ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 11:35

Yozgat’ta aranması olan 19 şahıs yakalandı

A
A
A
Yozgat’ta aranması olan 19 şahıs yakalandı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde 19 kişiyi yakaladı.


İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 16-28 Nisan tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik il ve ilçelerde çalışma yürüttü. Hırsızlık suçundan 15’er yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan Ş.O Yenifakılı ilçesinde, İ.K. ise Boğazlıyan ilçesinde yakalandı.


Jandarma ekipleri merkez ve ilçelerde çeşitli suçlardan 3 ay ile 7 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 17 şahsı daha yakaladı. Yakalanan 19 şahıs, jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca cezaevine gönderildi.



Yozgat’ta aranması olan 19 şahıs yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Başkan Akın: Vatandaşlarımızla kol kola yürüyeceğiz Karesi, İvrindi ve Gönen’de kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Vatandaşımızın sorunlarını kendisinden dinleyerek çözmeye söz verdik. Her zaman vatandaşlarımızla iç içe olacak ve kol kola yürüyeceğiz” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, geride bıraktığımız hafta sonunda Karesi, İvrindi ve Gönen’de kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek gittiği bölgelerde incelemelerde bulundu. Kırsal mahallelerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak adına, vatandaşların bizzat kendisinden görüş alan ve projeleri sahada anlatmayı sürdüren Başkan Ahmet Akın “Halkımız için çalışırken halkımızla birlikte yürüyerek, vatandaşımızın sorunlarını kendisinden dinleyerek çözmeye söz verdik. Her zaman vatandaşlarımızla iç içe olacak ve kol kola yürüyeceğiz. Hep söyledim, yine söylüyorum. Önceliğim kırsal mahallerimizi kalkındırmak ve yaşam standartlarını yükseltmek. Sulama sezonu hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. Tarla yollarını genişletiyoruz. 4 milyon dekarlık alanın, yaklaşık 1 milyon dekarlık alanını tamamladık. Mezarlık temizliği ve bakım onarımlarını yapıyoruz. Kırsal mahallelerimizde daha hayata geçireceğimiz birçok projemiz var. Bunların her birini sizlere danışarak uygulamaya alacağız” diye konuştu.
Bursa Sünnet cemiyetine çok az kalmıştı, peleriniyle uğurlandı Bursa’nın Orhangazi ilçesinde okuldan sıra arkadaşı olan kuzeninin elindeki tüfeğin ateş alması sonucu hayatını kaybeden 9 yaşındaki Miraç Güvenir sünnetlik peleriniyle son yolculuğuna uğurlandı. Miraç’ın 9 Haziran’da sünnet düğününün olacağı ortaya çıktı. Miraç son yolculuğuna uğurlanırken sünneti için alınan pelerini tabutunun üzerine serildi. Orhangazi’yi yasa boğan Miraç’in ölümünün arkasından hüzün dolu bir hikâye çıktı. Güvenir ailesinin, Miraç’ın Haziran ayında yapılacak sünnet düğünü için hazırlık yaptığı öğrenildi. Kaza kurşunu ile can verdi Orhangazi’de ikamet eden 9 yaşındaki Miraç Güvenir, anneler gününü kutlamak için ailesiyle birlikte anneannesinin kırsal Heceler Mahallesi’ndeki evine gitmişti. Burada aynı zamanda okuldan sıra arkadaşı olan 9 yaşındaki kuzeni C.Ç.K. ile oyun oynuyordu. C.Ç.K., zeytin makinesinin arkasına saklanmış olan tüfeği alıp Miraç ile şakalaşırken tüfek ateş aldı. Miraç başına isabet eden kurşun sebebi ile olay yerinde yaşamını yitirdi. Gözyaşı sel oldu Miraç bugün öğle namazından sonra Orhangazi’de Hürriyet Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Çok sayıda kişinin katıldığı cenazede aile yakınlarının gözyaşı sel oldu. Acılı anne Esma ve baba Müstecep Miraç’ın tabutuna sarılarak gözyaşı döktüler. Sünnet pelerini ile uğurlandı İki çocuk sahibi Güvenir ailesinin Miraç için sünnet düğünü hazırlığı yaptığı dönemde yaşandığı ortaya çıktı. 9 Haziran’da yapılacak sünnet düğününe hazırlanan Güvenir ailesinin heyecanı, Miraç’ın ölümü ile yasa dönüştü. Miraç’ın sünnet düğünü için alınan pelerini ise tabutunun üzerine örtüldü. Ailesi Miraç’ın pelerinli tabutuna sarılarak feryat etti.
Eskişehir Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştirildi Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) öğrenciler ve Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak’ın katılımıyla gerçekleştirildikleri yürüyüşte İsrail protesto edilirken Filistin’e destek verildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü’nde İlahiyat Fakültesi ve diğer öğrencilerin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Camii avlusunda başlayan yürüyüşe ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak da katıldı. Yürüyüş esnasında atılan sloganlarla İsrail protesto edilirken, Filistin’e destek verildi. Kalabalık grup protestolar eşliğinde, kurulan ESOGÜ “Rim” Nöbet Çadırı’nın önüne kadar yürüdü. Burada basın açıklamasında bulunan grup, Filistin’de yaşananlara ve İsrail’in yaptığı saldırılara dikkat çekti. Basın açıklaması sonrası, katılımcılar Filistin’de yaşanan zulmü anlatan fotoğraf sergisini gezdi. “Allah Filistin’deki kardeşlerimizi muzaffer eylesin” Basın açıklamasının ardından konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, “Ben de her şeyden önce Filistin’de yaşananları hep beraber üzüntüyle izliyoruz. Dünya bu konuda ayağa kalktı. Türkiye’deki üniversiteler ayağa kalktı. Ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencilerine de bu duyarlılığı gösterdikleri için, bugün yapmış oldukları bu organizasyon için, emekleri için çok teşekkür ediyorum. Burada bir çadır açılımı söz konusu. Nöbet çadırı arkadaşlarımız oluşturdular. Sürekli burada olacaklar ve Gazzeliler için tabii herkes elinden geleni bir şekilde yapıyorum bir şey yapamadığımız durumda da en azından dua ediyoruz bildiğiniz gibi. Bütün öğrencilerimize, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencilerine gayretlerinden dolayı, bu organizasyonu yaptığından dolayı ve duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah en kısa zamanda inşallah Filistin’deki kardeşlerimizi muzaffer eylesin diyorum. Oradaki acıları son bulsun diyorum inşallah” dedi.