YEREL HABERLER - 12 Kasım 2014 Çarşamba 19:10

Şehit Babasından Yerköy Şehitliğine Mescit

A
A
A
Şehit Babasından Yerköy Şehitliğine Mescit

Yozgat’ın Yerköy Şehitliği’nde şehit babası tarafından yaptırılan mescit ile birlikte şadırvan ve giriş kapısı düzenlenen törenle açıldı.
Yerköy Şehitliği’nde düzenlenen törene Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Yerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir ve şehit yakınları katıldı. 2012 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, bölücü terör örgütünce askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılan mayın ve akabinde çıkan çatışma sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız adına babası Halil Yıldız tarafından yaptırılan mescit, şadırvan ve giriş kapısı düzenlemelerinin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan yapan Vali Yazıcı, bu topraklarda her zaman devletine, ülkesine ve milletine bağlı, bayrağına ve ecdadına saygılı insanların yetiştiğini belirterek, “Aslında yöremizden şehit sayısının fazla olmasının sebebi de bu kardeşlerimizin görev ifa ederken, devlet ve bayrak sevgisiyle, ülkelerine olan sadakatlerinden dolayı ileriye atılmalarından kaynaklanıyor. Bir mücadele varsa bu mücadele içerisinde Yerköylü, Yozgatlı hemşehrilerimiz her zaman ön safta yer alıyor” dedi.
Türk milleti için mezarların öneminin farklı olduğunu, özellikle de şehit mezarların da daha farklı bir manevi ortam oluşturduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Şehidimizin babası, kendi evladı adına, Yerköy şehitliğine bir mescit yaptırmak istediğini söyledi. Bizlerde bu isteğini memnuniyetle karşıladık. Şehitliğe geldiğimizde buranın manevi ortamından istifade edip burada namaz kılmak gerçekten çok daha farklı olacaktır. İman ve inanç, yürek ve Allah arasındaki bir alışverişten ibarettir. O alışverişin de güçlü olduğu yerler buralardır. Burada insanlarımız abdestini alıp, namazını kılıp, duasını edecek. Ben bu vesile ile bu güzel düşüncesinden dolayı şehit babası, değerli kardeşime çok teşekkür ediyorum. Devlet olarak bizler her zaman şehitlerimizin ve ailelerinin yanlarında olacağız” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Vali Yazıcı şehit yakınları ve davetliler mescitte ikindi namazını kıldı. Namaz sonrası ise aşure ikram edildi. Daha sonra Yerköy Şehitliğinde yatan 17 Şehidin kabirlerini ziyaret eden Vali Yazıcı ve beraberindekiler dua etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.