GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 16:38

Rektör Yılmaz’dan Naci Topçuoğlu MYO’na ziyaret

A
A
A
Rektör Yılmaz’dan Naci Topçuoğlu MYO’na ziyaret

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve ekibi tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve GAÜN Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz’a makamında ziyaret ve toplantı gerçekleşti.


Gaziantep Üniversitesi’nde ciddi bir potansiyel olduğunu kaydeden Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Gaziantep Üniversitesi bizim hami Üniversitemizdir. İki organizmayı konuşturmak gerekiyor. Birlikte işbirliği ve güç birliği modeli geliştirirsek her iki kurumun ve şehrin fayda göreceğine inanıyorum. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, güçlü olduğumuz alanlar var. Amerika Silikon Vadisinde Ofisimiz var. Akıllı bina, Endüstri 4.0 ile ilgili geliştirdiğimiz çalışmalar var. Gaziantep Üniversitesinin de Üniversite sanayi ortak çalışmaları ve transfer ofisi üzerinden yaptığınız başarılı çalışma alanları var. Her iki Üniversitede bulunan KALİTTO ve TARGET teknoloji transfer ofislerinin birlikte çalışmaları durumunda ortaya güzel bir sinerjinin çıkacağını düşünüyorum” dedi.


“Sürdürülebilir bir model geliştirmek gerekiyor“


Ziyarette ev sahipliği yapan Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu MYO Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite endeksinde tüm Üniversiteler içinde 15. Devlet Üniversiteleri içinde ise 9.sırada yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Hedefimiz daha da yukarılara çıkmak. Bunun için geliştirdiğimiz model ve TARGET teknoloji transfer ofisi üzerinden yaptığımız faaliyetleri Hasan Kalyoncu Üniversitemiz ile paylaşarak güç birliği yapmanın Üniversitelerimize, şehrimize ve ülkemize katma değer sağlayacağına inanıyorum. Tabii burada önemli olan kişilerden bağımsız sürdürülebilir bir model geliştirmek. Şu anda Teknoloji Transfer Ofisi olarak Adıyaman ve İskenderun Teknik Üniversitesi’ne hizmet veriyoruz. Bu iki üniversite verdiğimiz desteklerle, bir Teknoloji Transfer Ofisinin neler yapılması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Bu bilincin ve kültürün yerleşmesinde önemli katkılarımız oldu. Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisindeki arkadaşlarımız da belirli bir yetkinliğe ulaşmış durumda. Personellerimize sürekli eğitimlerle gelişimlerine destek veriyoruz. İki üniversitenin Teknoloji Transfer Ofislerinin birlikte iş yapabilme konusunda ilk adımları atmış oluyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü olarak ziyaretinizden duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” diye konuştu.


Toplantıya Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Hasan Kalyoncu Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (Kalitto) Sorumlusu Cengiz Helvacıkara, Kalitto Proje Sorumlusu Mete Yılmaz, GAÜN Naci Topçuoğlu MYO Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Akademik Danışmanı ve Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Kılıç ve GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisi İletişim Uzmanı Gamze Erden katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman İsias Otel Davası sürüyor Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili davanın ikinci duruşması sürüyor. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 3’ü tutuklu 11 sanık yargılanıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, bazı bakanlar ve hayatını kaybeden kişilerin yakınları davayı takip ediyor. Adliye önündeki basın açıklamalarının ardından duruşma başladı. Mahkeme Başkanı, 72 ölü, 8 yaralının bulunduğu dosyaya, 2 kişinin yaralandığı birleşen dosya kapsamında sanıkların savunmasını istedi. Birleşen dosya kapsamında savunma yapan sanık Ahmet Bozkurt, “Benim mühendislerim, hesap uzmanlarım, işlerini çok doğru yapmışlar, hiçbir eksiğim yoktur. Birleşen dosya kapsamındaki 24 Mart tarihinde Gazi Üniversitesi’nden alınan raporda bazı hususlara itirazım var. Benim asli kusurlu olduğunu belirtilmiştir. Ben hiçbir eksiğim yok, tüm işlemlerimizi doğru yaptık. Benim hiçbir kusurum yok. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin raporuna yaptığım itirazın aynısını Gazi Üniversitesi raporuna da yapıyorum” dedi. İsisas Otel müellifi Erdem Yıldız, savunmasında, “Ana savunmada yaptığım savunmamın aynısı, birleşen dosyada da yapıyorum. Gazi Üniversitesinin ek ve kök raporuna ilişkin, sahte evrak üzerinden suçlamışlar. Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Benim ortada hiç olmayan statik projem ruhsata nasıl yazılıyor? Benim projem nerede? Ortada proje yok. Evrakta sahtecilik yapıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Tutuksuz sanık fenni mesul Halil Bağcı, “Aleyhimde olan suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, ilk duruşmada dinlenmeyen müştekileri dinledi. Tanık Murat Kuştepe, “Ben binanın yanında otopark işletiyorum. Ben otelin lobisi ve girişi dışında bir yeri görmedim. Benim otopark ile anlaşmaları vardı. Araçları getiriyorlar. Otelin içindeki tadilatı bilmiyorum, sadece dış cepheyi yaptıklarını biliyorum” dedi. Müşteki avukatları özel olarak hazırlatılan ve mahkemeye sunulan uzman raporlarını hazırlayan uzmanların dinlenmesini talep etti. Sanık avukatları, Mahkeme Heyetinin Gazi Üniversitesinden alınan raporu hazırlayan ve özel rapor hazırlayan kişilerin mahkemede dinlenmesine karşı çıktı. Mahkeme heyeti, uzmanların dinlenmesi ile ilgili talebi kabul ederken sanık avukatları karara tepki gösterdi. Sanık avukatları, uzmanların dinlenmesi noktasında öncelikle Gazi Üniversitesinin raporunu hazırlayan uzmanların dinlenmesi gerektiğini vurguladı. Duruşmaya 5 dakika ara verildi.