GENEL - 10 Kasım 2017 Cuma 14:12

ANFAŞ, turizm ve gıda Sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

A
A
A
ANFAŞ, turizm ve gıda Sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım Şirketi (ANFAŞ) Genel Müdürü Murat Özer, Antalya’nın fuarcılık alanındaki önemine dikkat çekerek, "600 bin yatak kapasitesine sahip, Ortadoğu ve Avrasya’nın buluşma noktası, kış döneminde iklim şartlarının yumuşak ve uygun olması ve uluslararası havalimanına sahip olması, 264 şehre direkt uçuş imkanı olması.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım Şirketi (ANFAŞ) Genel Müdürü Murat Özer, Antalya’nın fuarcılık alanındaki önemine dikkat çekerek, "600 bin yatak kapasitesine sahip, Ortadoğu ve Avrasya’nın buluşma noktası, kış döneminde iklim şartlarının yumuşak ve uygun olması ve uluslararası havalimanına sahip olması, 264 şehre direkt uçuş imkanı olması. Antalya’yı fuarcılıkta önemli kılıyor"dedi.


Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım Şirketi, ülke ve bölge fuarcılığını geliştirmek için turizm ve gıda sektörünün temsilcileriyle İstanbul’da bir araya geldi.


Taksim’de bulunan bir otelde düzenlenen buluşmaya ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Türkiye Otelciler Federasyonu Koordinatörü Necip Boz, Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak ve sektör temsilcileri katıldı.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıl dönümünü anarak sözlerine başlayan ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, "Günün anlamına değer katan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığını da paylaşmak istiyorum. Cumhuriyetin kuruluşundan 3 yıl sonra, 1926’da Karadeniz adında bir gemiyi yüzen fuar haline getirip üç ay süreyle Avrupa ve Karadeniz kıyılarında bulunan toplam 12 ülkenin 16 limanına uğratarak Türkiye’nin ürettiği gıda, tekel, halı ve benzeri ürünleri tanıtmak suretiyle Türkiye’deki ilk fuarcılığı da başlatan da Mustafa Kemal Atatürk’tür’’ ifadelerini kullandı.


Antalya’nın fuarcılık anlamında önemine vurgu yapan Özer, "Bugün itibariyle ANFAŞ 25 tane fuar düzenliyor. Bunların 6’sı kendi imkanlarıyla düzenleniyor. Geri kalan 19 tanede alt kiralama olarak düzenleniyor. 10 bin kişinin şehir dışından geldiği bir fuar sezonunda bin 500 kişinin de katılımcı olarak geldiği hesaplanmaktadır. Neden Antalya olduğunu hepimiz biliyoruz. 600 bin yatak kapasitesine sahip, Ortadoğu ve Avrasya’nın buluşma noktası, kış döneminde iklim şartlarının yumuşak ve uygun olması ve uluslararası havalimanına sahip olması, 264 şehre direkt uçuş imkanı olması’’ diye konuştu.


Eğitim ve sertifika programlarının fuarcılık için önemli olduğunu belirten ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, "ANFAŞ geçtiğimiz sene fiziksel olarak yapısını değiştirdi. 2 tane daha hol eklendi. 20 bin metrekarelik kapalı alan bugün itibariyle 40 bin metrekarelik bir alana çıktı. Toplamda 60 bin metrekarelik bir fuar alanına sahibiz. Bununla beraber ikinci ve üçüncü katlarda içinde bulunduğumuz toplantı odalarının benzerinde 15 tane konferans ve seminer salonu mevcut. Artık biliyoruz ki günümüz fuarcılığında yalnız başına fuarcılık ya da ürün sergilemek yeterli değil. Bunu mutlaka sektörel konferans, seminer ve panellerle desteklemek gerekiyor. Hatta buna ek olarak eğitim ve sertifika programları da koyabiliyoruz’’ şeklinde konuştu.


Ziyaretçileri mutlu edebilmek adına bir departman kurulduğunu ifade eden Özer,’’ Biz ne yaptık ta insanlar mutlu oldu. Geçtiğimiz sene biz, yurt dışı ziyaretçisi departmanı kurduk ilk kez. Yurt dışı ziyaretçi departmanında bugün itibariyle 7 farklı dil konuşuluyor. Bunları seçerken de stratejik dillere öncelik verdik. Antalya coğrafyası için Rusça bunlardan bir tanesi. İkincisi bölgenin yükselen yıldızı Farsça önemli. Kara Afrika ve Kuzey Afrika ciddi bir potansiyel bizim için. Üçüncü dil olarak Arapça’yı koyduk. Bunun yanında İngilizce, Almanca, İtalyanca eskiden beri bizim için var olan dillerdi. 7’nci olarak da Fransızca’yı koyduk. Afrika’nın birçok ülkesinde Fransızca kimi yerlerde 1’inci, kimi yerlerde 2’nci dil olarak konuşuluyor. Biz bu dilleri koyarak bu ülkenin vatandaşlarını ANFAŞ’ta istihdam sahibi yaptık’’ dedi.


Sektör temsilcilerinin açıklamalarının ardından program soru-cevap şeklinde geçti. Sorulan soruların cevaplanmasının ardından toplantı aile fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman İsias Otel Davası sürüyor Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili davanın ikinci duruşması sürüyor. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 3’ü tutuklu 11 sanık yargılanıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, bazı bakanlar ve hayatını kaybeden kişilerin yakınları davayı takip ediyor. Adliye önündeki basın açıklamalarının ardından duruşma başladı. Mahkeme Başkanı, 72 ölü, 8 yaralının bulunduğu dosyaya, 2 kişinin yaralandığı birleşen dosya kapsamında sanıkların savunmasını istedi. Birleşen dosya kapsamında savunma yapan sanık Ahmet Bozkurt, “Benim mühendislerim, hesap uzmanlarım, işlerini çok doğru yapmışlar, hiçbir eksiğim yoktur. Birleşen dosya kapsamındaki 24 Mart tarihinde Gazi Üniversitesi’nden alınan raporda bazı hususlara itirazım var. Benim asli kusurlu olduğunu belirtilmiştir. Ben hiçbir eksiğim yok, tüm işlemlerimizi doğru yaptık. Benim hiçbir kusurum yok. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin raporuna yaptığım itirazın aynısını Gazi Üniversitesi raporuna da yapıyorum” dedi. İsisas Otel müellifi Erdem Yıldız, savunmasında, “Ana savunmada yaptığım savunmamın aynısı, birleşen dosyada da yapıyorum. Gazi Üniversitesinin ek ve kök raporuna ilişkin, sahte evrak üzerinden suçlamışlar. Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Benim ortada hiç olmayan statik projem ruhsata nasıl yazılıyor? Benim projem nerede? Ortada proje yok. Evrakta sahtecilik yapıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Tutuksuz sanık fenni mesul Halil Bağcı, “Aleyhimde olan suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, ilk duruşmada dinlenmeyen müştekileri dinledi. Tanık Murat Kuştepe, “Ben binanın yanında otopark işletiyorum. Ben otelin lobisi ve girişi dışında bir yeri görmedim. Benim otopark ile anlaşmaları vardı. Araçları getiriyorlar. Otelin içindeki tadilatı bilmiyorum, sadece dış cepheyi yaptıklarını biliyorum” dedi. Müşteki avukatları özel olarak hazırlatılan ve mahkemeye sunulan uzman raporlarını hazırlayan uzmanların dinlenmesini talep etti. Sanık avukatları, Mahkeme Heyetinin Gazi Üniversitesinden alınan raporu hazırlayan ve özel rapor hazırlayan kişilerin mahkemede dinlenmesine karşı çıktı. Mahkeme heyeti, uzmanların dinlenmesi ile ilgili talebi kabul ederken sanık avukatları karara tepki gösterdi. Sanık avukatları, uzmanların dinlenmesi noktasında öncelikle Gazi Üniversitesinin raporunu hazırlayan uzmanların dinlenmesi gerektiğini vurguladı. Duruşmaya 5 dakika ara verildi.