GENEL - 17 Eylül 2018 Pazartesi 13:00

Yozgat’ta Öğrenciler ders başı yaptı

A
A
A
Yozgat’ta Öğrenciler ders başı yaptı

Yozgat’ta 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Yozgat’ta 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi.


İl yöneticileri ise farklı okullardaki törenlere katılarak, öğrenci, öğretmen ve velilerine başarı dileklerini sundu. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ders kitapları da dağıtıldı. Yeni okula başlayan çocuklar, arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.


Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun yaptığı açıklamada,"Bugün gerçekten çok mutlu bir gün çünkü insanın bulunmak isteyeceği en güzel mekan okuldur. Velilerimiz çocuklarını bizlere öğretmenlerine emanet ediyorlar bizlerde onların emanetlerine en güzel bir şekilde sahip çıkacağız gerçekten okul dönemi boyunca öğrencilerimiz burada sadece bilgi öğrenmekle kalmayacaklar sosyalleşecekler arkadaşlık ilişkilerini geliştirecekler Ülkelerini tanıyacaklar ilini tanıyacaklar tam olarak hayata hazırlanmak için çok önemli merhaleleri burada yaşayacaklar. En unutulmaz arkadaşlıklar okulda kurulur en güzel tecrübeler yine okulda edilir burada sizlerde öğretmenlerinizin sizlere verdiği eğitimi öğretimi öğretmenlerinizin sizlere gösterdiği yola güzel bir şekilde uyum sağlayarak en güzel eğitim alarak mezun olacaksınız. Biz Türk Milleti olarak vatanımızı bayrağımızı ülkemizi bağımsızlığımızın değerlerini en iyi bilen milletlerden biriyiz 2 bin yıllık geçmişimizden yakın tarihimize kadar baktığımızda kurtuluş savaşında Çanakkale savaşında ve daha sonra birçok ağır saldırılarla ve en yakın zamanda Ülkemizi işgal etmeye çalışan 15 Temmuz’da ülkemizi işgal etmek bağımsızlığımıza darbe vurmaya çalışan hainler karşısında da yine bu okullardan yetişmiş vatanını milletini seven bayrağını seven ulusunu seven sizler gibi idealist gençlerle başa çıkmıştır. Başka Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti devletine kuruluşunda canını vermiş bütün şehitlerimizi rahmetle anarken hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun."dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30