YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 16:28

DİDİM`DE 2011 YILI VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

A
A
A
DİDİM`DE 2011 YILI VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Didim`de 2011 yılı Vergi rekortmenler düzenlenen törende plaketle ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, kayıt dışılıklı mücadelede vatandaşın duyarlılığının önemli olduğuna dikkat çekti.
Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Didim`de 2011 yılı Vergi Rekortmenleri düzenlenen törenle ödüllendirildi. Bugün saat 14:00`de Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapılan ödül törenine Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, , Didim Garnizon Komutanı Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri, kamu kurumlarının temsilcileri ile ödül alacak mükellefler ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ödül töreninin açılışında konuşan Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz konuşmasının başından Verginin ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında önemli olduğunu kaydederek vergi toplanmasından adil, şeffaf ve eşit şekilde alınmasının hem anayasal olarak hem de kurumun görevleri arasında olduğunu vurguladı. Yılmaz konuşmasında Vergi Daireleri bünyesinden 2005 yılında kurulan Gelir İdaresi Başkanlığınca hizmetlerin daha etkin hale getirildiğini ve internet aracığıyla mükelleflerin ödemeleri yapmaya başladıklarını söyledi. Kayıt dışılığı da dikkat çeken Yılmaz ``Kayıt dışılıkla mücadele sadece bizimle ilgili değil, doğrudan toplumu da ilgilendiren bir konu; ne kadar sağlıklı vergi toplanırsa sizlere yani kamuya da o kadar mükemmel kamu hizmeti verilir. Zamanında ödenmeyen vergiler borçlara, sıkıntılara ve enflasyona neden olur`` dedi.
Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise, ödenen vergiler sayesinde kamunun hizmet ettiğini dile getirerek, ``Ödenene vergiler ne kadar düzenli ve doğru ise o toplumun gelişmişlik ve kalkınmışlık düzeyi de farklı olur. Dolaylı vergiler üst düzeyde ise o toplum sorgulanmalı ve gelişmişlik düzeyi sorgulanmalıdır. Ülkemizde ise rakamları bilmiyorum ama dolaylı vergiler doğruda vergilerden fazla olduğu dillendirilmektedir`` diye konuştu.
Vergi toplamda halkın duyarlılığına da dikkate çeken Kaymakam Emiroğlu, halktan bu konuda yardım ve destek talebinde bulundu.
Konuşmaların ardından Gelir ve Kurumlar kategorisinde ilk 5`e girenlere İlçe protokolünce ödülleri verildi. Ödül törenin sonrasın hatıra fotoğrafı çektirildi.
Buna göre Didim`de Gelir Vergisinde ilk sırada Müteahhit Cemil Karakış, ikinci sırada isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, üçüncü sırada Mehmet Emin Altan, dördüncü sırada Ayşe-Süleyman Dülger, beşinci sırada ise Bekir İşlek yer aldı. Kurumlar kategorisinde ise ilk sırada İzdoğ Turizm ltd.şti, ikinci sırada Kumuşoğlu inş. Tur. Ltd. şti, üçüncü sırada Boder inş.Eml.ltd.şti, dördüncü sırada Aykar taşımacılık ve beşinci sırada Prestige emç.inş.ld.şti yer aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir