YEREL HABERLER - 14 Ocak 2014 Salı 15:13

Didim Ticaret Odası Ocak Ayı Meclis Toplantısı

A
A
A
Didim Ticaret Odası Ocak Ayı Meclis Toplantısı

Didim Ticaret Odası Aralık ayı meclis toplantısında, Odanın kurumsal kimliği tartışmalara neden oldu.
Didim Ticaret Odası Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantının ilk gündem maddesi olarak Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ faaliyet raporunu okudu.
Raporun okunmasının ardından söz alan DTO Meclis Üyesi ve Kültür, Turizm Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Hikmet Atilla, meslek komitesi toplantılarının 2 aydır toplanmadığını söyleyerek, "Neden 2 aydır toplantılar yapılmıyor? Meslek komitesi toplantıları meclis öncesinde gerçekleşmeli ve oradan çıkan sonuçlarla meclise fikir verilmeli ve sonuç elde edilmeli. Didim’de toplantılar bir şey kazandırmıyor zaman çalışıyor fikri oluşmuş durumda, bunu kırmak amacıyla da bu komite toplantıları önem arz ediyor. Ticaret Odaları Yönetmeliğine göre Ticaret Odalarının 4 ayda bir İl Genelinde toplanması gerekiyor. Eğer ilden böyle bir çağrı gelmiyorsa Didim olarak buna biz öncülük etmeliyiz” dedi.
Didim Ticaret Odası'nın Ufuk Döver’in yönetim kurulu başkanlığı yaptığı süreçte GEKA ile ilgili proje görüşmesi olacağını ancak bu görüşmenin Döver’in istifasının ardından gündemden kalktığını belirten Atilla, “Odada kurumsal değil, bireysel çalışılıyor. Buda oda olarak ciddiyetsizlikle anılmamıza neden oluyor. Yedek üyelerle birlikte gerçekleştirilmesi gereken 6 aylık meslek komitesi toplantısını gerçekleştirmedik, çalışmalarımızı anlatamadık. İnsanlar bir iş yapmıyorsunuz diyor” dedi.
Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, komite çalışmalarının ivedilikle gerçekleştirilmesi ve bu yönde çağrı yapılması yönünde oda çalışanlarına talimat verdi. Yıldırım konuşmalar üzerine gerekli görerek “Didim Ticaret Odası olarak Didim ile Kos arasında seferlerin başlamasına yönelik gerçekleştirdiğimiz ziyarette üyelerimiz masraflarını kendi ceplerinden karşılamışlardır” açıklamasında bulundu.
VELA, İSTİFA EDECEĞİNİ AÇIKLADI
Hesap Tetkiki ve Hesapları İnceleme Komisyonunun raporunun görüşüldüğü sırada söz alan Komisyon Başkanı Ömer Vela, “5 aydır gelen faturaları titizlikle inceliyorum. Bu paralar bizim cebimizden çıkmıyor, üyelerin parası. Faturalara bakıyorum, buraya her gün gelen gazetenin yıllık abonesi 200 TL, hiç gelmeyen gazetenin yıllık abonesi 500 lira. Hiç gelmeyen gazeteye bu kadar farklı fiyatı neden verelim, kendi yerel basınımızı destekleyelim. Geçtiğimiz günlerde Didim dışından bir gazeteci büroma gelerek ‘ekmeğimle oynuyorsun’ dedi. Bu konuda bir meclis kararı alındığını söylemek çok mu zor. Neden meclis kararı alındı denmiyor da Ömer Vela ismi veriliyor !?” sözleri ile tepki gösterdi. Faturaları incelendiğinde sürekli aynı firmalara faturalandırma yapıldığını da belirten Vela ‘İnceliyorum, bir ambalaj firması var. 5 senedir oradan temizlik malzemesi alışverişi yapılıyor. Adam 5 sende 25 senelik iş yapmış. Ben herkesten fiyat alınsın ona göre iş yapılsın diyorum. Ticaret Odasının parasını böyle çarçur edemezsiniz. Her seferinde aynı konuşuyoruz. Böyle lakaytlık olmaz, bırakıyorum komisyonu” diye konuştu.
YILDIRIM VELA’NIN İSTİAFA ETMESİNİ İSTEMEDİ
Vela’nın komisyon başkanlığını bıraktığı takdirde Komisyon üyeliğinden istifa edeceğini belirten Ümit Muslu’da, yapılan faturalandırmanın Muhasebe Usulü’ne aykırı olduğunu öne sürdü. Ticaret Odası Meclis üyesi Hikmet Atilla ise komisyon istifa etmesi gereken kişinin aynı zamanda Yönetim Kurulu üyesi de olan Mekin Subaşı olduğunu belirterek “Bir kişi hem harcayan hem denetleyen olamaz” dedi.
Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım’ın “İstifa etmenizi istemiyoruz, deneyimlerinizle bize güç veriyorsunuz” diyerek, ortamı sakinleştirdiği toplantıda komisyon raporu kabul edildi.
MECLİS ÜYELERİNDEN MERKEZ CAMİYE BİREYSEL BAĞIŞ
Gündemin dördüncü maddesinde Didim İlçe Müftlüğünün 60 Bin liralık yardım talebi görüşüldü. Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Oda bütçesinin 700 Bin lira olduğunu hatırlatarak, yardımın oda bütçesinden değil bireysel anlamda yapılabileceği fikrini sundu. Bunun üzerine başlatılan kampanya kapsamında Meclis üyeleri kişisel olarak Merkez Camii İnşaatı için müftülüğe verilmek üzere ilk etapta 7 bin lira topladı.
Gündemin beşinci maddesinde vefat eden bir üyenin borçlarının silinmesini talep eden dilekçe görüşüldü. Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım benzer dilekçelerin sıklıkla geldiğini belirterek konunun kapsamlı değerlendirilmesini talep etti. Görüşmelerin ardından dilekçe kabul edilirken, Ticaret Odası Yönetmeliğinin 17. Maddesinin O bendine istinaden Meclise bilgi vermek ve faaliyet raporuna işlemek kaydıyla Yönetim Kuruluna 1 yıl süre ile af ve yeniden yapılandırma yetkisi verildi. Gündemin son maddesinde 30 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan EMITT fuarı ile ilgili görüşüldü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.