EKONOMİ - 23 Temmuz 2018 Pazartesi 10:35

Japonya Büyükelçisi’nden, ASO’ya işbirliği çağrısı

A
A
A
Japonya Büyükelçisi’nden, ASO’ya işbirliği çağrısı

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’i ziyaret ederek Ankaralı sanayicilerle iş birliği yapma ve iki ülke arasındaki ticari hacmini geliştirme çağrısında bulundu.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’i ziyaret ederek Ankaralı sanayicilerle iş birliği yapma ve iki ülke arasındaki ticari hacmini geliştirme çağrısında bulundu.


Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’i ziyaret etti.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Büyükelçi Miyajima’ya, Ankara sanayisi hakkında bilgiler verdi. Ankara’nın gelişen sanayi altyapısı, üretim kabiliyeti ve teknoloji bakımından Türk sanayisinde öne çıkan şehirlerden birisi olduğunu ifade eden Özdebir, "Ankara, birçok sektörde üretim yapan firmalarıyla çok önemli bir üretim merkezi haline geldi. Şu an 12 organize sanayi bölgesi ve 8 teknopark bulunan şehrimizde, gelişen sanayi altyapısı ile birlikte şehrimize olan yabancı yatırımcıların ilgisi de artıyor. ASO 1.Organize Sanayi Bölgesi, 2 milyar doları ihracat olmak üzere ülke ekonomisine yıllık 6 milyar dolar katkı sağlayan Türkiye’nin en iyi organize sanayi bölgelerinden bir tanesi olup, değişik sektörlerde 335 sanayi parselinde faaliyet gösteren 280 fabrikasıyla, 40 bin kişiye doğrudan istihdam olanağı sağlamaktadır” dedi.



“Ankara sanayinin başkenti olma hedefine hızla ilerlerken yüksek teknolojinin de Başkenti olmuştur”


Özdebir sözlerini şöyle sürdürdü:


“İleri teknolojinin yoğunlaştığı Türkiye’de en yüksek katma değerli ürünlerin üretildiği ve ihraç edildiği önemli bir şehir haline geldi. Türkiye’de üretilen ileri teknoloji ürünlerinin yüzde 20’si Ankara’da üretilmektedir. Bu kabiliyetiyle Ankara sanayinin başkenti olma hedefine hızla ilerlerken yüksek teknolojinin de Başkenti olmuştur" dedi.


Japonya ile Türkiye arasındaki dostluğun son derece iyi olduğunu belirten Özdebir, "Bu dostluğu ticarete de yansıtmamız gerekmektedir. Japonya’nın 700 milyar dolar olan ihracatı içerisinde Türkiye’nin aldığı pay 3-4 milyar dolar civarında. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha iyi seviyelere gelmesi için Ankara Sanayi Odası olarak işbirliğine hazırız" şeklinde konuştu.


Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima ise Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin yolunda olduğunu ve bunu daha da ileriye taşımak istediklerini söyledi. Japonya’nın Türkiye’de yatırımlarını artırmak ve Avrupa pazarına yapılacak satışlar için üretimlerini Türkiye’de yapmak istediklerini vurgulayan Büyükelçi Miyajima, "Japonya’nın Türkiye’de önemli yatırımları bulunuyor ve çok sayıda Japon firma Türkiye’de faaliyet göstermekte. Çankırı’da yer alan Japon yatırımı Sumitomo Fabrikasında şu an bin 500 kişi çalışmakta ve bu sayının iki katına çıkması hedefleniyor" diye konuştu.


Sinop’ta kurulacak olan Nükleer Güç Santrali Projesine her iki ülkenin de büyük önem verdiğini belirten Büyükelçi Miyajima, "Santralin 60 yıllık ömründen dolayı bu proje Japonya açısından önem taşımakta. Özellikle Japonya’da yaşanan Fukushima nükleer kazasından sonra Türkiye’de kurulacak olan santralin güvenlik sistemlerinin son teknoloji olması gerekiyor. Bu santral projesi imalat sektöründe yaratacağı dinamizm ve istihdam imkânlarıyla birlikte Türk-Japon sanayisine önemli katkı sağlayacak" dedi.


Ankara’daki sanayiciler ile Japon iş adamlarını bir araya getirecek etkinliklere ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Büyükelçi Miyajima, bu konuda elçilik olarak bizzat çalışacaklarını ve Ankara Sanayi Odası ile iş birliklerini geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.
Aksaray Uyuşturucu tacirleri ile polisin kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücü ile polis arasında kovalamaca yaşanırken, kovalama esnasında araçtan atılan poşette esrar maddesi çıktı. Kısa süren kovalamacayla yakalanan araç sürücünün ehliyetsiz olduğu belirlenirken, sürücü uyuşturucunun araçtan çıkmadığını belirterek ehliyetsiz olduğu için kaçtığını söyledi. Sürücü ve 2 arkadaşı kelepçelenerek gözaltına alındı. Olay, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte rutin uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Trafik Şubesi ekipleri uygulama noktasına yaklaşan 68 ES 022 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan araç sürücüsü fren yerine gaza basarak hızla uygulama noktasından kaçtı. Kaçan aracın peşine düşen polis ve şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca esnasından araçtan bir poşet atılırken, atılan poşetten kubar esrar maddesi ele geçirildi. Bir süre devam eden kovalamaca sonucu araç 3 şüpheliyle birlikte yakalandı. Araç sürücüsü Ö.F.B. (37) ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. (40) ve R.D. (23) kelepçelenerek gözaltına alınırken, araç sürücüsü Ö.F.B. araçtan atılmasına rağmen uyuşturucunun kendilerine ait olmadığını belirterek, “Ne alakası var. Arabada çıktı mı? Çıkmadı, arabadan çıkmadı abi. Bizlik bir şey yok ki. Ehliyetim yok, cezamı yedim zaten biraz önce” dedi. Araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 977 TL, dur ihtarına uymamaktan bin 506 TL olmak üzere toplam 14 bin 483 TL para cezası kesilirken ara trafikten men edilerek otoparka çektirildi. Gözaltına alınan 3 kişi sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.