ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 11:12

Epilepsi hastası Manavgat Irmağında ölü bulundu

A
A
A
Epilepsi hastası Manavgat Irmağında ölü bulundu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde ailesinin Cuma Gecesi Şelale Polis Karakoluna kayıp başvurusunda bulunduğu 41 yaşındaki Ümit Ejder Korkusuz, Manavgat Irmağında ölü bulundu. Cansız bedeni bulunduğunda elinde cep telefonu olan Korkusuz’un telefonla konuşurken epilepsi krizi tuttuğu, ırmağa düşerek boğulmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.


Manavgat Irmağı ile denizin buluştuğu Boğaz mevkiinde ırmak içerisinde bir ceset olduğu ihbarı Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakolu ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin alarma geçirdi. Olay yerine gelen ekipler, ihbarı yapan vatandaşın kürekle elbisesinden tutup kıyıya çektiği erkek cesediyle karşılaştı. Irmakta soğuktan katı hale gelen cesedin elindeki cep telefonu dikkatlerden kaçmadı. Yapılan araştırmalar sonucunda cesedin Cuma gecesi ailesinin Cumhuriyet Polis Merkezine kayıp başvurusunda bulunduğu 41 yaşındaki Ümit Ejder Korkusuz’a ait olduğu belirlendi.


Polis ekiplerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Ümit Ejder Korkusuz’un kardeşi büyük üzüntü yaşarken, kardeşinin epilepsi hastası olduğunu, kimse ile bir probleminin olmadığını, daha önce kendisini damdan attığı için beyin kanaması geçirdiğini, büyük ihtimalle ırmak kenarında telefonla konuşurken gelen epilepsi krizi sonucu ırmağa düşerek boğulmuş olabileceğini dile getirdi.


Ümit Ejder Korkusuz’un cenazesi, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Ekibi, Adli Tabip ve Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.



Epilepsi hastası Manavgat Irmağında ölü bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Van Gölü kıyılarındaki mikrobiyalitler vatandaşları şaşırttı Bitlis’in Tatvan ilçesinde kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle suyun çekilmesi sonucu Van Gölü sahili adeta mikrobiyalit tarlasına döndü. Baharda gerçekleşen yağışlara rağmen Van Gölü’nde suyun yükselmesi istenen seviyede gerçekleşmedi. Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nde iklim değişikliğine bağlı yaşanan kuraklık nedeniyle suların çekilmesiyle ortaya çıkan mikrobiyalitler dikkat çekti. Van Gölü’nün Tatvan ilçesi İncekaya mevkii sahillerinde yaşanan su çekilmesi sonucu ortaya çıkan mikrobiyalitler vatandaşları şaşırttı. Van Gölü’nde mercan resiflerine benzeyen ve "su altı peribacaları" olarak nitelendirilen mikrobiyalitler, dalış turizmi açısından da önemli bir yer tutuyor. Her geçen gün farklı bölgelerde görülmeye başlanan mikrobiyalitler, özellikte Tatvan’ın Van Gölü kıyısında yer alan İncekaya köyünde adeta görüntüsüyle mikrobiyalit tarlalarını andırıyor. Van Gölü sahilinde ortaya çıkan farklı boyutlardaki yüzlerce mikrobiyalit havadan da görüntülendi. Oluşan görüntüler bir yandan görsel bir güzellik sunarken diğer yandan ise su çekilmesinin boyutunu gözler önüne serdi. Vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında hayret ederken, geçen sene ile bu sene arasında çok büyük bir fark olduğunu belirtti. Serkan Sönmez adlı vatandaş, “Tatvan’a bağlı İncekaya köyünde suların çekilmesiyle beraber doğal güzellikler oluşmakta. Dışarıdan gelen turistlerin ilgisini çekmekle beraber burada yaşayan vatandaşları tedirgin etmektedir. Bunun sebebi Tatvan’da ve çevre ilçelerde hissedilen kuraklıktan dolayı Van Gölü’nün aşırı derece çekilmesi halkı tedirgin etmektedir” diye konuştu.
İstanbul İstanbul’da “yetersiz ehliyet” kovalamacası kazayla bitti: 2’si polis 3 yaralı Kağıthane’de “dur” ihtarına uymayan şüpheliyi kovalayan yunus polisi önce onların motosikletine ardından da direğe çarptı. Kazada yaralanan 2 polis ve 1 şüpheli ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şüphelinin yetersiz ehliyeti olduğu için kaçtığı ortaya çıkarken, yaşananlar kameralara yansıdı. Olay, dün saat 21.30 sıralarında Kağıthane Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde devriye gezen Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliğine bağlı yunus polis ekibi, motosikletli şahsa “dur” ihtarında bulundu. Uyarıları dikkate almayan motosikletli şüpheli kaçmaya başladı. Dakikalar süren kovalamacada, yunus ekibi şüpheli şahsa çarpınca kaza meydana geldi. Şüpheli şahıs ve polis ekibi dengelerini kaybetmeleri sonucu refüjdeki direğe çarparak yere savruldu. Kazada 2’si polis 3 kişi yaralandı Kaza sonucu 2 polisi memuru ve bir şüpheli şahıs yaralandı. Olayın ardından ihbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri, hafif yaralı polis memurları ve şüpheli şahsı yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Sarıyer Seyrantepe yerleşkesindeki Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldı. Yetersiz ehliyeti olduğu için kaçmış Şüpheli şahsın yapılan sorgulamasında ve alınan ifadesinde yetersiz ehliyete sahip olduğu için kaçtığı ortaya çıktı. Yaralıların tedavisini sürdüğü öğrenilirken, trafik ekibi ise kazayla ilgili inceleme yaparak tutanak tuttu. Kaza sonrası yaşananlar ise kameralara yansıdı.
Erzurum DHMİ Nisan ayı Erzurum verileri açıklandı 2023 yılı Nisan ayına göre, 2024 diliminde Erzurum Havalimanından gerçekleştirilen uçak seferi sayısı yüzde 9, ticari uçak seferi sayısı yüzde 12, hava yollarından yararlanan yolcu sayısı yüzde 28 oranında artış gösterdi. DHMİ Erzurum Havalimanı Nisan ayı verilerini paylaştı. 2023 yılı Nisan ayına göre, 2023 diliminde Erzurum Havalimanından gerçekleştirilen uçak seferi sayısı yüzde 9, ticari uçak seferi sayısı yüzde 12, hava yollarından yararlanan yolcu sayısı yüzde 28, taşınan yük sayısında ise yüzde 37 oranında artış gösterdi. Erzurum Havalimanı Uçak Sefer Sayısı Dönemde Erzurum havalimanından 2 bin 511 iç, 44 dış hat üzerinden olarak toplam 2 bin 555 sefer gerçekleştirildi. Bir önceki yıla göre iç hat uçak seferi sayısı yüzde 10 oranında arttı, dış hat sefer sayısı yüzde 27 oranında düşüş kaydetti, toplam uçuş sayısı ise yüzde 9’luk artış gösterdi. Havalimanından 2023 yılı Nisan ayında 2 bin 279 iç, 60 dış, toplam 2 bin 339 sefer yapılmıştı. Erzurum Havalimanı 4 Aylık Yolcu Sayısı Erzurum hava limanından iç hatta 397 bin 570, dış hatta 2 bin 86, toplam 399 bin 656 yolcunun yararlandığı açıklandı. 2023 yılı Nisan dönemine göre, yolcu sayısı artışı iç hatta yüzde 29 oranında arttı, dış hatlarda yüzde 33 oranında düşüş yaşandı. Toplamdaki artış oranı yüzde 28 olarak belirlendi. 2023 yılında havalimanından iç hatta 308 bin 425, dış hatta ise 3 bin 123 yolcu yararlanmıştı. Erzurum Havalimanı Ticari Uçak Seferi Sayısı 2024 Ocak - Nisan döneminde il havalimanından 2 bin 247 iç, 16 dış hatta olarak toplam 2 bin 263 ticari uçak seferi düzenlendiği bildirildi. İç hat ticari uçak seferi sayısında yüzde 12 oranında artış kaydedildi, dış hat ticari uçak seferi sayısında ise yüzde 27 oranında düşüş yaşandığı aktarıldı. Toplam ticari uçak seferi artış oranı ise yüzde 12 oldu. 2023 Nisan ayında havalimanından 2 bin 7 iç, 22 dış hat ticari uçak seferi kaydedilmişti. Erzurum Havalimanı Taşınan Yük Erzurum Havalimanından iç hatta 3 bin 421, dış hatta 18, toplam 3 bin 440 ton yük taşındı. Nisan döneminde taşınan yük miktarı bir önceki yıla göre iç hatlarda yüzde 38, toplamda ise yüzde 37 oranında arttı, dış hatlarda taşınan yük miktarı ise yüzde 44 oranında düşüş gösterdi. Havalimanından 2023 yılı Nisan ayında iç hatta 2 bin 485, dış hatta ise 33 ton yük taşınmıştı.