YEREL HABERLER - 10 Mayıs 2016 Salı 17:29

Yozgat'ta Mobilyacılar Bir Araya Gelerek Platform Oluşturdu

A
A
A
Yozgat'ta Mobilyacılar Bir Araya Gelerek Platform Oluşturdu

Yozgat’ta mobilyacılar bir araya gelerek ‘Yozgat Mobilyacılar Platformu’nu oluşturdu.
Yozgat’ın parası Yozgat’a yakışır sloganıyla yola çıkan Yozgat Mobilyacılar Platformu üyeleri bir basın toplantısı düzenleyerek, oluşturdukları birlik ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mobilyacılar Platformu adına açıklama yapan Gökhan Köksal, mobilyacılar olarak birliktelik oluşumunu başlatmak üzere 12 firma ile ilk adımı attıklarını belirterek, “Yozgat halkına hizmet sunan 12 mobilya firması bir araya gelerek platform oluşturdu. Bu platform, sektörümüzdeki olumsuzlukları gidermek, hatalarımızı birlikte düzeltmek, sektördeki tecrübelerimizi paylaşmak, tüketiciye en iyi hizmeti nasıl verebileceğimizi sorgulamaktır.” dedi.
Yozgat Mobilyacılar Platformu olarak, Yozgat halkımızın dışardan aldığı veya temin ettiği ürünlerin tamamının Yozgat’ta bulunabileceklerini vurgulayan Göksal, “Yozgatlı’nın parasının Yozgat’a yakışacağı düşüncesinde olduğumuzu paylaşmak istiyoruz. Yozgat ,Türkiye’nin geri kalmış, en fazla göç veren illerinden birisi. Bunun tersine döndürülebilmesi için ekonomik yönden sektörlerin güçlenmesi gerekmektedir. Bu sebeple Yozgatlının ve Yozgat’ta yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarını mutlaka Yozgat’tan karşılaması gerekir. Mağazalarımız, şehrimizin bilinen yerlerinde ve yüksek metrajlara sahip, mağazalarımızda müşterilerimize mümkün olduğunca en iyi hizmeti sunmaya gayret ediyoruz. Şehrimiz bu kadar göç verirken, bahsetmek istediğimiz bir husus da mobilya sektörünün Yozgat’ta sağlamış olduğu istihdamdır. Sektörümüzün büyüklüğü sebebiyle, çok ciddi sayıda personel istihdam ediyor, bundan da büyük onur duyuyoruz” diye konuştu.
Yozgat’ın her ne kadar küçük bir Anadolu şehri olsa da mobilya sektöründeki en önemli markaların tamamına yakını Yozgat ta bulunduğunu ifade eden Köksal, "Bu da tüketici açısından çok büyük bir avantajdır.Mobilya sektörü olarak, gerek Yozgat ta sağlamış olduğumuz istihdam, gerek mağazalarımızın metrajı ve bulundukları konumları, gerekse de yıllardır şehrimize hizmet veren profesyonel firmaların bulunması, ayrıca bütün seçkin mobilya markalarının şehrimizde bayiliğinin olması sebebiyle, perakende sektöründe başarılı bir noktada olduğumuz inancındayız. Mobilyacılar olarak; sadece Yozgat merkezde değil, ilçelerimizde de mağazalar açarak ilçelerimizde de ayrıca bir katma değer oluşturmakta ve yeni istihdamlar sağlamaktayız” şeklinde konuştu.
Köksal, Yozgat Mobilyacılar Platformu’nun ilerleyen zaman diliminde farklı alanlarda da Yozgat’a yeni katma değerler oluşturarak, yeni istihdam alanları oluşturacağını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir