GENEL - 16 Kasım 2012 Cuma 11:25

SURİYELİ MÜLTECİ SAYISI 120 BİNİ GEÇTİ

A
A
A
SURİYELİ MÜLTECİ SAYISI 120 BİNİ GEÇTİ

Ülkelerindeki iç kargaşadan kaçarak Türkiye`ye gelen Suriyeli sığınmacı sayısı 120 bin 147`ye yükseldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği`nden alınan bilgiye göre, Suriye`den gelenler için kurulan 13 çadır kent, 1 geçici kabul merkezi ve 1 adet konteynır kentte bugün itibariyle 120 bin 147 Suriye vatandaşı bulunuyor.
AFAD tarafından; Hatay`da 5, Şanlıurfa`da 2, Gaziantep`te 3, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman`da 1`er olmak üzere toplam 13 çadır kent ile Kilis`te 12 bin kişilik 1 adet konteynır kent kuruldu.
2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye`deki iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar Türkiye`ye gelen 160 binden fazla Suriye vatandaşı için, Başbakanlık AFAD tarafından 7 ilde kurulan kamplarda, bir yılı aşkın süredir her türlü insani yardım ihtiyacı karşılanıyor.
AFAD verilerine göre, Bugüne kadar Türkiye`ye 168 bin 985 Suriye vatandaşı giriş yaptı.
Bugüne kadar 48 bin 838 Suriye vatandaşı ülkesine dönerken, Bugün itibariyle; Hatay`da 12 bin 437, Gaziantep`in İslahiye ilçesinde 8 bin 427, Karkamış ilçesinde 6 bin 255, Nizip ilçesinde 7 bin 194 kişi olmak üzere 22 bin 663 kişi, Kilis`te 13 bin 298, Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde 24 bin 486, Akçakale ilçesinde 17 bin 194 kişi olmak üzere 41 bin 680 kişi, Kahramanmaraş`ta 15 bin 111 kişi, Osmaniye`de 8 bin 183 kişi ve Adıyaman`da 6 bin 77 kişi barındırılıyor. 104`ü refakatçi, 594`ü hasta ve yaralı olmak üzere toplam 698 kişi hastanede bulunuyor. Hastanedekilerle birlikte barınma merkezlerinde 120 bin 147 bulunuyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Şanlıurfa’da toplantı ve yürüyüşlere 3 gün yasak getirildi Şanlıurfa Valiliği yaptığı yazılı açıklamayla il genelinde toplantı ve yürüyüş benzeri etkinliklerin 3 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Valiliğin açıklamasında, "İlimiz sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu Ek-1 maddesi kapsamındaki oyun, temsil ve çeşitli şekillerdeki gösteri ve etkinlikler, ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişiliklerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, oturma eylemi, basın açıklaması, protesto eylemi ve benzeri türdeki her türlü eylem, etkinlik ve faaliyetler ile ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya ilimiz güzergahını kullanarak her türlü kanuna aykırı eylem etkinliğe katılmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem, etkinliklere katılması muhtemel şahıs, şahısların, grup, grupların ve araçların ilimiz sınırlarına giriş-çıkışları 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 17. ve 19. maddelerine istinaden 23 Ocak 2026 saat 08.00’den 25 Ocak 2026 saat 23.59’a kadar 3 süreyle il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Şanlıurfa coğrafi sınırları içerisinde yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.
Ağrı Ağrı Valisi Bozkurt, Eleşkirt’teki çalışmaları yerinde inceledi Ağrı Valisi Önder Bozkurt, Eleşkirt ilçesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Ağrı Valisi Önder Bozkurt, Eleşkirt Kaymakamı Ömer Saygılı, Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut ve ilçe birim amirleriyle bir araya gelerek devam eden ve planlanan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla da buluşan Vali Bozkurt, talep ve önerileri dinledi. Ziyaret kapsamında Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi ile Tekstilkent alanlarında incelemelerde bulunan Vali Bozkurt, Yayladüzü Beldesi’nde vefat eden bir vatandaşın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileklerini iletti. Vali Bozkurt, programı kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğünü de ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle bir araya gelen Vali Bozkurt, il genelinde yürütülen eğitim faaliyetlerine ilişkin brifing aldı. Eğitimde akademik başarı, mesleki eğitim, devam eden yatırımlar ve 2026 yılında planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Bozkurt, okullar ve pansiyonların fiziki durumlarına yönelik çalışmaların önemine vurgu yaptı. Öte yandan Ağrı Valiliği koordinesinde, kış şartlarının oluşturabileceği risklere karşı vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen kış tedbirleri çalışmaları sürdürülüyor. Bu kapsamda, Vali Yardımcısı Malik Çalışır ve AFAD İl Müdürü Özkan Aba’nın katılımıyla Eleşkirt ilçesine bağlı Güneykaya Köyü’nde AFAD ekiplerince vatandaşlara çığ tehlikesine karşı erken uyarı mekanizmaları, alınması gereken tedbirler ve muhtemel afet durumlarında uygulanacak yöntemler hakkında bilgilendirme yapıldı. Benzer bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarının, risk taşıyan tüm yerleşim alanlarında kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.