YEREL HABERLER - 24 Ocak 2016 Pazar 15:30

Yozgatlı Hayırsever İş Adamı İşçilerinin Eşlerini Umreye Gönderdi

A
A
A
Yozgatlı Hayırsever İş Adamı İşçilerinin Eşlerini Umreye Gönderdi

Yozgatlı Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin, fabrikasında çalıştırdığı işçilerinin ardından eşlerini ve Hafız Kuran Kursu öğrencilerini de Umre’ye gönderdi.
Yozgat’a başta eğitim olmak üzere birçok alanda hayır hizmetlerinde bulunan İş Adamı Bilal Şahin, fabrikasında çalışan 61 işçinin eşini, Afet Naciye Hafız Kuran Kursu’ndan 13 Hafız, Yerköy Kız Hafız Kuran Kursu’ndan 22 öğrenci ve İstanbul’daki fabrikasında çalışan 10 işçisi olmak üzere 106 kişiyi düzenlenen törenle Umre’ye uğurladı. Umre’ye giden işçi eşleri ve hafızlar, İş Adamı Bilal Şahin’e teşekkür etti.
Fabrikasında çalışan işçilerin tamamını Umre’ye gönderdikten sonra şimdi de eşlerini Umre’ye gönderdiğini ifade eden İş Adamı Bilal Şahin, "Cenab-ı Allah bu fırsatı bu sene de sundu. 61 işçimin hanımını, Afet Naciye Hafız Kuran Kursundan 13 hafızı, Yerköy Kız Hafız Kuran Kursundan 22 kişi ve İstanbul Fabrikamızdan da 10 kişi olmak üzere toplam 106 kişiyi Umre’ye gönderiyoruz. Cenab-ı Allah dünyada diğer kardeşlerimize, diğer zenginlerimize, diğer iş adamlarına örnek olması açısından, gerek çalışanlarını, gerek dine hizmet edenleri, yerinde zamanında değerlendirmek, onları onure etmek, onları mutlu etmek, hafızlığa teşvik etmek bakımından böyle bir düşünceyle hareket ettik. İnşallah sağ salim gider, Umre ziyaretlerini yapıp dönerler" dedi.
Şubat ayında da 44 kişi daha Umre’ye göndereceğini ifade eden Şahin, "Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gören sınıf birincisi 13 kişiyi 29 Bilal Şahin Hafız Kuran Kursunda eğitim alan öğrencimizi ve Gedikhasanlı Köyümüzden 2 türbedarı Allah kısmet ederse Şubat ayı içerisinde göndereceğiz" diye konuştu.
Umre kafilesi, Bilal Şahin Külliyesinde yapılan duaların ardından uğurlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta otobüs şoförü ’insanlık ölmemiş’ dedirtti 2018 yılında kolu kırılan çocuğu hastaneye götüren, 2023 yılında kaza yapan motosikletli kuryeye yardım eden halk otobüsü şoförü, bu kez de evinin yolunu kaybeden yaşlı kadın için seferber oldu. Yardımsever şoförün yaptığı hareket takdir topladı. 2018 yılında Özel Halk Otobüsü ile sefer halindeyken kolu kırılan çocuğu hastaneye yetiştiren, 2023 yılında yağmurlu yolda kaza yapan motosikletli kuryeye yardımcı olan şoför Muhammet Cin, örnek bir davranışa daha imza attı. 23 Nisan tarihinde duraktan otobüse binerek, tansiyonunun yükseldiğini ve yolunu kaybettiğini söyleyen yaşlı kadını, görevli olduğu hattan çıkarak evine bıraktı. Halk otobüsü şoförünün bu hareketi ‘insanlık ölmemiş’ dedirtti. Rahatsızlanan yaşlı kadını duraktan aldığını belirten şoför Muhammet Cin, “23 Nisan günü akşam Gülyurt seferine çıktım. Meydana geldim bir teyze Deveci Camisini sordu. Deveci Camisini bilmediğimi söyledim, tekrar hattıma devam ettim. Kılavuz Mahallesine gittim, orada teyze inmek istediğini söyledi. Yolcular da Deveci Camisinin burada olmadığını söyledi. O an caminin uzak olduğu aklıma geldi. ‘Teyze sen burada dur, gerekirse ben seni evine kadar bırakacağım. Burada inip mağdur olma’ dedim. Teyze, tansiyonunun yükseldiğini ve gözlerinin zor gördüğünü söyledi. Ailesini aradım, kızıyla irtibata geçtik. Evinin adresini öğrendim. Hattan çıkarak teyzeyi evine kadar bıraktım. Ailesi teşekkür etti, teyze dua ederek indi. Onlardan da Allah razı olsun, dualar ettiler. Yolcular da sağ olsun tepki göstermediler. İnsanlık görevimizi yaptık, kim olsa yapardı. İyilik yapmak asil Türk insanının kanında vardır” şeklinde konuştu.