GÜNDEM - 28 Nisan 2024 Pazar 09:36

Liseliler küçük kardeşlerini hediyeleri ile sevindirdi

A
A
A
Liseliler küçük kardeşlerini hediyeleri ile sevindirdi

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde eğitim veren Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında köy okullarında ki minik öğrencilere hediyeler vererek onlar ile birlikte oyunlar oynadılar.


Sandıklı Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin son sınıf 9 öğrencisi ‘Minik yüreklere dokunmak’ adlı sosyal projesi kapsamında, kendi imkanları ve okul yönetiminin desteği ile temin ettikleri oyuncak ve eğitim materyallerini Örenkaya Köyü İlköğretim Kurumu ve Reşadiye Köyü İlköğretim kurumunda 18 minik öğrenciye hediye etti. Minik öğrencilere hediyelerini veren lise öğrencileri daha sonra onları üzerlerine giydikleri çizgi filim karakteri kostümleri ile oyunlar oynatarak eğlendiler.


Etkinliklere İlçe Kaymakamı Önder Çengel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu da katıldı.


Proje ve çalışma hakkında Okul Müdürü Ahmet Ali Darakcı, öğrencilerinin yaptığı bu anlamlı sosyal projeden dolayı çok duygulandığını bildirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.



Liseliler küçük kardeşlerini hediyeleri ile sevindirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Çocuklarını eve kilitleyip işe giden anne ekipleri alarma geçirdi Aksaray’da biri 12 diğeri 6 yaşında 2 çocuğunu eve kilitleyip işe giden anne, ekipleri alarma geçirdi. Polis, UMKE ve itfaiye ekiplerinin seferber olduğu olayda komşudan bulunan anahtarla dairede kilitli çocuklara ulaşıldı. Bir saat sonra eve gelen anne ise “Çocukları evden eşyaları toplamaya gönderiyor” diyerek boşanma aşamasındaki eşini şikayet etti. Olay, Coğlaki Mahallesi 1221 Sokak’ta bulunan Özgüneş Apartmanının 5. katındaki dairesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, eşiyle boşanma aşamasında olan anne H.A. (38), 6 yaşındaki M.E.A. ve 12 yaşındaki H.B.A. isimli çocuklarını eve kilitleyip işe gitti. Evde yalnız kalan çocukları arayan baba, çocukların evde kilitli kaldığını öğrenince 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. Çocukların evde kilitli bırakıldığı ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler olaya müdahale ederken polis ekipleri anneye ulaştı. Telefonla anneyle görüşen polis ekipleri, komşuda anahtar olduğunu öğrendi. Önce anahtarı alarak kapıyı açıp çocukları evden çıkardı. Sağlık ekipleri çocukları sağlık kontrolünden geçirirken telefonla ulaşılan annenin geleceğini söylemesi üzerine polis ve sağlık ekipleri 1 saat boyunca anneyi bekledi. Annenin eve gelmesiyle birlikte polis ekipleri anne ve çocukları alarak polis merkezine götürdü. Polis memuruna boşanma aşamasındaki eşini şikayet eden anne, "Çocukları evden eşyaları toplamaya gönderiyor" dedi. Apartmandan çıkarken basın mensuplarını fark eden anne, “Neyi çekiyorsun” diyerek tepki gösterdi. Polis merkezinde ifadesi alınan anne hakkında “Aile yükümlülüklerini yerine getirmemek” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.
Manisa Manisa Kebabı’nın yeni ekürisi dökülmeyen ayran Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Manisa Kebabı ustası ve aynı zamanda restoran işletmecisi tarafından üretilen el yapımı ayran, şişesinden dökülmemesiyle ün kazandı. Ayranın çalkalanmadan şişeden dökülmemesi müşteriler tarafından oldukça ilgi görüyor. Manisa’da yaklaşık 300 yıllık bir geçmişe sahip Manisa Kebabı, lezzetiyle hem Manisalılar tarafından hem de çevre illerden kenti ziyaret edeneler tarafından tercih edilen bir yemek oldu. Tarihi geçmişi ve uzun yıllardır aynı yöntemlerle hazırlanmasıyla lezzetini koruyan Manisa Kebabı’nın yeni ekürisi de dökülmeyen ayran oldu. Şişesinden çalkalanmadan dökülmeyen ayran restoran müşterileri tarafından da oldukça ilgi görüyor. 1945 yılından bu yana hizmet veren Şehzadeler Manisa Kebapçısı’nda usta olarak müşterilerine kebap hazırlayan Cengiz Konuklar ve Yaşar Çiçek, hem Manisa Kebabı’nın hem de ayranın inceliklerini anlattı. Manisa Kebabı’nın 300 yıldır aynı yöntemle hazırlandığını söyleyen Yaşar Çiçek, “1977’den beri kebap ustalığı yapıyorum. Bu mekan da 1945 yılında açıldı. Daha önceden Hacı ustamız, Tahir ustamız vardı. Biz de onların mesleğini dördüncü kuşak olarak devam ettirdik. Manisa Kebabı, aşağı yukarı 300 yıllık bir geçmişi var. Aslında bu Halep Kebabıdır. Antep, Halep civarından bir usta Manisa’ya geliyor. Manisa’da askerlik yapıyor ve bu kebabı çıkarıyor. Daha önceden Halep Kebabı olarak biliniyordu. Daha sonra Manisa Şiş Kebap dendi. Zaman geçtikçe Manisa Kebabı’na döndü. Daha önceden kuyruk yağıyla yapılıyordu. Nesil geçtikçe kuyruk yağı ağır gelmeye başladı. Artık tereyağı kullanılıyor. Yüzde 80 dananın dişisiyle yüzde 20 de kuzu etiyle yapılır. En az üç defa kıyıldıktan sonra tuzlayarak yoğuruluyor ve daha sonra şişlere asılıyor. İsteyene yoğurtlu sosla, pidenin üstünde müşterilere servis ediyoruz” dedi. Kendileri tarafından üretilen ayranın ise çalkalanmadan dökülmediğini belirten Çiçek, “Ayranımız bizim koyun yoğurdundan üretiliyor. Kovadan kovaya 15-20 defa aktarıyoruz. Yayık ayranı gibi oluyor. Üstü yağ tutunca şişeden dökülmüyor. Çalkaladıktan sonra dökebilirsin. Bizim ayranımız standart aynı şekilde üretiliyor. Kovadan kovaya çok fazla aktardığımız için çalkalamadan şişeden dökülmez” ifadelerini kullandı.
Manisa Alaşehirliler tiyatroya doydu Manisa’nın Alaşehir ilçesinde "100. Yıl Projeleri" kapsamında 9 ayrı okulda oluşturulan tiyatro grupları, yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları 3-10 Mayıs tarihleri arasında Alaşehirlilere sergiledi. Öğrencilerin performansları izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "100. Yıl Projeleri" çerçevesinde tiyatro şenliği düzenledi. Proje kapsamında 9 ayrı okulda öğrencilerinden oluşan tiyatro grupları, yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları Alaşehirlilerle buluşturdu. Okulların hazırlamış olduğu tiyatrolar 3-10 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak sergilendi. Her okul kendi seçtiği tiyatroyu sergilerken, Türkçe tiyatroların yanı sıra yabancı dillerle sergilenen oyunlar da izleyenlerden büyük alkış aldı. 9 ayrı tiyatro oyununda yaklaşık 300 öğrenci rol alırken, öğrenciler oynadıkları rollerle profesyonel oyuncuları aratmadılar. Tiyatro şenliği hakkında konuşan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "En iyi eğitim, yaparak ve yaşayarak öğrenmedir. Yaparak ve yaşayarak öğrenilen bilgi ve beceriler çocuklar üzerinde kalıcıdır. Çalışmalarımızda amacımız çocuklarımızın var olan yeteneklerini, gizli kalmış, ortaya çıkarılmasına fırsat bulunamamış, yetenekli öğrencilerimizi ortaya çıkarabilmek, kendilerine güvenlerini arttırmak. 9 okulumuzun sergilediği tiyatro etkinlikleri ile 3–10 Mayıs 2024 tarihleri arasında her okulumuz kendi hazırladığı oyunu sahneye koydu. Oyunlar ücretsiz ve halka açık olarak sergilendi. Alaşehir’de ilk kez düzenlenen tiyatro şenliğine, katılan katkı sunan, emek veren okul müdürlerimizi, çocuklarımızı çalıştıran öğretmenlerimizi ve etkinliğin asıl mimarı olan çocuklarımızı tebrik ediyor ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 14 tane ayrı projemiz var. Bu projelerden bir tanesi de tiyatro şenliği. Öğrencilerimiz sahnede olacak, öz güvenlerinin gelişmesi, kendisini ifade etme daha cesaretli olmalarının sağlanması bu tiyatro oyunları ile sağlanabilecek. Sanatta öz güvenin gelişmesinde olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Bilim ve sanat bir kuşun iki kanatları gibidir. Biz de Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bilim ve sanata çok önem veriyoruz" dedi.