk olarak örtü altı yetiştiricilerinden başladıklarını, diğer dağıtımlarının Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ifade eden İl Müdürü Kıraç, projenin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.