SPOR - 29 Nisan 2022 Cuma 14:33

Avrupa Ligler Birliği Genel Kurulu sona erdi

A
A
A
Avrupa Ligler Birliği Genel Kurulu sona erdi

Avrupa Ligler Birliği Genel Kurulu, üç gün boyunca İstanbul’da gerçekleştirilen toplantılar sonrasında sona erdi.

İstanbul’da gerçekleşen Avrupa Ligler Birliği Genel Kurulu’nun son gününde basına açık gerçekleştirilen toplantıda Avrupa Ligler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Claus Thomsen ve Jacco Swart yer aldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Avrupa Ligler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Claus Thomsen, İstanbul’da gayet güzel bir şekilde ağırlandıklarını ifade ederek, “Canlı bir seminerimiz oldu ve farklı konuları ele aldık. İrlanda yeni bir üye olarak katıldı aramıza. Burada birçok gelişme programlarımız var. Eğitim ve kalkınma programlarımız olacak. Ligler arasındaki farklı hukuki bölgelerde ilişki üzerinde yapılan bir insiyatif. Biz Avrupa ligleri maçlarını da konuştuk ve bu maçların yerel lig üzerinde ciddi bir etkisi var. Bu maçlar UEFA’nın maçları ancak futbolun da bir parçası. Bu müsabakaların omurgası ulusal ligler ve bir düzeyden başka bir düzeye ulaşmasını sağlayan turnuvalar. Önümüzdeki zamanlarda maç sayıları artacak ve ulusal liglerin kendi liglerini yapmaları zorlaştıracak. Bu türden bir artış çok ciddi bir durum. Az sayıda takıma fayda sağlayacak. Avrupa ligleri maçlarında bunların hesaba katılması gerekiyor. Gündeme yeni bir teklif geldi. Liyakat bazlı futbol yöntemi var Avrupa'da. Biz bu konuda hala net bir tutuma sahip değiliz. Buradaki gelişmelerden yola çıkarak UEFA, paydaşlarıyla diyaloglarını gerçekleştirdi. Bizim UEFA ile güzel diyaloglarımız oldu. Umarım ortak bir zemine ulaşacağız. UEFA, yerel ve ulusal müsabakalarda tüm takımların çıkarını gözetiyor. Buradan yola çıkarak tüm ilgili kulüpler için, tüm müsabakaların olumlu şekilde planlanması için maç takvimleri konusunda ortak bir karar almalıyız” dedi.

Avrupa Ligler Birliği Genel Kurulu sona erdi

Avrupa Ligler Birliği Genel Kurulu sona erdi

Jacco Swart: “Burada konuşulanlar UEFA toplantılarında gündemde olacak”

Avrupa Ligler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Jacco Swart ise İstanbul’da olağanüstü 3 gün yaşadıklarını söyleyerek, “Avrupa Ligleri açısından genel kurul çok önemli bir organizasyon oldu. Önümüzdeki aylarda Viyana’da bir kongre olacak ve toplantılar gerçekleştirilecek. Tüm bu organizasyonlar UEFA kulüp müsabakalarının gündeme alınacağı toplantılar. Çok mutluyuz çünkü bu toplantıların gündeminde burada konuşulan konular olacak” diye konuştu.

Avrupa Ligler Birliği Genel Kurulu sona erdi

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beylikdüzü E-5 yan yoldaki feci kazada faciadan dönüldü: Taksi refüje savruldu, diğeri simit tezgahına çarpmadan durabildi Beylikdüzü’nde E-5 yan yol Avcılar istikametinde bekleyen ticari taksi, arkadan başka bir aracın çarpması sonucu refüje savruldu. Kazaya karışan araçlardan biri üst geçidin altındaki simit tezgahına çarpmaya ramak kala durabildi. Kazada 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Olay, sabah saat 06.30 sıralarında Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi Haramidere mevkii E-5 yan yol Avcılar istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, yol kenarında bekleyen Fatih S. kontrolündeki 34 TKH 23 plakalı ticari taksiye, Sezer G. kontrolündeki 34 RB 6959 plakalı araç arkadan çarptı. Ticari taksi çarpmanın etkisiyle savrularak yolun karşısındaki refüje çıktı. Sezer G. kontrolündeki otomobil yan yol üzerindeki üst geçidin altında bulunan simit tezgahına çarpmaya ramak kala durabildi. Yaşanan kazada her iki sürücüde hafif yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücüler sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Beylikdüzü E-5 yan yol üzerinde yoğun trafik oluştu. Polisin kontrolüyle trafik akışı sağlanırken kazaya karışan araçlar çekici ile kaldırıldı. Yaşanan kazaya şahit olan bölgedeki esnaflardan biri olayla ilgili olarak, “ Burada devamlı kaza oluyor. Bir değil iki değil. Yol kaygan zemin kaygan. Artı olarak durağın girişine bakın hiçbir önlem yok. Burası yokuş aşağı, araçlar kayıyor. Haberlere bakarsanız birçok kaza yaşandı burada ama Allah’tan kimseye bir şey olmadı. Aniden bir gürültü oldu. Arkama bile bakmadan kaçtım. Taksi duruyordu burada. Arkadan çarptılar” dedi
Mersin Mersin’de açık alanda kayısı hasadı başladı Mersin’in Mut ilçesinde sofralık kayısı hasadı başlarken, bu yıl 150 bin ton kayısı rekoltesi ve 80 bin ton ihracat bekleniyor. Türkiye’de sofralık kayısı üretiminin yüzde 90 ile 95’inin üretildiği, coğrafi işaretli sofralık Mut kayısısının açık alanda hasadı başladı. Mikro klima özelliğine sahip, dünya üzerinde tartışılmaz rengiyle, kokusuyla, görüntüsüyle rakip tanımayan Mut sofralık turfanda kayısısı Rusya, Orta Doğu, Hindistan ve Avrupa’ya ihraç ediliyor. 712 bin dekar tarım arazisi olan Mut ilçesinde, 77 bin 800 dekar alanda üretim yapılan kayısıda bu yıl rekoltenin 150 bin ton ve ihracatın ise 80 bin ton olacağı tahmin ediliyor. Kilosu 80 ile 120 liradan alıcı bulan kayısının fiyatlarından memnun olan üreticiler, eriğin altın yılını yaşadığını, kayısıdan da umutlu olduklarını söylediler. Kayısı hasadı dolaysıyla İlçe Kaymakamı İhsan Ayrancı, beraberinde Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Zeki Cüce ile birlikte hasat toplanan kayısı bahçelerini yerinde inceledi. Kaymakam Ayrancı, işçilerle birlikte kayısı topladı, kayısı toplamın zevkli olduğunu söyledi. Ayrancı, Mut’ta bu hafta itibarıyla kayısı hasadının başladığı bilgisini vererek, "Biz de bugün hasat yapan emekçi kardeşlerimizle, arazi sahiplerimizle beraber bahçeleri geziyoruz. Kayısı, ilçemizde gerçekten çok stratejik bir ürün. İlçemizdeki çiftçilerimizin elde ettiği tarımsal gelirde de önemli bir paya sahip. 150 bin ton civarında bir rekolte beklentimiz var bu sene. İnşallah bereketli bir sezon olur. Çiftçimizin iyi gelir ettiği bir sezon olur. Ben bütün ilçemize, bütün çiftçilerimize hayırlı bereketli bir hasat dönemi diliyorum" dedi. Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz ise, "Mut ilçemizde 77 bin 800 dekar alanda kayısı üretimi yapmaktayız. Ürettiğimiz kayısıların hemen hemen yüzde 90-95’i sofralıktır. Türkiye’de Mut tekdir. İlçemizin bulunduğu coğrafi konumundan dolayı erkenci kayısı, Mut’ta başlamaktadır. Mut ilçemizde kayısı nisan sonu başlar haziran sonu sona erer" diye konuştu. Kayısı hasadına başlayan üreticilerden Selami Bulut, yaklaşık 10 yıldır kayısı üreticiliği yaptığını dile getirerek, "Ortalama 250 dönüm kayısı bahçem var. Tabi farklı çeşitlerimiz var. Erkenci kayısılarımız matador, kolarodo, medisin. Şu an itibarıyla 80 ile 120 lira arasında gitmekte. Tabi bu da bizim için mutluluk verici. İnşallah bu şekilde devam eder. Bütün çiftçilerimize bereketli hasatlar diliyorum. 300 tonun üzerinde bu bahçede meyvemiz oluyor. Tabi giderek de üretimimiz artıyor" ifadelerini kullandı.
Amasya Amasya’nın tescilli tatlısı ‘Unutma beni’ Amasya’nın coğrafi işaretle tescil edilen lezzetlerinden ‘unutma beni tatlısı’ meslek lisesi öğrencisi kızların elinde yeniden hayat buldu. Yapımında kullanılan malzemelerin çok ekonomik olduğu bu tatlı, damaklarda unutulmayacak izler bırakıyor. Coğrafi işaretle tescillendi Amasya Valiliği ve Ziyaret Belediyesi’nin girişimiyle coğrafi işaret alan ‘unutma beni tatlısı’ İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğretmen ile öğrencilerin elinde yeniden şekillendi. Tatlının yapımın köy ekmeği, üzüm pekmezi ve ceviz kullanıldığını belirten Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Bilsen Bodur, “Tatlımızın tadı çok güzel. Yiyen kişi tadını bir daha tadını unutmuyor” dedi. Tatlıyı çocukluk döneminde annesinin de yaptığını hatırlatan Bodur, “Köylerde yapılıyordu. Şehir merkezlerinde çok yapılmıyordu. Şimdi biz bu tatlımızı öğrencilerimize de öğreterek sofraları tatlandırmasını sağlayacağız” diye konuştu. “Ekonomik, besleyici ve kültürel değeri olan bir tatlı” Tescilli tatlı türüyle yarışmalara da katılmaya başladıklarına değinen İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zübeyde Komaç da “Gayet ekonomik, besleyici ve kültürel değeri olan bir tatlıyı yapıp sunmak bizim için gurur verici oldu” şeklinde konuştu. Öğrencilerden Seda Koçak ise “Unutma beni tatlısını unutturmayacağız. Bu lezzeti herkese tattıracağız” ifadelerini kullandı.