YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 14:09

‘iyilik Bayramı’nda Toplanan 25 Bin Tl Suriye’ye Gönderilecek

A
A
A
‘iyilik Bayramı’nda Toplanan 25 Bin Tl Suriye’ye Gönderilecek

Fatih Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi tarafından düzenlenen ‘İyilik Bayramı’ organizasyonundan toplanan 25 bin TL ‘Kimse Yok Mu?’derneği aracılığıyla Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Daha önceki yıllarda çeşitli yardım kampanyaları düzenleyen ve toplanan geliri Suriye’ye gönderen Fatih Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi 18-19 Mart tarihleri arasında ‘İyilik Bayramı’nı gerçekleştirdi.Fatih Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve 21 öğrenci kulübünün de destek verdiği organizasyonda gönüllü öğrenciler iki gün boyunca Suriye için yardım topladı ve elde edilen yaklaşık 25 bin TL ‘Kimse Yok Mu?’derneğine teslim edildi. Çeşitli sahne gösterileri,kan bağışı, tiyatro gösterileri, Suriye fotoğraf sergisi ve müzik dinletisi gibi etkinliklerin yer aldığı organizasyona başta yapımcı ve yönetmen Hamdi Alkan olmak üzere çok sayıda davetli de katıldı.
Suriye’de yaşananlara kayıtsız kalmadıklarını vurgulayan Fatih Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi Sorumlusu Gökay Gecü, “Suriye’de yaşananlara kayıtsız kalmamak için ‘İyilik Bayramı’nın ikincisini öğrencilerimizle birlikte düzenliyoruz. Öğrencilerimiz ellerinde ne varsa getirip burada satıyorlar ve kazandığımız parayı da ‘Kimse Yok Mu?’ derneği aracılığıyla Suriye’de bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.
Suriye’de yaşanan iç savaşın bir toplumsal problem olduğunu ve bunu öğrencilerine hissettirmeyi amaçladıklarını söyleyen Gecü, “Burada 150’ye yakın gönüllü öğrencimiz çalışıyor ve 6 bine yakın öğrencimiz ise etkinliklere dâhil oluyor. Mesele sadece bir şey alıp-satmak değil, böyle bir toplumsal problemin varlığını öğrenciye hissettirmek. Bu etkinlik öğrencilerimizin Suriye meselesine verdiği tepkinin en yumuşak söylenmesidir” dedi.
Suriye’deki durumun daya iyiye gideceğine inandığını belirten Suriyeli Fatih Üniversitesi öğrencilerinden Aida Allowch, “Bu organizasyon çok güzel oldu ve böyle bir organizasyonda bulunmaktan çok mutluyum. Ayrıca bu organizasyonu sağlayan Fatih Üniversitesi’ne çok teşekkür ederim. Yardım etmenin birçok yolu var ve burada arkadaşlarım bizim için yardım topluyor. Şuan Suriye’deki durum çok kötü ama inanıyorum inşallah her şey daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.
Dört yıldır Toplumsal Duyarlılık Merkezi’nde gönüllü olarak çalışan Fatih Üniversitesi öğrencisi Yunus Emre Dede ise “İyilik Bayramı’nın amacı her senenin gündemine göre değişiyor. Fakat maalesef ki iki senedir Suriye gündemiyle yapıyoruz. Çünkü Suriye’deki vatandaşların ciddi bir şekilde yardıma ihtiyacı var. Bizim zaten sloganımız ‘Her iyilik bir bayramdır’. Buna binaen çok güzel şeyler oluştu. Yardım edebildiğimiz için çok mutluyuz. Ayrıca ‘İyilik Bayramı’nda para kullanılmıyor. Temsili paracıklar ortaya çıkardık. Hiçbir şekilde kulüpler veya gönüllülerin eline para değmiyor. İyilik Paraları ile alışveriş yapılıyor” dedi.
İyilik Bayramı programı kapsamında 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü de yer aldı. Bu kapsamda Çanakkale ile ilgili tiyatro gösterileri ve şiir dinletileri yapılarak öğrencilere hoşaf dağıtıldı.
Ayrıca yardım kampanyasında “Aklıma Bir İyilik Geldi” isimli ödüllü İyilik Projesi Yarışması da yapılıyor. Çeşitli projelerin yarışacağı organizasyon sonucunda kazanan projeler gelecek yıllarda uygulanmak için geliştirilecek. İyilik Yarışmasına katılımlar 28 Mart tarihine kadar devam edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.