GENEL - 14 Ağustos 2018 Salı 15:21

Dünya turu için otostopla şehir şehir gezerek bileklik satıyorlar

A
A
A
Dünya turu için otostopla şehir şehir gezerek bileklik satıyorlar

Üniversite öğrencisi iki genç el emeği bilekliklerini satarak dünya turuna çıkabilmek için şehir şehir geziyorlar.

Üniversite öğrencisi iki genç el emeği bilekliklerini satarak dünya turuna çıkabilmek için şehir şehir geziyorlar.


Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Selda Taş ile erkek arkadaşı Sakarya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Emir Solmaz, birlikte otostopla Türkiye’nin dört bir yanını gezerek yaptıkları bileklikleri satarak dünya turu için para biriktiriyor. Sakarya’dan yola çıkan Taş ve Solmaz, Yalova, Bursa, Artvin, Giresun, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Denizli, Uşak’tan sonra Zonguldak’a geldi. Kent merkezinde yaptıkları bileklik ve okudukları kitapları satılığa çıkaran iki genç, pasaport alabilmek için para biriktiriyor.


Dünya turuna çıkmak için pasaport parası biriktirdiklerini ifade eden üniversite öğrencisi Emir Solmaz, “Otostopla dünya turuna çıkma istiyorum. Kız arkadaşımla Dünya turuna çıkmak için pasaport parası biriktiriyoruz. Sakarya’da Felsefe öğretmenliği okuyorum. Sakarya’dan yola çıktım. Yalova, Bursa, Artvin, Giresun, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Denizli, Uşak, böyle devam etti yolculuğum. 4 senedir dolaşıyorum. Her yaz yollardayım. Şuan ki hedefimiz okulumuzu bitirip hayatımızın sonuna kadar otostopla yeni yerler ve yeni insanlar keşfetmek istiyorum” şeklinde konuştu.


Seneye okul bitince yurt dışına çıkmayı hedeflediklerini ifade eden üniversite öğrencisi Selda Taş Konya’da bilgisayar mühendisliği okuyorum. Seneye okul bitince yurt dışına çıkmayı düşünüyorum. Aslında bu yıl çıkmayı düşündük ama ailelerimiz izin verdi. Seneye çıkmayı düşünüyoruz. Ailem yine sıkıntı çıkartacak ama ben bu şekilde yaşamak istiyorum. Ailem çalışıp para kazanmamı istiyor ama ben böyle yaşamak istiyorum. Sattığımız bilekliklere vatandaşlar ilgi gösteriyor. Sohbet ediyoruz güzel dostluklar kuruyoruz. Bizi destekleyen oluyor. Zorluklarımız da oluyor ama dünya turunu gerçekleştirmek istiyoruz.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30