POLİTİKA - 26 Kasım 2017 Pazar 17:48

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Artvin’de

A
A
A
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Artvin’de

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İstanbul’a deprem gelecek Aman kurtaralım diye çırpınıyorum.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İstanbul’a deprem gelecek Aman kurtaralım diye çırpınıyorum. O yüksek binaları kurtaralım diye uğraşmıyorum ki; onlarda bir tehlike yok. O gözümüzü rahatsız ediyor. Ayrı bir şey. Öbürleri için çabalıyorum" dedi.


Artvin AK Parti Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi’ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı konuşmada Türkiye’de belediyecilikte miladın 1994, hükümette ise miladın 2002 olduğunu belirterek, "Hafta sonları programları gelir biz daha Başbakanımızın Cumhurbaşkanımızın programında özel dinlenme diye bir kelime görmedim. Aile ile geçirdiği zaman, istirahat böyle bir şey görmedim. Allah’a hamdolsun bize de onunla yol arkadaşlığı etme şerifini nail etmiş. Bizde hakkı ile iyi niyetle çalışıyoruz" dedi.


CHP’li belediyeler dönemini Türkiye’nin çok iyi bildiğini dile getiren Özhaseki, İstanbul’da ticaretle uğraştığı dönemde CHP’li belediye işçilerinin bankamatik memuru gibi gündüz kahvede vakit geçirip ay sonu maaşlarını aldığını, arada sırada eylem olduğu zamanlarda otobüslerle eyleme katıldıklarına şahit olduğunu kaydetti. Özhaseki, "Yolsuzluklar noktasında tescillenmiş tek partidir CHP. Hiç bize öyle dürüstlük efsanesi falan okumasınlar. Öğrencilik yıllarımızda İstanbul’da gece 2-3’e saati kurar kalkarız. Niye? Gecekondu evinde kalıyoruz. İbriklere, leğenlere su dolduralım diye. Unutmadık biz o günleri. Çöp dağlarını hiç unutmadık. Çöp patlayınca 40 kişinin öldüğünü hiç unutmadık" dedi.


Deprem Yasası hazırladıkları dile getiren Bakan Özhaseki, "İstanbul’a deprem gelecek Aman kurtaralım diye çırpınıyorum. O yüksek binaları kurtaralım diye uğraşmıyorum ki; Onlarda bir tehlike yok. O gözümüzü rahatsız ediyor. Ayrı bir şey. Öbürleri için çabalıyorum. Milyarlarca dolar öbürlerine dökeceğiz. Zamanında keşke o insanlara düzgün planlamalar yapsaydınız da köylerden geldiklerinde ’Gel kardeşim şöyle otur. Binanızı şöyle yapın’ deseydiniz. Kaçak bina yaptırmasaydınız. ’Onlar gelir, bizim arka bahçemiz olur eylemlere götürürüz. Kafamızdaki dünya düzenine giderken onlarla, örgütlü işçi sınıflarıyla gideceğiz’ diye nutuk atmazdınız" dedi.


Kendisinin 21 yıl belediye başkanlığı yaptığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2011 yılında kendisine Kayseri Belediyesi’nde yolsuzluk dosyası ile iftira attığını, bunu yasal yollardan çürüttüklerini, açtığı karşı davaları kazandıklarını dile getirerek, "Bizim 15 yıllık dönemimiz yüzümüzün akı. Geriye dönük hiç kimse yarışamaz bizimle" dedi.


Anadolu’nun son dönemde mazlumların sığınma limanı olduğunu dile getiren Özhaseki, "Balkanlarda mağdur olmuş her kardeşimiz gelmiş burada huzur bulmuş. Doğuda Arap coğrafyasında herkes geliyor. 100 yıldır beraberiz. Allah ilanihayet birliğimizi korusun. Huzurumuza göz dikenlerin de gözünü çıkarsın. Burada biz etle tırnak gibi olmuşuz. Fakat bu coğrafyada hani derler ya ’Yari güzel olanın gözüne uyku girmez’ diye. İşte bizimde gözümüze uyku girmemesi lazım. Belaların biri bitiyor, biri başlıyor. PKK diye bir bela vardı. Vardı, diyorum inşallah kaybolacak. 40 yıldır mücadele ediyoruz" diye konuştu.


Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısının seçimlerde desteklendiğini ve parlatıldığının altını çizen Özhaseki, belediyelere kayyum atadıklarında CHP’nin buna karşı çıktığını, bunun anlaşılır bir durum olmadığını belirtti.


FETÖ’nün gençleri, zenginleri kullanarak ülkeye büyük zarar verdiğini ve bir gecede gerçek yüzlerinin ortaya çıktığına değinen Özhaseki, "Güya din adına hizmet ediyorlardı. Dinde dürüstlük esas değil mi? Bunlarda her türlü yalan var. Soruları çalmak var. Fakir fukaranın hakkını yemek var. İnsanların mahremine girip çekim yapıp sokağa atmak var. Bunların İslam’da yeri var mı? FETÖ’den içeride yatan adamın Ramazan’da içki içtiğine şahit olduk. Bunlar her türlü fetvayı vermişler. Söylediklerimizin hangisi İslam’da var. Her şeyi yaptılar. Küçücük sebileri ailelerinden kopardılar. Milliyetlerinden dinlerinden kopardılar" diye konuştu.


15 Temmuz darbe girişiminin ardından batının tavrının ikiyüzlü olduğunu belirten Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Masum insanlar şehit oldu. Silahlar halka doğrultuldu. Geçmiş olsun diyemediler. Aradan zaman geçince cılız sesler çıkmaya başladı. Bir tane ’Türkiye’nin yanındayız.’ diyeni duydunuz. Batıda bir ülkede olsaydı böyle kahramanlık destan olurdu. Fransız ihtilali gibi tarihe not düşerlerdi. Türkiye’deki bu kahramanlık destanında ’Biz yanınızdayız.’ bile diyemediler. Arkasından Türkiye’yi ekonomik kaoslarla boğmaya çalıştılar. Şirketlerini göndermemeye çalıştılar. Mülteciler noktasında sınıfta kaldılar."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.
Aksaray Uyuşturucu tacirleri ile polisin kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücü ile polis arasında kovalamaca yaşanırken, kovalama esnasında araçtan atılan poşette esrar maddesi çıktı. Kısa süren kovalamacayla yakalanan araç sürücünün ehliyetsiz olduğu belirlenirken, sürücü uyuşturucunun araçtan çıkmadığını belirterek ehliyetsiz olduğu için kaçtığını söyledi. Sürücü ve 2 arkadaşı kelepçelenerek gözaltına alındı. Olay, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte rutin uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Trafik Şubesi ekipleri uygulama noktasına yaklaşan 68 ES 022 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan araç sürücüsü fren yerine gaza basarak hızla uygulama noktasından kaçtı. Kaçan aracın peşine düşen polis ve şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca esnasından araçtan bir poşet atılırken, atılan poşetten kubar esrar maddesi ele geçirildi. Bir süre devam eden kovalamaca sonucu araç 3 şüpheliyle birlikte yakalandı. Araç sürücüsü Ö.F.B. (37) ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. (40) ve R.D. (23) kelepçelenerek gözaltına alınırken, araç sürücüsü Ö.F.B. araçtan atılmasına rağmen uyuşturucunun kendilerine ait olmadığını belirterek, “Ne alakası var. Arabada çıktı mı? Çıkmadı, arabadan çıkmadı abi. Bizlik bir şey yok ki. Ehliyetim yok, cezamı yedim zaten biraz önce” dedi. Araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 977 TL, dur ihtarına uymamaktan bin 506 TL olmak üzere toplam 14 bin 483 TL para cezası kesilirken ara trafikten men edilerek otoparka çektirildi. Gözaltına alınan 3 kişi sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.