SPOR - 08 Kasım 2017 Çarşamba 14:24

Tribünlerin en yaşlı çifti

A
A
A
Tribünlerin en yaşlı çifti

Malatyaspor tribünlerinin en yaşlı çifti olarak bilinen Orhan Mutlu (63) ve eşi Fatma Mutlu (56) Evkur Yeni Malatyaspor’u hiçbir maçında yalnız bırakmıyorlar.

Malatyaspor tribünlerinin en yaşlı çifti olarak bilinen Orhan Mutlu (63) ve eşi Fatma Mutlu (56) Evkur Yeni Malatyaspor’u hiçbir maçında yalnız bırakmıyorlar.


Süper Lig’in 11. haftasında Malatya’da oynanan Medipol Başakşehir maçında da tribündeki yerlerini alan renkli çift, son nefeslerinde bile Evkur Yeni Malatyaspor aşkından vazgeçmeyeceklerini söylediler.



"Bize deli diyenler oluyor"


Maço Orhan lakaplı Orhan Mutlu, gençliğinin tribünlerde geçtiğini belirterek, "Aşağı yukarı 40 yıldır Malatyaspor’un peşindeyim. Ne 3.lig, ne soğuk, ne de uzak demedim takımın birçok maçına gittim. Bu öyle bir sevgi ki anlatılmaz yaşanır. Bize deli diyenler oluyor, ‘ne işiniz var’ diyenler oluyor. Ama bunu söyleyenler memleket nedir, memleketin takımına duyulan bağlılık nedir bunu bilmiyorlar. Benim Allah’tan tek duam, canımı Malatyaspor’un şampiyonluğunu gördükten sonra alsın. O şampiyonluğu göreyim, gözüm açık gitmem" dedi.



“Şu 3 günlük dünya insanın sevdiği bir şeyler olmalı”


Yeni neslin futbolu ve hayatı sanal dünya üzerinden yaşadığını ve bu duyguları tadamadığını da belirten Orhan Mutlu, "Ne yazık ki gençlerimiz hayatlarını evlerindeki 3 metrekarelik odalarda bilgisayar başında heba ediyorlar. Futbolu da hayatı da sanal dünya üzerinden yaşıyorlar. O yüzden de sıcak duygularını yitirmiş durumdalar. Çıksınlar dışarı, atsınlar kendilerini doğanın kalbine. Hem şu 3 günlük dünya insanın sevdiği bir şeyler olmalı. Memleketinin takımı gibi, ülkesi gibi, eşi gibi mesela. Bu duyguları tatmadan yaşanmış hayat, yitik hayattır bana göre. Beni de bu sözlerimden sonra birçok insanlar anlar diye düşünüyorum. Fırsat buldukça, sağlığım elverdikçe eşimi de alıp Malatyaspor’un maçına geliyoruz. O da çok seviyor Malatyaspor’u. Evde kalsak aklımız da burada olacak. Napalım dayanamıyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Engelli çift, inşaatını bitiremedikleri evleri için destek bekliyor Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Çiğdem ve Orhan Dağdeviren çifti, temelini geçen sene attıkları evlerini tamamlamak için yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor. Yüksekova’ya bağlı Çevreli Küme Evleri’nde yaşayan Çiğdem ve Orhan Dağdeviren çifti, 2022 yılında dünya evine girdi. Bedensel engelli olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir hayat süren çift, kendilerine bir ev inşa etmek istedi. Geçen sene arsalarının üzerine temel atan çift, maddi imkansızlıklar yüzünden evlerini tamamlayamadı. En büyük hayallerinin evlerine yerleşmek olduğunu kaydeden Dağdeviren çifti, yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor. Evlendikten sonra Yüksekova’da kaldıklarını kaydeden Çiğdem Dağdeviren, “Kaldığımız dairede hem kiramız arttı hem de giriş çıkışları bizim için sıkıntılıydı. Köye geldik, kaynımın evinde kalıyoruz. Onların evinin giriş çıkışı da bizim için rahatsız edici. Biz geldik bir temel attık. Malzemelerin bir kısmını borçla aldık, bir kısmı için de hayırseverler yardımcı oldu. Temeli attık ama geçen seneden beri bu temel böyle. İkimizin de engelli maaşı çok düşük. Valimiz olsun, vatandaşlar olsun, destek bekliyoruz kendilerinden. Biz de evimize girmek istiyoruz. Rahat etmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Attıkları temelin ikinci yıla gireceğini ve temelde kullandığı inşaat malzemelerinin büyük kısmını borçla aldığını söyleyen Orhan Dağdeviren ise, “Zor durumdayız, sıkıntıdayız. İmkanlarımız yok. Tek gelirimiz engelli maaşımız. Onunla da bir şey yapılmıyor. Geçen seneden beri abimin evindeyiz. İçeri girmek, dışarı çıkmak bizim için çok sıkıntılı. Gelip gidemiyoruz. Kendimize göre ev yapmak için temel attık ama tamamlayamadık. Milletimiz bize destek olursa çok seviniriz” şeklinde konuştu.
Samsun Yabancı uyruklu kadın insan ticaretinden tutuklandı Samsun’da polis ekipleri tarafından yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırıp fuhşa sürükleyenlere yönelik yapılan operasyonda Kırgız uyruklu kadın ile birlikte 3 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen yabancı uyruklu kadın tutuklanırken, 2 şahıs serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda yaptıkları çalışma sonucu Kırgız uyruklu M.A. adlı kadının, Özbekistan ve Azerbaycan’dan yasal yollardan kadın getirdiği, Türkiye’de kalış süresi dolan kadınları hasta bakıcılık işinde çalıştırdığı, bu kadınlardan komisyon adı altında para aldığı ve yine söz konusu kadınlara fuhuş yaptırdığını tespit etti. Göçmen polisi, H.G. adlı şahsın M.A. adlı kadının getirdiği kadınlara fuhuş yaptırdığını ve E.Y. adlı şahsın da M.A. ile birlikte kadınları zorla çalıştırdığını ortaya çıkardı. Polis yaptığı operasyon sonucu Kırgız uyruklu M.A. ile Türk vatandaşı E.Y. ve H.G.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Polisin operasyonunda 6 kadın kurtarıldı. Kurtarılan 6 mağdur kadının da sınır dışı edilmesi için çalışma başlatıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan M.A. adlı kadın ile E.Y. ve H.G. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. E.Y. ve H.G. savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye ifade veren M.A. adlı kadın mahkemece "insan ticareti" suçundan tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.