GÜNDEM - 27 Nisan 2024 Cumartesi 11:07

Gergerli vatandaşların zorlu pancar toplama yolculuğu

A
A
A
Gergerli vatandaşların zorlu pancar toplama yolculuğu

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde baharın gelişiyle beraber vatandaşlar pancar toplamaya başladı. Vatandaşların, pancar toplamak için dağı tırmanarak kilometrelerce yürümesi ise dikkat çekti.


Adıyaman’ın Gerger ilçesinde baharın gelişiyle beraber vatandaşlar pancar toplama mesaisi başladı. Özellikle Gerger’in Yeşilyurt Köyü’ndeki kadınlar ve diğer vatandaşlar, pancar toplamak için Avacığ dağına tırmanıp kilometrelerce yürüyor. Yüksek rakımlı Avacığ ve Kürdek dağlarına tırmanıp pancar toplayan vatandaşlar, topladıkları şifalı otları kurutarak ve taze bir şekilde yemek yaparak tüketiyor.


Dağlarda topladıkları pancar otlarının bir kısmını ise İstanbul’da veya diğer büyük illerde yaşayan yakınlarına gönderen köylüler, dağda birçok şifalı bitkinin olduğunu söylüyor.



Gergerli vatandaşların zorlu pancar toplama yolculuğu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Yırtar: “Erzurum’da suç oranında azalma var” Erzurum Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Erzurum’da bir ay içinde Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından merkez ilçeler, sabit uygulama noktaları ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında açıklama yaptı İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar yaptığı değerlendirmede şu ifadeler yer verdi, “Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Merkez İlçeler, Sabit Uygulama Noktaları ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimlerince, 1 Nisan-30 Nisan 2024 tarihleri arasında icra edilen faaliyetler. 111 bin 248 şahıs sorgulandı ve 17 bin 921 araca denetim yapıldı. 600 umuma açık yer işyeri, 564 park-bahçe ve bin 518 metruk bina denetlendi. Yapılan çalışmalarda 211 bakaya ve 201 aranan şahıs yakalandı. 371 araca kurallara uymadığı için işlem yapılırken 233 fişek, 11 tabanca, 7 kuru sıkı tabanca, 114 bıçak ve 3 uygunsuz kullanılan av tüfeği ele geçirildi. 62,57 gr narkotik maddenin yakalandı.” Yırtar, ilgili birimler tarafından yapılan denetimlerde aylık olarak verilerin düzenli olarak kamuoyu ile paylaşıldığını belirterek, “Veriler incelendiğinde şehrimizde suç oranında azalma olduğu görülmektedir. Suç ve suçlu ile mücadelede özveri ile çalışan tüm mesai arkadaşlarıma ve Siz değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza görevlerini yerine getiren polislerimize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.” dedi.