YEREL HABERLER - 30 Kasım 2016 Çarşamba 14:41

Kış lastiği uygulaması başladı

A
A
A
Kış lastiği uygulaması başladı

Havaların soğuması ve meteorolojinin ülke genelinde kar yağışı uyarısında bulunmasının da etkisiyle 1 Aralık itibarıyla zorunlu olan kış lastiği uygulaması yurt genelinde olduğu gibi Malatya’da da başladı.
Yönetmelik gereği Aralık ayından başlayarak Mart ayının sonuna kadar olan sürede yolcu ve yük taşıyan ticari araçların kışlık lastik zorunluluğu başladı. Kış lastiği konusunda geçen yıla göre bu yıl vatandaşların daha duyarlı olduğunu söyleyen lastik işletme sahibi Alper Kölük, sürücülere erken davranmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kölük, “1 Aralık itibari ile zorunlu yasa başlıyor. Bizlerde yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sürücülerimiz son güne bırakmasınlar. Sürücülerimiz önlemlerini almalarını tavsiye ediyoruz. 1 Aralık itibari ile ceza uygulamasına geçilecek. Lastik alırken sürücülerimiz arabanın orijinal lastiğini almaya dikkat etsinler. Lastikte önemli olan kaliteli olması çok ucuz lastiklere rağbet etmesinler. Kaliteli ve marka lastik seçsinler. Araştırsınlar ona göre araçlarına lastik alsınlar” diye konuştu.
Kış lastiğinin güvenlik için önemli olduğunu kaydeden Alper, “Kış lastiği sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü zaman yolu tutma özelliği var. Sürücülerimiz bilinçlendi. Önceki yıllarda ki gibi değil. Kar lastiği gibi düşünüyorlardı kış lastiğini fakat şimdi 7 derecenin altına soğukluk düştü mü kar yağsın yağmasın kış lastiği alıyorlar. Bir haftadır yoğun bir şekilde kış lastiğine ilgi var. Yine de beklediğimiz gibi bir ilgi olmadı. Vatandaşlar karın yağmasını bekliyor. Bilinçli sürücüler 1 Aralıktan önce lastiklerini aldılar” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.