YEREL HABERLER - 03 Kasım 2012 Cumartesi 15:12

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOОAN`IN AİLE DOSTU 79 YAŞINDAKİ AHMET KUL TOPRAОA VERİLDİ

A
A
A
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOОAN`IN AİLE DOSTU 79 YAŞINDAKİ AHMET KUL TOPRAОA VERİLDİ

Rize`nin Güneysu İlçesi`nde ağaçtan düşerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın aile dostu 79 yaşındaki Ahmet Kul, toprağa verildi.
Güneysu İlçesi Kiremit Köyü`nde yaşayan Ahmet Kul, çıktığı incir ağacından düşerek ağır yaralandı. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi altına alınan Kul, 47 gün sonra hayatını kaybetti. Kul, için Güneysu Merkez Camiinde öğlen sonrası cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kardeşi Mustafa Erdoğan, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Mustafa Erdoğan tabutu cenaze aracına kadar taşınmasına eşlik etti. Kul`un cenazesi Kiremit Köyü`nde ki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Olayın ilk gününden itibaren Başbakan Erdoğan`ın akrabaları ve hastane başhekimini arayarak Ahmet Kul`un sağlık durumu hakkında bilgi aldığı öğrenildi. Erdoğan, vefat haberini aldıktan sonra Ahmet Kul`un eniştesi Hasan Yanık`ı telefonla arayarak taziyelerini ilettiği belirtildi. Ahmet Kul`un Başbakan Erdoğan`ın babası Ahmet Erdoğan`ın yakın dostu olduğu, Erdoğan`ın Güneysu ziyaretleri sırasında Ahmet Kul`u ziyaret ettiği ifade edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.