YEREL HABERLER - 16 Ocak 2015 Cuma 14:45

Yozgat Bilal Şahin Külliyesinde Cami Cemaatine Simit Çay İkramı

A
A
A
Yozgat Bilal Şahin Külliyesinde Cami Cemaatine Simit Çay İkramı

Yozgat Bilal Şahin Külliyesi, Cuma namazı sonrası cami cemaatine çay ve simit ikramı geleneğini aralıksız sürdürüyor.
Yozgatlı Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan Bilal Şahin Külliyesi’nde her Cuma namazı sonrası cemaate çay ve simit ikram ediliyor. Özellikle havaların soğuk olduğu bu günlerde camiden çıkan cemaat, ikram edilen çay ve simit ile içini ısıtıyor. Namaz sonrası camiden çıkan vatandaşlar ikram edilen çay ve simitten alarak külliye içerisinde masalara oturup çaylarını yudumlayıp simitlerini yerken birbirleri ile de sohbet etme imkanı buluyor.
Cami cemaatinden Kadir Çalışkan isimli vatandaş, her hafta Cuma namazını Bilal Şahin Külliyesinde kıldığını belirterek, “Namaz sonrası Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin tarafından bütün cemaate simit ve çay ikram ediliyor. Bütün cemaat simit ve çayı alıyor. Soğuk günlerde çok güzel oluyor, hayırsever iş adamımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Mehmet Şahin isimli vatandaş da Bilal Şahin Külliyesinde Osmanlı geleneğinin sürdürüldüğünü belirterek, “Hayırsever işadamı Bilal Şahin günümüzde unutulmuş bir geleneği külliyede sürdürüyor. Kendisinden Allah razı olsun, bu gelenek inşallah diğer camilerimizde de devam eder. Çünkü, camiden çıkan vatandaş direk ya evine yada iş yerine gidiyordu. Bu ikramlarla birlikte vatandaşlar birbirleriyle sohbet etme imkanı buluyor, aralarındaki muhabbet artıyor. Birlik ve beraberliğe vesile olduğu için hayırsever iş adamımız Bilal Şahin Bey’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir