POLİTİKA - 17 Nisan 2024 Çarşamba 16:15

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi kabul etti

A
A
A
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi’yi kabul etti.



TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Kabulün ardından Meclis Başkanlığında bulunan Divan Salonu’na geçildi. Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi, TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Meclis üyelerini ilerleyen zamanlarda Bağdat’ta görmek istediklerini söyledi.



"Irak’ın da bölgesel konumundan ve rolünden hareketle bir sıçrama yapma arzusundayız"


Parlamento olarak Irak’ın dış ilişkilerini desteklediklerini belirten Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi, "Stratejik ilişkilerin daha da derinleşmesini arzulamaktayız. Türkiye ile her türlü dostluk ilişkilerini hayatta geçirmek üzere buradayız. İkili ilişkileri daha da geliştirmek ve sıkılaştırmak üzere Irak’ın da bölgesel konumundan ve rolünden hareketle bir sıçrama yapma arzusundayız" dedi.



Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Mendelavi ve beraberindeki heyeti TBMM’de ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:



"İki komşu olarak, iki kardeş ülke olarak halkları arasında asırlardır gönülden gönüle bağların olduğu millet olarak bundan sonraki süreçte de daha yakın çalışma içerisinde olacağız. İlişkilerimizi her alanda çok daha ileri alanlara götüreceğiz. Ticaret alanında, sanayi alanında, kültür alanında, turizm ve eğitim alanlarında karşılıklı iş birliğini geliştirmemiz için önemli bir zemin mevcuttur. Sayın Cumhurbaşkanımızın ayın 22’sinde Irak’a yapacağı ziyaret, fevkalade önemli bir dönüm noktasını teşkil edecektir. Her iki ülke arasındaki iş birliğini daha ileri götürebilmek için mevcut projeleri üzerinde anlaşmaların mutabık kalınması üzerine ziyaret gerçekleştirilecek."



Konuşmaların ardından iki ülke arasında basına kapalı toplantıya geçildi.



TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi kabul etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Evladını öldürmeyen yılan sokması anneyi öldürdü Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde hayvan otlattığı esnada yılan sokması sonucu hayatını kaybeden Cennet İnci(60) gözyaşları arasında toprağa verildi. Yaşlı kadının oğlunun da aynı bölgede yılan saldırısına uğradığı ve 1 aylık tedaviyle sağlığına kavuştuğu öğrenildi. Düziçi ilçesinin Gümüş köyünde inek otlatırken, yılan sokması sonucu yaralan ve kendi imkanlarıyla ana yola çıkarak çevredeki vatandaşlardan yardımıyla hastaneye kaldırılan 7 çocuk annesi Cennet İnci, hastanede kurtarılamayarak vefat etmişti. Yaşlı kadının cenazesi, otopsinin ardından götürüldüğü köyünde toprağa verildi. Hayatını kaybeden Cennet İnci’nin oğlunu da aynı bölgede yılan soktuğu ve 1 aylık tedavi gördükten sonra sağlığına kavuştuğu öğrenildi. Yılan sokması sonucu hayatını kaybeden Cennet İnce’nin oğlunu da aynı yerde yılan tarafından sokulduğunu söyleyen Gümüş Köyü Muhtarı Ramazan Yakut, ’’Köyümüzün Çirişlikaş Mahallesi’nde bulunan ormanlık alana inek otlatmaya gidiyor yılan sokması sonucu kendini ormandan yol kenarına atarak çevredeki vatandaşlardan yardım istiyor. Yoldan geçen bir vatandaş yardım etmeye gittiğinde kendisini yılan soktuğunu söylüyor. Yardıma gelen vatandaş durumu, İnce’nin akrabalarına bildiriyor. Kendi arabalarıyla hastaneye götürmeye çalışırken Böcekli beldesinin ilerisinde ambulans karşılıyor bunları kadını alıp hastaneye götürüyorlar orada hayatını kaybediyor. Hayatını kaybeden oğlunu da yılan sokmuştu ama o kurtulmuştu annesi kurtulamadı" dedi. "Bu kadının oğlunu da yılan sokmuştu aynı yerde ama o kurtuldu" Köylerinde yılan sokma vakalarının pek yaşanmadığını kendi annesini de yılan soktuğunu ama kurtulduğunu söyleyen Selver İnce, "Kadın ineğini otlatmaya gidiyor, ineğini çözerken otların arasında yılan sokmuş. Yola çıkıp yardım istemiş bir adam yardıma gelmiş ona beni yılan soktu demiş son sözleri bu olmuş. Akrabalarına haber veriyorlar hastaneye götürürken kadının ağzından köpükler geliyor. Benim annemi de yılan soktu annem beni yılan soktu dedi gittik baktık yılanı öldürmüş hemen bacağına turnike yapıp hastaneye götürdük orada tedavi gördü iyileşti. Bu kadının oğlunu da yılan sokmuştu aynı yerde ama o kurtuldu. Şu zamana kadar yılan sokma olayı 3 defa oldu başkada olmadı" dedi.