YEREL HABERLER - 28 Eylül 2012 Cuma 16:55

AK PARTİ AYDIN İL BAŞKANI SADIK ATAY, MHP`Lİ KÖSE`YE CEVAP VERDİ

A
A
A
AK PARTİ AYDIN İL BAŞKANI SADIK ATAY, MHP`Lİ KÖSE`YE CEVAP VERDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın İl Başkanı Sadık Atay, düzenlediği basın toplantısı ile MHP İl Başkanı Fevzi Köse`nin eleştirilerine cevap verdi. Kendisine müfterilik ile suçlayan Fevzi Köse`yi MHP`den AK Parti`ye geçenlerin baskıyla geçirdiği iddialarını kanıtlamaya davet eden Atay, Köse`nin bunu kanıtlayamadığı takdirde müfteri olacağını belirtti.
AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, MHP İl Başkanı Fevzi Köse`nin ortaya attığı iddiaları düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi. Ak Parti Aydın İl Başkanlığı`nda düzenlenen basın toplantısına AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, AK Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı Sami Üner ve bir grup partili de eşlik etti.
Köse`nin kendisine müfterilik ile suçladığını anımsatan Atay, siyasi hayatında ve öncesinde hiçbir zaman müfteri konumuna düşmediğini söyledi.
Fevzi Köse`nin MHP ile CHP`nin ortak hareket ettiğini kanıtlamaya davet ettiğini hatırlatan Sadık Atay, ``2010 referandumunda Türkiye`de olduğu gibi Aydın`da da MHP ve CHP aynı safta durdular. Diğer yandan il genel meclisinde başkanlık bir dönem CHP`de şuanda da MHP`de bulunuyor. Başkanlık seçimlerinde önce ortak CHP üzerinde karar kılındı, şimdide MHP bir kişi o koltukta oturuyor. Aydın Belediye Meclis toplantısında büfelerin kaldırılması konusu görüşülürken bizim grup başkanımız oluşabilecek mağduriyetler konusunu ele alıp görüşülmesi gerektiğini söylemişti. CHP Belediye Başkan Yardımcısı söz alarak ``˜Biz ortağımız MHP ile bu konuyu görüşmemiz gerek` dedi. Alın size ortaklığın ispatı. Madem ortak değildiniz niye o zaman bu söyleme itiraz etmediniz. Sayın Köse o günün kayıtlarına baksın. Ortağı olduğu Belediye Başkanı`ndan istesin. Açıklayamazsa o zaman kendisi müfterilik konumuna düşecektir. Konu ortaklıksa alın size ispatı bunlar ve bunun gibi onlarcası`` şeklinde konuştu.
``˜AK PARTİ, MHP ORTAKLIОINI MHP`LİLER BOZMUŞ`
Basın toplantısında yerel seçimlerin ardından MHP ile ortak hareket etme kararı aldıklarını fakat bu kararın MHP tarafından bozulduğunu itiraf eden Sadık Atay, ``2009 yerel seçimleri tamamlandıktan sonra MHP il başkanından gelen teklif üzerine MHP`li belediye meclis üyeleri, il başkanı ile birlikte bir lokantada bir araya geldik. MHP il başkanı ``˜Türkiye`de en düşük oyla belediyeyi kazanan CHP`ye Aydın`ın kaderini mi terk edeceğiz. Bu konuda birlik olmamız gerek` dedi. Ve o gün toplantıdan birlik kararıyla ayrıldık fakat aldıkları kararı yatsıya kadar bile sürdüremediler. Komisyon seçimlerinde MHP`nin CHP ile ittifak ettiğini şahit olduk`` dedi.
``˜SAYIN KÖSE`NİN KENDİSİ MÜFTERİDİR`
MHP`den AK Parti`ye geçen partililerin baskı ve vaatlerle parti değiştirdiği iddialarını da değinene Sadık Atay, kendilerinin hiç kimseye ne baskı yaptığını nede vaatlerde bulunduğunu ifade ederek, son 3 ayda 250`nin üstünde MHP`den AK Parti`ye geçiş olduğunu kaydetti. Fevzi Köse`nin MHP`de yıllarca dava arkadaşlığı yapan kişilerin bugün partisine sırt çevirip AK Partiye geçmesinin sebebini kendilerinde aramasını isteyen Atay, ``Bizim baskıyla, vaatlerle MHP`lileri partimize geçirdiğimizi ispatlayamaz ise Sayın Köse`nin kendisi müfteridir`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Uçağın düştüğü gören vatandaşlar, o anları anlattı Libya Genelkurmay Başkanı Al-Haddad’ı taşıyan uçağın düşmesin ardından vatandaşlar o anları anlattı. Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad’ı taşıyan 9H-DFJ kuyruk numaralı Falcon 50 tipi uçağın Haymana ilçesi Kesikkavak köyü yakınlarında düşmesi sonrası köylüler gördüklerini anlattı. Evinde istirahat ettiği sırada bir patlama sesi geldiğini ifade eden vatandaş, "İkinci patlama sesi gelince herkes sokağa döküldü. Biri trafo patlamış dedi. Sonradan uçağın düştüğünü durduk. Zaten parçaları hep görünüyordu. Sonra Jandarma ekipleri gelince bizleri oradan çıkarttılar. Oradan sağ çıkma ihtimalleri yok, kötü bir patlama oldu. Herkese geçmiş olsun" dedi. Gazi Özgür’se saat 20.00-21.00 sıralarında yüksek bir patlama sesi duyduğunu ifade ederek, "Bir de yoğun bir sis ve hafif bir yağmur vardı. Patlamanın neticesini bilemediğimizden dolayı anlık haberler yayılmaya başladı. Haberler yayılmaya başlayınca arabaya bindim. Bölgede Jandarma ekipleri dronlarla arama yapıyorlardı. Deprem oluyor ve depremden önce gelen patlama sesi gibi bir ses geldi. Kalıntıları ilk gençler görünce Jandarmaya haber vermişler. Jandarma da olay yerine geldi ve herkesi uzaklaştırdı. Uçağın enkazı bulundu" diye konuştu. Olayı anlatan Gökhan Tekin ise, "Otelde teknik servis olarak çalışıyorum. Bir patlama sesi duydum. Otelde doğalgaz patlaması oldu diye bizim otelin ismini verdiler. Bizim otelde öyle bir patlama olmadı. Sonra uçak düştüğünü söylediler. Uçak parçaları vardı, ceset vardı jandarma sokmadı bizi oraya. Ses büyüktü, deprem oldu ya da bomba patladı sandık ama sonradan uçağın düştüğünü öğrendik" şeklinde konuştu.
Ankara İletişin Başkanı Duran’dan düşen uçakla ilgili açıklama İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Libya Genelkurmay Başkanını taşıyan uçağın düşmesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İletişim Başkanı Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uçağın elektrik arızası nedeniyle acil durum bildirdiğini belirterek, "23 Aralık 2025 günü Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al Haddad ve maiyetindeki dört kişi ile üç mürettabatı taşıyan bir özel jet, 20:17’de Esenboğa havalimanından kalktıktan sonra 20:33’te hava kontrol merkezine elektrik arızasından kaynaklı acil durum bildirmiş ve acil iniş talebinde bulunmuştur. Uçak hava kontrol merkezi tarafından tekrar Esenboğa havalimanına yönlendirilmiş ve havalimanında gerekli önlemler alınmaya başlamıştır. Acil iniş için alçalmaya başlayan uçak 20:36’da radar ekranından kaybolmuş ve sonrasında irtibat kurulamamıştır" ifadelerine yer verdi. Olay yerinde gerekli çalışmaların devam ettiğini ve sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini vurgulayan Duran, "İçişleri Bakanlığımıza bağlı ekiplerce başlatılan arama faaliyetleri sonucunda düştüğü anlaşılan uçağa ait enkaza ulaşılmış olup, ilgili tüm kurumlarımızca gerekli çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Bu süreçte başta basın-yayın kuruluşlarımız olmak üzere kamuoyumuzun sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar etmesi; bunun haricinde sosyal medyadaki teyitsiz bilgi, spekülasyon ve komplo teorilerini dikkate almaması, dezenformasyon girişimlerine prim verilmemesi adına oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.
Kars Masalsı yolculuğun son durağı: Turistik Doğu Ekspresi Kars’ta coşkuyla karşılandı Türkiye’nin en prestijli demiryolu rotalarından biri olan ve Ankara’dan yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, kış sezonunun en yoğun seferlerinden birini tamamlayarak son durağı olan Kars’a ulaştı. Yaklaşık bin 300 kilometrelik etkileyici bir parkuru geride bırakan tren, Kars Garı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Yolcuları Kars Garı’nda karşılayan Vali Ziya Polat, yolculara hoş geldin dileklerini ileterek karanfil takdim etti. Kars’a Ankara’da geldiğini ifade eden İrem Büğrü, "Ankara’da Kars’a turistik tren ile geldik. Her şey çok güzeldi. Çok güzel karşılandık. Kars halkına teşekkür ediyorum" dedi. "Sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik" Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şems Çakıroğlu, "Biz Kars’a trenimizi dün Ankara’dan 13.55’de yola çıkardık. Yüzlerce kişiyle beraber inanılmaz keyifli, neşeli bir yolculukla buraya kadar geldik. Öncesinde Erzincan’a uğradık. Erzurum’a uğradık. Kars’a geldik, inanılmaz sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kars’ın marka şehir olduğunu dikkat çeken Vali Ziya Polat, "Kars’ın soğuk gecesinde sıcak bir karşılama ile Turistik Doğu Ekspresi Kars’a, Kars’ta Turistik Doğu Ekspresi’ne kavuştu. Tabi Kars’ın en önemli turizm markalarından biri olan Turistik Doğu Ekspresi buraya yolcu edenlere teşekkür ediyoruz. Gazi Kars’ımız Ani, Çıldır, Sarıkamış, Şehitler diyarı Baltık mimarisi ile bu bölgenin, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri artık, bu turizm merkezi olma yolunda tabi ki Turistik Doğu Ekspresi başlangıç noktası, buraya çok büyük bir marka kattığını hepimiz biliyoruz. Kars’a gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz" şeklinde konuştu. Daha sonra gar binasına geçen yolcuları burada aşıklar türküleriyle karşıladı. Yolcular son olarak çıkıştı ateşle yakılan Kars yazısıyla otellerine uğurlandı. Öte yandan, Turistik Doğu Ekspresi’nin şehre gelişiyle birlikte Kars’taki otellerde doluluk oranları yüzde 100 seviyesine ulaştı. Geceyi Kars’ta geçirecek olan yolcular sabahın ışıklarıyla sırasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki tarihi şehir Ani Ören Yerini gezecek. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi yapacak. Kars Mutfağının olmazsa olmazı Kaz eti ve gibi yöresel lezzetlerin tadına bakacak.