EKONOMİ - 27 Eylül 2017 Çarşamba 14:03

İş-Kur yerinde istihdam sağlıyor

A
A
A
İş-Kur yerinde istihdam sağlıyor

İş-Kur’un Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu İrtibat Noktası aracılığıyla 118 kişinin istihdamı sağlandı.

İş-Kur’un Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu İrtibat Noktası aracılığıyla 118 kişinin istihdamı sağlandı.


İrtibat Noktasındaki İş-Kur temsilcileri, kısa sürede 65 fabrikayı tek tek gezerek çalışmanın amaçlarını anlattı. Fabrikalardan gelen 371 talebin ilk etapta 118 kişilik bölümü karşılandı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, “İş-Kur’un iş ve meslek danışmanları fabrikalarımızı her gün ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını yerinde alıyor. Vasıflarına uygun elemanları hemen fabrikalarımıza yönlendiriyor. Böylece fabrikalarımızın eleman alım süreçleri kısalırken, vatandaşlarımız da uzun uğraşlar vermeden işe yerleştirilmiş oluyor. Yaklaşık 2 ay gibi kısa bir süre içinde fabrikalarımızdan 371 talep alındı ve bugün itibariyle 118 kişi işe yerleştirildi. Bu verileri her ay düzenli olarak yayınlayacağız ” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Kırsaldaki Çınarlar’ projesi ile kırsalda yaşamını sürdüren, özellikle kendi ev ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaşlı vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için evlerine giderek hizmet veriyor. Ekipler, proje kapsamında vatandaşların temizlik, tamirat, soba kurulumu ve daha birçok konuda yanlarında oluyor. Hizmet kapsamında bugüne kadar 761 aileye 12 bin 728 kez hizmet verilerek vatandaşlara önemli bir destek sağlandı. Nurten Kaleli; “Büyükşehir ekipleri ailemizin birer ferdi oldular” Menteşe İlçesi Ortaköy Mahallesi’nde eşi ve oğluyla oturan Nurten Kaleli, Kırsaldaki Çınarlar hizmeti ile Büyükşehir ekiplerinin belli dönemlerde kendilerini ziyaret ettiğini söyledi ve gelen ekiplerin ailelerinin birer ferdi olduğunu belirtti. Nurten Kaleli; “80 yaşındayım, eşim ve oğlumla yaşıyorum. Eşim felç geçirdi. Benim de gücüm kalmadı. Ev temizliğinden diğer işlere Büyükşehir ekipleri hep yanımda oluyor. Siliyorlar, süpürüyorlar, camları temizliyorlar. Onlar geliyoruz dediğinde ben çayı koyuyorum, çaylarını içip işlerine öyle başlamalarını istiyorum. Çünkü onlar da bizim ailemizin bir ferdi oldular” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Kırsaldaki Çınarlar ekibinden Deniz Çağlar vatandaşların evlerine giderek tadilat, temizlik ve isteklerine göre birçok hizmeti verdiklerini söyledi. Deniz Çağlar; “Kendine bakamayan, yaşlı vatandaşlarımıza Kırsaldaki Çınarlar projemizle hizmet veriyoruz. Evlerinde temizlik, tadilat, odun kırma neye ihtiyacı varsa karşılıyoruz. Nurten teyzemize de aylık periyotlara göre uğruyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu hizmetimizle onların yanında oluyor, dualarını da alıyoruz.” Kırsaldaki Çınarlar ekibinin diğer üyesi Gülden Madran da genel temizlik, dolap, kapı, cam temizliği, süpürge gibi hizmetlerle vatandaşlara hizmet verdiklerini ve kendilerini gittikleri evin bir ferdi gibi hissettiklerini belirtti.