YEREL HABERLER - 23 Ekim 2012 Salı 17:46

SELÇUK KURBAN BAYRAMINA HAZIR

A
A
A
SELÇUK KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Selçuk Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerini ve kesim alanını belirledi. Selçuk halkının rahat ve fiziken uygun mekânlarda kurban alımına ve kesimine yardımcı olmak ve ilçede oluşabilecek olumsuz görüntüyü önlemek amacıyla belediye görev alanına giren tüm hazırlıkları tamamladı.
Belediye kurban satış alanı olarak İsabey Mahallesi`nde eski itfaiye binası arkasında bulunan belediyeye ait 6 bin 500 metrekarelik alanı yeniden düzenleyecek. Kurban satış alanı görevlilerce temizlenerek dezenfekte edilecek. Ayrıca alan giriş çıkışları denetlenecek. Satıcılar için 80 metrekarelik parsellere bölünen alanda sabit tuvaletler, çay ocağı ve üç adet çeşme yer alacak.
Hayvan kesim yerlerinin bu yıl mezbaha, sebze hali olduğunu ve ayrıca kurbanını kendisi kesmek isteyen vatandaşlar için de eski itfaiye binasının kesim yeri olarak belirlendiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, "Denetim ekiplerimiz başta olmak üzere, çevre ve sağlık hizmetleri ekipleri ve zabıta ekiplerimiz bayram süresince tüm önlemleri alacaklar. İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından hayvan kesim ücretleri; Büyük baş için dört parçaya ayırmak üzere 150 TL, küçükbaş için 40 TL olarak belirlendi. Tüm Selçuk halkının bayramını kutluyor, sevdikleri ile güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin gösterimine yoğun ilgi İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, filmi Gazze’de İsrail’in saldırısı sonucu bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertleriyle birlikte seyretti. İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği iş birliği ile Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi gerçekleştirildi. İstanbul Zeytinburnu ilçesi Fişekhane’de düzenlenen programa İstanbul Valisi Davut Gül, Gazzeli Hind Rajab’ın aile fertleri, iş insanları ve birçok davetli katıldı. Filmin gösterimi öncesi Vali Davut Gül, Rajab’ın aile fertleriyle bir araya gelerek çiçek takdim etti. Ardından Vali Davut Gül ve davetliler salona girerek filmi seyretti. Gösterim öncesi konuşan Vali Gül, "Gazze’deki yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak bir insanlık dramını beyaz perdede seyredeceğiz. İstanbul’umuzda bunun daha çok izlenmesi, daha çok duyulması, herkesin bu zulümden haberdar olabilmesi için, bir kez daha o acıları görebilmemiz için arkadaşlarımızla bu filmi birlikte izleyeceğiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah zalim, katil İsrail’in hak ettiği gibi cezalandırıldığını bu dünyada ölmeden görmemizi nasip etsin. İnşallah aile fertleri ile birlikte izleyeceğiz. Filmin kısaca hikayesine baktık. Gerçekten ne desek az kalacak. Binlerce, on binlerce örnekten sadece bir tanesi" dedi. Hind Rajab’ın yakını Alameerhamoda Hamada, "Türkiye’ye bu filmin gösterimi için teşekkür ediyoruz. Allah’tan Filistinli ve Gazzeli şehitlere rahmet etmesini diliyoruz" dedi.