EKONOMİ - 27 Nisan 2018 Cuma 11:19

Üretimin teslimatları karşılama oranı en düşük taşkömüründe gerçekleşti

A
A
A
Üretimin teslimatları karşılama oranı en düşük taşkömüründe gerçekleşti

TÜİK, 2018 Şubat ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıkladı.

TÜİK, 2018 Şubat ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıkladı. En fazla teslimat ise linyitte gerçekleşti.


Katı yakıtların 2018 yılı Şubat ayı toplam satılabilir üretim miktarlarına bakıldığında; taşkömürünün 77 bin 984 ton, linyitin 5 milyon 784 bin 397 ton ve taşkömürü kokunun 347 bin 882 ton, teslimat miktarlarına bakıldığında ise; taşkömürünün 2 milyon 858 bin 459 ton, linyitin 5 milyon 984 bin 651 ton ve taşkömürü kokunun 434 bin 530 ton olarak gerçekleştiği görüldü. Üretimin teslimatları karşılama oranı en düşük taşkömüründe gerçekleşti


Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı yüzde 2,7 ile en düşük taşkömüründe gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 80,1 iken linyitte yüzde 96,7 olarak hesaplandı. Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı. Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; taşkömürü teslimatının; yüzde 56,5’i termik santrallere, yüzde 16,9’u kok tesislerine, yüzde 7,5’i demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken linyit teslimatının; yüzde 91,7’si termik santrallere ve yüzde 5,8’i demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunun ise yüzde 97,1’i demir-çelik sanayine sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı 4006 Bilim Fuarı Ağrı’da bilim coşkusu yaşatıyor TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Ağrı’da heyecanla devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen fuar, 22 okulun katılımıyla bilimin ve keşfetmenin coşkusunu yaşatıyor. Fuar kapsamında sergilenen projeler, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve araştırma becerilerini gözler önüne seriyor. Çevre dostu teknolojilerden sağlık ve biyoteknoloji alanındaki yeniliklere kadar geniş bir yelpazede projeler, ziyaretçilere ilham verici bir bilim deneyimi sunuyor. Her bir proje, farklı bir bilgi dünyasına kapı aralarken, bilimin sınırsız evreninde yeni ufuklara yelken açma imkanı sunuyor. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler de fuara yoğun ilgi gösteriyor. Veliler, çocuklarının bilimsel ve teknolojik meraklarını desteklemek için onları fuara götürerek, bilginin ve öğrenmenin önemini vurguluyor. TÜBİTAK’ın desteğiyle düzenlenen bu fuarlar, genç neslin bilime ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve onları geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmek için önemli bir adım olarak görülüyor. Ağrı’da gerçekleşen bu bilim şöleni, şehrin bilimsel potansiyelini ve gençlerin yeteneklerini sergileyerek geleceğe umutla bakmaya ilham veriyor. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, fuarın önemine değinerek yaptığı açıklamada, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, öğrencilerimizin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeleri ve araştırma yapma alışkanlığı kazanmaları için önemli bir platformdur. Bu fuarlar sayesinde öğrencilerimiz, bilimin ve teknolojinin günlük hayatımızdaki önemini kavramakta ve bu alanlarda kendilerini geliştirmeye teşvik edilmektedir." dedi. Fuarın, Ağrı’daki bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmada da önemli bir rol oynadığını belirten Kökrek, tüm vatandaşları fuarı ziyaret etmeye davet etti.