Yerel Haberler
Artvin
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 11:01 Artvin’de üniversite öğrencileri sanatı halkla buluşturuyor Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi öğrencileri, sanatı halkın içinde icra ederek ve gerçek yaşamın duygularını eserlerine yansıtmak amaçlı derslerini sokakta yapıyor. Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi öğrencileri, sanatı halkın içinde icra ederek, gerçek yaşamın duygularını eserlerine yansıtıyorlar. Dr. Öğretim Üyesi Kemal Sağlam önderliğinde öğrenciler, sanatın toplumsal bir etkinlik olduğuna inanarak Arhavi’nin tarihi mekânlarında ve halkının arasında çizim derslerini gerçekleştiriyor. Artvin Çoruh Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Kemal Sağlam konuşmasında, Artvin’in sanat eğitimi için en uygun yer olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizle buraya geldik sanatsal çalışma yapmaktayız. Çizim terslerimizi dışarda halkla birlikte gerçekleştirmek istedik. Zaten sanat insanların duygu ve düşüncelerini tarih boyunca ifade etmesinde en büyük olgu olmuştur. Sanatçıda bu olguyu gerçekleştiren en büyük öncüdür. Bizde öğrencilerimize bunu aşılayarak halkın arasından halkın sanatçısı çıkması için halkın arasında bu dersimizi gerçekleştiriyoruz. Sanat, toplumun duygularını en samimi şekilde ifade etme aracı olarak kabul edilirken, sanatçılar da bu ifadeyi en etkili biçimde sağlayacak öncüler olarak görür. Öğrencilerimiz Artvin’in kendilerine gösterdiği sıcak ilgi ve sevgiden büyük mutluluk duyuyorlar. Artvin sanat eğitimi için en uygun yer. Öğrencilerimiz halkın kendilerine büyük bir şefkatle yaklaştığını ve bu ortamda eğitim almaktan büyük memnuniyet duyduklarını söylediler” dedi. Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencileri ise halkın içinde yaşayarak, onların duygularını anlamaya ve paylaşmaya önem verdiklerini ifade etti.
12 Mayıs 2024 Pazar - 09:45 Engelli bireyler Artvin rüzgarında özgürlüğe kanat açtı Türk Hava Kurumu Artvin Şubesi, “10-16 Mayıs Dünya Engeliler Haftası” kapsamından engelli bireylere yamaç paraşütü heyecanı yaşattı. Türk Hava Kurumu (THK) Artvin Şubesince engellilerin hayatın her alanında var olması gerektiğine dikkati çekmek amacıyla Kemalpaşa ilçesindeki 410 rakımlı Üçkardeşler Tepesi`nde bu yıl da etkinlik organize etti. Yamaç paraşütü pilotları, engelli bireyleri tepeden sahile kadar yaklaşık 6 kilometrelik parkurda uçuş deneyimi yaşadı. Görme ve bedensel engelli Ayça Cinkaya, Ziya Kar, Ömürcan Tayfun Balmumcu, Hamdi Ustabaş, Tolunay Lokumcu, Aydoğan Can Yılmaz, Türk Hava Kurumu, tecrübeli pilotu Bayram Yücel eşliğinde tandem (ikili) atlayışı gerçekleştirerek, ilk kez bu heyecanı yaşadı. “Uçma fırsatı bulamayan özel vatandaşlarımızı havacılık sporuyla tanıştırdık” Türk Hava Kurumu Artvin Şube Başkan Emin Üçüncü, yaptığı açıklamada “10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle Artvin Engelliler Dernek Başkanlığıyla birlikte ortak bir proje hazırladık. İlimizde aileleriyle uçmak isteyen vatandaşlarımız buluştuk. Havacılığı merak eden uçma fırsatı bulamayan vatandaşlarımızı havacılık sporuyla tanıştırdık. Değerli hocamız Bayram Yücel’in katkılarıyla onlara bu heyecanı yaşatıyoruz. ’Uçmak isteyen bu sporu bende tatmak istiyorum’ diyen vatandaşlarımız özellikle böyle özel vatandaşlarımız olursa bizimle mutlaka iletişime geçsinler Türk Hava Kurumu olarak tüm engelli arkadaşlarımızı uçurmaya devam edeceğiz. Sadece yılın belli günlerinde değil istedikleri zamanda buradan güvenli bir şekilde bu güzel manzarada uçurmak istiyoruz. Aynı zamanda uçmayan kalmasın diye Artvin ilimizde başarılı öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi. “Evlerimizden çıkalım bu güzellikleri tadalım” Hopa Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Aydoğan Yılmaz ise, “10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası hafta kapsamında, Artvin Türk hava kurumun yaptığı bu güzel etkinlikte engelli kardeşlerimize uçma sporunu tanıştırdık. Emeği geçen herkese bu güzel organizasyon için teşekkür ediyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımıza buradan sizin aracılığınızla sesleniyorum evlerinizden çıkalım bu güzellikleri tadalım” diye konuştu.. Bedensel engelli Tolunay Lokumcu (26) ise "Yamaç paraşütüyle Kemalpaşa’ya bir göz attım. Hiç korkmadım. Çok heyecanlıydı herkesi bu heyecanı yaşasın. Korkulacak bir şey yok. Oldukça güvenli” ifadelerini kullandı.
Artvin’de dakikalarca kalp masajı yapılan kuş hayata döndürüldü
02 Mayıs 2024 Perşembe - 10:41 Artvin’de dakikalarca kalp masajı yapılan kuş hayata döndürüldü Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde bir otomobilin camına çarparak yere düşen kuş, yapılan ilk yardım ve kalp masajıyla hayata geri göndü. Olay Kemalpaşa ilçe merkezinde meydana geldi. Cadde üzerinde bir otomobilin camına çarpan kuş yere düştü. Hareketsiz halde yere yatan kuşu gören vatandaşlar, yeniden haytada dönmesi için seferber oldu. Bölge esnaflarından Yana Yılmaz ve Funda Ergül, hareketsiz bir şekilde avuçlarına aldıkları kuşu yeniden yaşamasını sağlayabilmek için internete baktı. İnternetten öğrendikleri ile kuşa kalp masajı ve ilk yardımda bulunan Yılmaz ve Ergül’ün müdahalesi ile yaralı kuş yeniden canlandı. O anlar ise cep telefonuna kayıt eden esnaflar kuşun yeniden hayata dönmesiyle büyük mutluluk yaşadı. "Güzel bir olaya şahit olduk" diyen ilçe esnaflarından Funda Ergül, ”Bir kuşa araç çarpmış bana getirdiler. Avucumda sadece nefes alıyordu. Hareket etmiyordu. Biz internetten baktık, sonra kalk masajı ve müdahalelerde bulunduk. Kanat çırpmaya başladı. Çok şükür hayata göndü. Daha sonra severken elimizden uçtu gitti. Doğaya kavuştu, ailesine kavuştu. Çok mutlu olduk" derken, kalp masajıyla kuşu hayata döndüren Yana Yılmaz ise “Kuşu hareketiz görünce. Hemen internette baktık ne iyi gelir diye, daha sonra kalp masajı yaptım canlandı. Suya soktum, melisa çayı yaptım hareket etti. Yeniden hayata dönmesi bizi çok sevindirdi” ifadelerini kullandı.