ASAYİŞ - 14 Aralık 2017 Perşembe 13:33

İşkence yaptılar, kafasına sıkıp benzin döküp yaktılar

A
A
A
İşkence yaptılar, kafasına sıkıp benzin döküp yaktılar

Adana’da bir kişi, işkence yapıldıktan sonra başına ateş edilerek öldürülüp, otomobilin bagajında getirildiği yol kenarında benzin dökülerek yakılmış halde bulundu.

Adana’da bir kişi, işkence yapıldıktan sonra başına ateş edilerek öldürülüp, otomobilin bagajında getirildiği yol kenarında benzin dökülerek yakılmış halde bulundu.


Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesi, Levent Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Bahar Caddesi’nden geçen bir kişi saat 12.00 sularında yol kenarında yanmış halde bir ceset olduğunu görünce 155’i aradı. Olay yerine gelen ekipler, şahsın bir otomobille olay yerine getirildiğini belirledi. Bunun üzerine olay yerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri ve olay yeri inceleme polisleri sevk edildi. Olay yerine gelen polisler ceset üzerinde inceleme yapmaya başladı.



Dişlerini bile kırmışlar


Polis yaptığı ilk incelemede şahsa işkence yapıldığını, kafa ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri olduğunu, dişlerinin bile kırıldığını belirledi. Şahsa işkence yapıldıktan sonra otomobile alınarak burada önce başından olmak üzere vücuduna 9 el ateş edilerek öldürüldüğü belirlendi. Cesedin daha sonra otomobilin bagajına konulup Levent Mahallesi’nde Bahar Caddesi’ne getirilip yol kenarına atıldığı ve üzerine benzin dökerek yakıldığı belirlendi.



Aynı soyada ait 3 kimlik çıktı


Polis bu tespitleri yaptıktan sonra ölen şahsın kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Ceset üzerinde yapılan aramada iki cüzdan çıktı. İki cüzdandan da Uğur, Özkan ve Cabbar Çelik’e ait 3 kimlik bulundu. Polis kimlik fotoğraflarına bakarak şahsın ismini belirlemeye çalıştı. Ancak ceset yandığı için kimliği henüz belirlenemedi. Polis olay yerinde çalışmalarına devam ediyor. Çalışma bittikten sonra ceset otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.