YEREL HABERLER - 03 Kasım 2012 Cumartesi 16:31

ÜNYE`DE ``İŞİMİZ, GÜCÜMÜZ, GÜVENCEMİZ`` PANELİ

A
A
A
ÜNYE`DE ``İŞİMİZ, GÜCÜMÜZ, GÜVENCEMİZ`` PANELİ

Sosyal Araştırmalar Vakfı(SAV) ile Ünye Eğitim-Sen tarafından ``İşimiz, Gücümüz, Güvencemiz`` ve ``Çalışma Yaşamında Güncel Gelişmeler ve Güvensizlik`` konulu panel düzenlendi.
Ziraat Odası Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen panele Eğitim-Sen Ünye Şube Başkanı Mehmet Küçükergüler, CHP Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı, panelistler Marmara Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Berna Güler Müftüoğlu, Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu, Prof Dr. Mehmet Türkay ve Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Umut Ulukan, Yrd. Doç. Dr. Sebiha Kablay, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Eğitim-Sen Ünye Şube Başkanı Mehmet Küçükergüler, panelde açılış konuşması yaparak katılan herkese teşekkür etti.
Açılış konuşmasının ardından paneli yürüten Marmara Üniversitesi`nden Prof Dr. Mehmet Türkay, kapitalizmin zaten çalışanlar açısından başından buyana güvencesiz olduğunu, sadece bu güvencesizliğin biçiminin ve mekanizmalarının tarihsel olarak değiştiğini, dolayısıyla bugün meselenin daha vahşi bir kısmı ile karşı karşıya kalındığını vurguladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.