Yerel Haberler
Ağrı
Ağrılı öğrenci "Özel Çocuklara Özel Mektuplar Seçkisi" yarışmasında birinci oldu 17 Mayıs 2024 Cuma - 23:29:58 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla "Engelliler Haftası" dolayısıyla 81 ilden özel eğitim öğrencilerinin katılımıyla Ankara’da düzenlenen "Özel Çocuklara Özel Mektuplar Seçkisi" yarışmasında ilkokul kategorisinde Ağrılı Ada Öykü Akbalık birincilik kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" münasebetiyle planlanan etkinlikler kapsamında özel eğitim alanına ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla özel ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler arasında özel eğitim ihtiyacı olan akranları hakkındaki duygu ve düşüncelerini mektupla ifade etmeleri için düzenlenen "Özel Çocuklara Özel Mektuplar Seçkisi"nin sonuçları belli oldu. İlkokul ve ortaokul kategorilerinde öğrencilerin ilgiyle katılım sağladığı yarışmada seçki kurulu değerlendirmesi sonucu kategorilerde dereceye giren eserler belirlendi. İlkokul kategorisinde Ağrı Merkez Önder Baydar İlkokulu öğrencisi Ada Öykü Akbalık birincilik ödülüne layık görüldü. Başarısıyla Ağrı’yı gururlandıran Ada Öykü Akbalık’ı tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Akbalık’ın bu anlamlı başarısının devamını diledi. Kökrek, "Özel eğitim alan öğrencilerimizle ilgili farkındalığın artırılması ve toplumda kaynaşmanın sağlanması amacıyla düzenlenen bu yarışmada Ağrı’dan bir öğrencimizin birincilik alması bizleri büyük bir mutlulukla doldurdu. Ada Öykü Akbalık’ı ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Doğubayazıt’ta 5 bin meyve ağacının bulunduğu bahçe bungalov evleri ile turistleri ağırlıyor
12 Mayıs 2024 Pazar - 19:19 Doğubayazıt’ta 5 bin meyve ağacının bulunduğu bahçe bungalov evleri ile turistleri ağırlıyor Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde ot bile yeşermeyen bölgede kurulan 5 bin ağaçlı meyve bahçesi, bölgenin yeni cazibe merkezi oldu. Piknik alanları, bungalov evleri ve balayı evleri ile turistleri ağırlayan bahçe, Ağrı Dağı’na tırmanış yapan dağcıların da mola yeri oldu. Ağrı Dağı’nın eteklerindeki Örtülü köyünde 33 dönümlük arazide yaklaşık 5 bin meyve ağacının bulunduğu bahçe, Ağrı Dağı ile birlikte kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Bahçedeki piknik alanları, çocuklar için oyun parkı, bungalov evler ve balayı evleri ise hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin tırmanmak için uğradığı Ağrı Dağı’nın eteklerindeki meyve bahçesi, artık önemli bir mola noktası haline geldi. Girişimci Abdulkadir Ardin, çocukluk hayalini Ağrı Dağı’nın eteklerindeki çorak arazide gerçekleştirdiğini belirterek, "Değişik meyve çeşitlerinin yer aldığı bahçemiz herkesin ilgi odağı oldu. Kentin gürültüsünden uzakta doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenlerin mekanı oldu. Organik ürünlerin tadına bakarak aileleriyle zaman geçirmek isteyenleri bahçemize bekliyoruz" dedi. Ot bile yeşermeyen topraklarda su çıkartarak projeye başladığını dile getiren Ardin, "Turistik Doğubayazıt ilçemize bir cazibe merkezi kazandırdık. İshak Paşa Sarayı başta olmak üzere kentin değerlerini ziyarete gelen turistler ile Ağrı Dağı’na tırmanan dağcıların mola yeri olduk. Burada dinlenip güzel vakit geçiren misafirlerimizin yanı sıra evlenen çiftlerimize de doğayla baş başa balayı imkanı sunuyoruz" diye konuştu.
Ağrı’da "Bir Sınıf Bir Koli" projesinde rekor bağışla 3500 yardım kolisi ihtiyaç sahiplerine umut oldu
12 Mayıs 2024 Pazar - 16:14 Ağrı’da "Bir Sınıf Bir Koli" projesinde rekor bağışla 3500 yardım kolisi ihtiyaç sahiplerine umut oldu Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı ve beraberindeki heyet, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e makamında ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, her yıl Ramazan ayında gelenekselleşen "Bir Sınıf Bir Koli" projesine verilen destekler için teşekkür edildi. Bu yıl "Bir Sınıf Bir Koli" projesinde rekor bir bağış miktarına ulaşıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin katkılarıyla toplanan 3500 gıda kolisi, Kızılay Gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Ağrı’da 4. kez düzenlenen proje, birçok ile örnek oldu ve diğer illerde de uygulamaya konulmaya başlandı. Ziyaret programına Kızılay Ağrı Şube Yönetim Kurulu Üyesi Miraç Faruk Tanrıverdi ve Genç Kızılay Gönüllüleri de katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek yaptığı açıklamada,Kızılay ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaparak, "Bir Sınıf Bir Koli" projesinin anlamlı bir proje olduğunu ve bu projenin her yıl daha da büyüdüğünü ifade etti. Kökrek, projeye katılan tüm öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür etti. Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı ise,"Bir Sınıf Bir Koli" projesinin, Ağrı’da ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ulaştırmanın yanı sıra, öğrencilerde ve öğretmenlerde yardımlaşma ve paylaşma bilincini de geliştirdiğini belirtti. Tatlı, projeye gösterilen ilgiden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. "Bir Sınıf Bir Koli" projesi, Kızılay’ın Ağrı’da gerçekleştirdiği önemli yardım faaliyetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Proje sayesinde her yıl binlerce ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı ulaştırılıyor ve aynı zamanda öğrencilerde yardımlaşma ve paylaşma bilinci geliştiriliyor.