GÜNDEM - 19 Mayıs 2024 Pazar 13:24

Cumhuriyetin ilk vilayetinde 19 Mayıs coşkusu

A
A
A
Cumhuriyetin ilk vilayetinde 19 Mayıs coşkusu

Zonguldak’ta 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı


Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirilen kutlamalar Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ile Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı.


İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın mesajı okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Gençliğe Hitabe okundu. Zonguldak Fen Lisesi öğrencisi Andaç Açıkgöz önderliğinde kutlamalardaki görevli gençlerle birlikte gençliğin Ata’ya mesajı okundu. Mesajın okunduğu sırada Gençlik ve Spor Merkezi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri açıldı.


Kutlamalarda Zonguldak ve Trabzon yörelerine ait halk oyunları gösterileri sergilendi. Şiirlerin okunmasının ardından taekwondo, karate, judo, cimnastik branşlarındaki sporcular gösteriler sergilendi. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrenciler ile uluslararası ödül alan sporculara ödülleri verildi.


Bayrak gösterisinin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar spor branşları tanıtım standları ile kurumların standlarını gezdi. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince çeşitli fidanlar hediye edildi.



Cumhuriyetin ilk vilayetinde 19 Mayıs coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’ndan "Kuşak" gösterisi Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Topluluğu "Kuşak" gösterisi ile büyük beğeni topladı. Birbirinden farklı halk oyunlarının bir arada sunulduğu gösteriyi ilgiyle izlendi. Salona sığmayan vatandaşlar merdivenlere oturup gösteriyi takip ederek keyifli anlar yaşadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Topluluğu, birbirinden farklı ve hareketli oyunlar ile izleyenlere görsel şölen yaşattı. Genel Sanat Yönetmeni Onur Durak’ın yönetimindeki “Kuşak” gösteri, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Şehir Tiyatroları Büyük Sahne’de gerçekleşti. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Topluluğu’nun “Kuşak” isimli gösterisini takip etmek isten vatandaşlar salonu doldurdu. Etkinlikte, izleyiciler Türk halk oyunlarının renkli ve coşkulu dünyasına tanıklık etme imkanı buldular. Vatandaşlardan büyük beğeni toplayan topluluk gösteri sonunda ayakta alkışlandı. Çiçek takdim edildi Antalyalılara muhteşem bir gece yaşatan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Topluluğu’na gösteri sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bayram Ali Çeltik ve İsmail Baha Süralsan Konservatuar Şube Müdürü Okan Atilla tarafından çiçek takdim edildi.