YEREL HABERLER - 12 Mayıs 2016 Perşembe 17:36

Yozgat'ın En Büyük Futbol Altyapısına Sahip Bozokspor Destek Bekliyor

A
A
A
Yozgat'ın En Büyük Futbol Altyapısına Sahip Bozokspor Destek Bekliyor

Yozgat’ın en büyük futbol altyapısına sahip Bozok Spor Kulübü, sahipsizlikten dolayı deplasmanlara gitmekte zorlanıyor.
Yozgat’ta dört gönüllü beden eğitimi öğretmeni tarafından kurulan Bozok Spor Kulübü, 8-17 yaş arasında 150 öğrenciye futbol eğitimi veriyor. Yozgat’ın en büyük futbol altyapısına sahip olan Bozok Spor Kulübü, girdikleri müsabakaların tamamına yakınını şampiyon olarak tamamlarken, deplasmanlara veya il dışında düzenlenen turnuvalara gitmekte zorluk yaşıyor. Federasyon, deplasmanların ulaşım masraflarını üstlenirken, yiyecek ve yatacak masraflarını ise sporcular kendileri karşılamak zorunda kalıyor.
Veliler ise Valiliğin, Belediyenin Yozgat gencine sahip çıkmadığını belirterek, “Burada 150’nin üzerinde yetenekli Yozgat çocuğu spor yapıyor ve futbolcu olarak yetişiyor. Fakat hiçbir yetkili bu çocuklara sahip çıkmıyor. Belediye takım kurdu altyapısına binlerce lira harcama yaptı, gelen futbolcular sezon sonunda çekip gidiyor. Yozgat çocuğu ile ilgilenilse bu çocuklar Yozgat’ın kendi evladı, her şeye rağmen kendi memleketinde kalacaktır. Burada oynayan çocuklar Yozgat’ın çocuğu değil mi Belediye neden bu çocuklara sahip çıkmıyor, bunları desteklemiyor. Çocuklarımız deplasmana annelerinin hazırladığı beslenme çantalarıyla gidiyorlar, çoğunda ise aç dönüyorlar. Hocalarımız ellerinden geleni yapmaya çalışıyor ancak güçleri yetmiyor. Bu çocuklara belediyenin, valiliğin, sivil toplum kuruluşlarının ve iş adamlarının sahip çıkması gerekir” dedi.
Tahir Doğanyiğit, 150 çocuğun burada futbol eğitimi aldığını ve tamamına yakınını çok yetenekli, gelecek vaat eden çocuklar olduğunu vurgulayarak, “Bozok Spor Kulübünde hocalarımız, Yozgat gencine eğitim veriyor, 150 genç sokaklarda gezmek yerine burada eğitim alıyor, spor yapıyor. Burası olmasa bu çocuklar ya sokaklarda gezecek ya da kahve köşelerinde zaman öldürecek. Ne hikmetse devlet kurumları bu şekilde gönüllü çalışan ve büyük başarı elde eden hiçbir yere sahip çıkmıyor, destek olmuyor. Bu tür yerlerin desteklenmesi, gelişmesi için katkı sağlanması gerekir. Bu çocuklar kendi çocuklarımız, Yozgatlı sahip çıkmaz ise kim sahip çıkacak. Belediye spor kulübü kurdu ve geliştirmek istiyor, neden bu sporcuları da altyapısına katmıyor veya burasını kendi altyapısı gibi kullanmıyor da dışarıdan transferler yapıyor” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir