Yerel Haberler
Aydın
Nazillili özel sporcular madalyaları topladı 15 Mayıs 2024 Çarşamba - 09:19:58 Aydın’ın Nazilli ilçesindeki Güzelköy Özel Eğitim Okulu öğrencileri Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun Aydın’da düzenlediği il şampiyonasında 20 altın, 3 gümüş madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye Özel Sporcular Federasyonunun (TOSSFED) faaliyet programında yer alan Özel Sporcular Atletizm Aydın İl Şampiyonası’na Doğanaz Spor Kulübü bünyesinde katılan Nazilli Güzelköy Özel Eğitim Okulu öğrencileri, elde ettikleri büyük başarı ile ilçenin gururu oldu. Aydın Efeler Kardeşköy atletizm pisti ve Efeler Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Özel Sporcular Masa Tenisi Aydın İl Şampiyonası ve Özel Sporcular Atletizm Aydın İl Şampiyonası’na katılan özel öğrencilerden 6’sı Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Doğanaz Spor Kulübü adına yarışan sporcular Murat Gök, Mustafa Özyiğit, Murat Fikret Karadeniz, Hacı Saadetin Gülsever, Şerif Ahmet Türkmen, Yasemin Özkaya, Melih Olgun, Yusuf Yavaş, Kıvanç Narman, Aliye Miray Aytan ve Efekan Gürkan, kazandıkları 22 altın, 3 gümüş madalya ile hem spor kulüplerine hem okullarına hem de ailelerine büyük sevinç yaşattı. “Spor önemli bir adım” Doğanaz Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar Akgün, Nazilli Güzelköy Özel Eğitim Okulu Müdürü Ali İhsan şahin başta olmak üzere kulüp öğretmenlerine ve başarılı sporcuların ailelerine teşekkür ederek, “2009 yılından beri faaliyet gösteren Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED), Türkiye’de özel sporcuların spor yapma imkanlarını sağlayarak, ulusal ve uluslararası arenalarda başarı elde etmelerini destekler. Bu federasyon, engelli sporcuların farklı branşlarda yarışmalarına ve gelişimlerine katkıda bulunur. Başarıları arasında ulusal ve uluslararası düzeyde elde edilen madalyalar, dünya şampiyonlukları ve paralimpik oyunlardaki başarılar yer alır. Güzelköy Özel Eğitim Okulu öğrencileri, Doğanaz Spor Kulübü adına TOSSFED faaliyet programında yer alan Özel Sporcular Masa Tenisi Aydın İl Şampiyonası ve Özel Sporcular Atletizm Aydın İl Şampiyonası’na Doğanaz Spor Kulübü bünyesinde katıldı. Nazilli Güzelköy Özel Eğitim Okulu öğrencileri, elde ettikleri büyük başarı ile gururumuz oldu. Bu özel çocuklarımıza uygun imkanlar sağlanırsa, özel çocukların potansiyelini gerçekleştirebileceklerini ve bu başarıları geniş kitlelere ulaştırarak toplumda olumlu bir etki oluşturabileceklerini hep beraber görmekteyiz. Bu çocukların gelişimine katkı sağlamak ve yeteneklerini tam olarak ortaya çıkarmak için spor önemli bir adımdır” dedi.
14 Mayıs 2024 Salı - 19:48 Orman Bölge Müdürü değişti Orman Genel Müdürlüğü’nün bölge müdürlüğü değişiklikleri ile Aydın’ın da bağlı olduğu Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde görev değişikliği oldu. Bölge Müdürü olarak göreve getirilen Mustafa Ülküdür, bugün itibariyle yeni görevine başladı. Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan Bölge Müdürlüğü değişikleriyle Muğla Orman Bölge Müdürü olan Mustafa Ülküdür, Muğla’daki görevine 14 Mayıs Salı günü itibarıyla başladı. Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, Bölge Müdür Yardımcıları Özgür Cılız, Ersen Çetin ve Adnan Güller, Şube Müdürleri ve İşletme Müdürleri tarafından karşılandı. Evli ve 2çocukbabası olan Mustafa Ülküdür 1978 Mersin Anamur’da doğdu. Kafkas Üniversitesi Artvin Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümünden 1999 yılında mezun oldu. Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Orman Amenajmanı Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. 1999-2000 yıllarında askerlik görevini tamamladı. 2000-2005 yıllarında Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı Amenajman Heyetlerinde heyet mühendisi olarak çalıştı. 2005-2007 yıllarında Erzurum OBM Sarıkamış Orman İletme Müdürlüğünde ve 2007-2008 yıllarında da Antalya OBM Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğünde İşletme Şefi olarak görev yaptı. 2009-2014 yıllarında Antalya OBM Plan Proje Şube Müdürlüğü ve Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde Mühendisi olarak görev yaptı. 2014-2019 yılları arasında Antalya Orman Bölge Müdürlüğünde Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevini yürüttü. 2020-2021 yıllarında Konya Orman Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2021-2022 yıllarında Bursa Orman Bölge Müdürü olarak görev yaptı. Son olarak Antalya Orman Bölge Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yaparken 14 Mayıs 2024 itibariyle Muğla Orman Bölge Müdürü olarak göreve getirildi.
Başkan Arıcı, tarımın önemini vurguladı
14 Mayıs 2024 Salı - 14:19 Başkan Arıcı, tarımın önemini vurguladı Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 14 Mayıs Çiftçiler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında tarımın önemini vurguladı. Koçarlı’nın tarım ve çiftçilik açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Arıcı, Koçarlı’nın verimli toprakları ve zengin tarım potansiyeliyle öne çıktığını belirtti. Başkan Arıcı, Koçarlı’nın tarih boyunca çiftçilik geleneğine sahip olduğunu ve bu geleneğin günümüzde de bölgenin ekonomik ve kültürel kimliğini şekillendirdiğini ifade etti. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve çiftçilerin refahı için yapılan çalışmaların önemine vurgu yapan Başkan Arıcı çiftçilerin özverili çalışmalarının bölgenin kalkınmasında kilit bir rol oynadığını dile getirdi. Tarımsal üretimin modernizasyonu ve çiftçilere yönelik desteklerin artırılması gerekliliğine de dikkat çeken Başkan Arıcı, ayrıca çiftçiler arasında dayanışma ve birlik ruhunun güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti ve tarım sektörünün daha ileriye taşınabilmesi için çiftçilerin bir araya gelerek ortak çözümler üretmelerinin önemli olduğunu dile getirerek, “Koçarlı’nın tarım sektöründe öncü bir rol üstlenmesi için belediye olarak üzerimize düşen görevi yapıp, elimizden gelen desteği sağlayacağız. Bu vesileyle tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutluyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası’nın sahillerini yaz sezonuna hazırlıyor
14 Mayıs 2024 Salı - 13:57 Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası’nın sahillerini yaz sezonuna hazırlıyor Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası ilçesinde sorumluluk alanlarında bulunan sahilleri yaz sezonuna hazırlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ekipleri tarafından Kuşadası’nda süregelen rutin çalışmaların yanı sıra ilçenin eşsiz sahilleri de ekiplerin hummalı çalışmalarıyla misafirlerini ağırlamak üzere yaza hazır hale getiriliyor. Büyükşehir Belediyesi, geçmişte olduğu gibi bu yıl da Kuşadası ilçesinde sorumluluk alanlarında bulunan sahillerde çalışmalar gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan araç ve ekipmanlar ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında sahiller çöplerden arındırılıyor, öğütücüler ile taşlar temizleniyor, zararlı otlar toplanarak kent yüzbinlerce yerli ve yabancı turist için sezona hazır hale getiriliyor. Düzenleme ve peyzaj çalışması da gerçekleştiren ekipler, yaz sezonunda kent ve ülke ekonomisine büyük kazanç sağlaması beklenen Kuşadası’nda gece-gündüz demeden yoğun tempoyla çalışıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası genelinde sürdürülen çalışmaların yaz sezonu boyunca bu yılda da artarak devam edeceğini belirtti ve “Turizmin incisi Kuşadası’nı yaklaşan yaz sezonuna hazırlamak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Deniz, kum ve güneş denilince akla ilk gelen noktalardan olan Kuşadası’nı daha modern ve çağdaş bir görünüme kavuşturmak, ilçemize tatile gelen misafirlerimizin mutlu ve huzurlu vakit geçirmelerini sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı tatillerini Aydın’da geçirmeye davet ediyorum” dedi. Yapılan çalışmaların Kuşadası’na deniz-kum-güneş tatili için gelenleri çok mutlu edeceğini belirten tatilciler ve Kuşadalılar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerini iletti.
Aydın Eczacı Odası Başkanı Kararslan: “Eczacı varsa hayat var”
14 Mayıs 2024 Salı - 13:44 Aydın Eczacı Odası Başkanı Kararslan: “Eczacı varsa hayat var” Aydın’ın Efeler ilçesinde 14 Mayıs Eczacılık Bayramı kapsamında düzenlenen kahvaltıda konuşan 21. Bölge Aydın Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkan Sefa Kararslan, “Sağlığı ve sağlıklı hayat hakkını savunuyoruz. O nedenle bu yılki Eczacılık Haftamızın temasını “Eczacı Varsa Hayat Var” olarak belirledik” dedi. 21. Bölge Aydın Eczacı Odası, 14 Mayıs Eczacılık Bayramı etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Aydınlı eczacılar düzenlenen etkinlik kapsamında kahvaltılı programda bir araya geldi. Etkinlikler gün boyunca plaket töreni ile devam ederek, akşam düzenlenecek kokteyl ile sona erecek. Sabah kahvaltı programında Aydın’daki eczacılar ile bir araya gelen 21 Bölge Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, “Meslekî tarihimizde özel bir yere sahip olan bugünü, kamuda, sanayide ve eczanelerinde görev yapan 50 bini aşkın meslektaşımız ile birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 185 yıldır kanıta dayalı bilimsel çalışmaların ışığında üstlendiğimiz tarihi miras, sağlıklı yaşam hakkını savunan toplumsal misyon ve çağın gereklerini takip eden gelecek vizyonumuzla topluma şifa dağıtan bir mesleğin mensupları olmanın sorumluluğunu taşıyoruz” dedi. “Gazze’de insanlık tarihinin en acımasız katliamı yaşanıyor” “Gazze’de insanlık tarihinin en ağır, en karanlık ve en acımasız katliamlarından biri yaşanıyor” diyerek sözlerine devam eden Karaarslan, “Bizler insan hayatını korumayı kendisine ilke edinmiş bir mesleğin temsilcileri olarak masum sivilleri hedef alan, binlerce Filistinlinin yaşamını kaybetmesine, yaralanmasına yol açan bu saldırıları en ağır şekilde lanetliyoruz. Bir an önce uluslararası hukuka ve temel insan haklarına aykırı bu insanlık dramının sona erdirilmesi ve bölgede yeniden barış ortamının tesis edilmesi için bütün dünya ülkelerini, uluslararası kuruluşları bir kez daha, acilen göreve davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. “Eczacı varsa hayat var” Karaarslan konuşmasının devamında, “İlacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar geçen her aşamada, yetkinlik sahibi 50 bini aşkın meslektaşımızla, 185 yıldır aklın ve bilimin yolundan şaşmadan halkımızın en yakın sağlık danışmanı olmaya devam ediyoruz. Kamuda, akademide, ilaç sanayiinde ve eczanelerimizde güvenilir ve kolay erişilebilir ilaç hakkını savunuyoruz. Sağlığı ve sağlıklı hayat hakkını savunuyoruz. O nedenle bu yılki Eczacılık Haftamızın temasını “Eczacı Varsa Hayat Var” olarak belirledik. Meslektaşlarımızın üstlendiği kritik roller, önce pandemide ardından büyük deprem felaketinde hem ulusal hem de uluslararası platformlarda çok daha net biçimde görüldü. Yani eczacılar sağlık otoritesinin geçiştirmesiyle, görmezden gelmesiyle kaybolup gidecek, görünmez olacak bir meslek grubu değildir, eczacılar sağlık sisteminin en hayati can damarlarından birisidir” dedi. “Hastaların ilaçlara erişimi sağlanmalıdır” “Hastalarımızın tedavileri için ihtiyaç duydukları ilaçlara erişimi sağlanmalıdır” diyen Karaarslan, “Ödemek durumunda kaldıkları ek tedavi maliyetleri azaltılmalıdır. Zamanında ve doğru müdahalelerle hastalıkların tedavisi ve engellemesi adına Ulusal Gayri Safi Yurtiçi Hasıla içerisinde sağlığa ayrılan payın artırılması, sağlık bütçesi içerisinde ilaca uygun oranlarda pay ayrılması zaruridir. Bir süredir gündemde olan kamudaki tasarruf tedbirlerine ilişkin çalışmaları mali disiplinin sağlanması, yüksek enflasyonun dizginlenmesi açısından gerekli buluyoruz. Ancak biraz önce ifade ettiğim gibi sosyal güvenlik açıklarını kapatmak, enflasyon hedeflerini tutturmak adına toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hiçbir tasarruf tedbiri alınmamalıdır. Halk sağlığını koruma gayretindeki bir meslek grubunun temsilcileri olarak bu uyarıyı yapmayı görev biliyoruz ve diyoruz ki; sağlıktan tasarruf olmaz. Hastaların bakım kalitesi ve güvenliğini sağlama, halk sağlığını koruma, ilaca güvenli ve akılcı erişimi garanti etme gibi rolleri üstlenen bir eczacı işgücü modeli, sağlık sistemimizin üzerindeki yükleri hafifleteceği gibi sistemin ekonomik anlamda sürdürülebilirliğine de büyük katkı sağlayacaktır. Yerli ve milli ilaç üretimi konusu çok önem verdiğimiz konu başlıklarından birisidir. Daha önce de dile getirdik, dışa bağımlı olmayan bir ilaç sanayi hedefi, bütün ilaç sektörünün ana hedeflerinden biri olmalıdır” şeklinde konuştu. “Yeni mezunlar için istihdam politikaları hayata geçirilmeli” “Yeni mezunlar için, artık yeni istihdam politikaları hayata geçirilmeli” diyerek sözlerine devam eden Başkan Karaarslan, “Kamu kuruluşlarında, özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde, ilaç sanayinde, dağıtım kanallarında ve ilaca ilişkin hizmetlerin yürütüldüğü her alanda eczacı sayısı artırılmalıdır. Kamuda daha fazla eczacı istihdam edilmesi hastalarımızın daha etkin ilaç eczacılık hizmeti almasına katkı sağlayacaktır. İlaç sanayinde, ilacın gerçek uzmanı olan eczacıların daha fazla görev almasını sağlayacak kapsamlı istihdam politikaları hayata geçirilmelidir” dedi.
Aydınlı genç sporcular Antalya’ya damga vurdu
14 Mayıs 2024 Salı - 13:04 Aydınlı genç sporcular Antalya’ya damga vurdu Antalya’da gerçekleşen Atletizm Bölgesel Şampiyonası’nda 14 dalda başarılar elde eden Aydınlı genç sporcular, şampiyonaya damga vurdu. Atletizm Bölgesel Şampiyonası Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kıyasıya mücadelenin yer aldığı müsabakalara katılan sporcular, Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmak için ter döktü. Aydın’ı temsilen katılan genç sporcular ise elde ettikleri başarılar ile şampiyonaya damga vurdu 14 farklı branşta dereceye giren genç sporcular Aydın’ın gururu oldu. U16 kategorisinde yer alan 100 Metre Engelli branşında Öykü Ceylin Tekdal birinci, Sedef Naz Akıllı ikinci, Rümeysa Elif Ayhan ise üçüncü oldu. 200 Metre branşında üçüncülük elde eden Sude Naz Bayar, 300 Metre branşında da ikinci oldu. 300 Metre Engelli branşında Sedef Naz Akıllı ikinci olurken, Yüksek Atlama branşında İrem Su Zeybek ikinci oldu. Üç Adım Atlama branşında Fatma Irmak Akdemir birinci, Zeynep Esila Deniz ikinci oldu. Triatlon branşında ise Tamilla Şadıllı birinci oldu. U-18 kategorisinde yer alan 110 Metre Engelli branşında Koray Uygun birinci, 200 Metre branşında Baturalp Bostan birinci, Koray Uygun üçüncü, 300 Metre branşında da Ertuğrul Can üçüncü oldu. 100 Metre Engelli branşında birinci olan Tuana Akgün, Uzun Atlama branşında da birinci olurken, Buse Çolak da üçüncü oldu. Üç Adım Atlama branşında Buse Çolak ikinci, Gülle Atma branşında da Tuana Akgün üçüncü oldu. Şampiyonada adından söz ettiren gençler ile ilgili açıklama yapan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ise açıklamasında “Şampiyonaya katılan sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” ifadelerine yer verdi.
Çocuk gözüyle doğa ve renkleri isimli sergi, İbramaki Sanat Galerisi’nde açıldı
14 Mayıs 2024 Salı - 12:11 Çocuk gözüyle doğa ve renkleri isimli sergi, İbramaki Sanat Galerisi’nde açıldı Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi, Kuşadası İlkokulu öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluşan ’Çocuk Gözüyle Doğa ve Renkleri’ isimli sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Açılışını Başkan Ömer Günel’in gerçekleştirdiği sergi, 19 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilir. Kuşadası İlkokulu Çocuk Kulüpleri Görsel Sanatlar Kursu öğrencilerinin farklı teknikler kullanarak hazırladıkları ’Çocuk Gözüyle Doğa ve Renkleri’ isimli sergi, İbramaki Sanat Galerisi’nde kapılarını açtı. Toplam 120 resmin yer aldığı serginin açılış kurdelesini Başkan Ömer Günel, Kuşadası İlkokulu Müdürü Muzaffer Cesur ve resim öğretmeni İlknur Teğmen birlikte kesti. Velilerin de katıldığı serginin açılışından sonra Başkan Ömer Günel, alanı dolaşarak öğrencilerin çizdiği resimleri inceledi. Daha sonraysa okul müdürü Muzaffer Cesur tarafından Başkan Ömer Günel’e teşekkür plaketi verildi. Sergi 19 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak gezilebilir. Serginin açılışında konuşan Başkan Ömer Günel, “İbramaki Sanat Galerisi bugün çok anlamlı ve önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanatla uğraşan yetenekli çocuklarımızın resimlerini burada görmek benim için gurur ve mutluluk verici. Serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İmamdı muhtar oldu
14 Mayıs 2024 Salı - 11:21 İmamdı muhtar oldu Nazilli’nin 230 seçmeni bulunan kırsal Toygar Mahallesi’nde 31 yıl imamlık görevini yürüten 54 yaşındaki Mehmet Öztürk, emekli olmasının ardından yerel seçimlere muhtar adayı olarak girdi. Dedesinin izinden gittiğini söyleyen imam Öztürk, mevcut muhtara karşı seçimleri kazanarak şimdi de muhtar oldu. Nazilli’de 230 seçmeni bulunan Toygar Mahallesi 31 Mart seçimlerinde gündem oldu. 31 yıl bir ay mahallede imamlık görevini yürüten 54 yaşındaki Mehmet Öztürk, emekli olmasının ardından yerel seçimlere muhtar adayı olarak girdi. Nazilli’ye 10 kilometre uzaklıktaki kırsal Toygar Mahallesi Muhtarlığı için aday olan emekli imam Mehmet Öztürk, 212 oyun geçerli sayıldığı sandıktan 127 oy çıkartarak rakibi mevcut muhtar Mehmet Mutlu Özdemir’e karşı galip çıktı. Rakibi ise 68 oyda kaldı. “Dedemin izinden gidiyorum” 31 yıl 1 ay imam olarak görev yaptığı mahallesinin her karışını ve her bireyini iyi bildiğini ifade eden muhtar Mehmet Öztürk, "Emekli olmamın hemen ardından seçimlere girdim ve muhtarlığı kazandım. Muhtar oldum ancak halen mahallemize bir imam atanmadı. Ben de bu süreçte son 7 aydır imamlık görevimi sürdürüyorum. Muhtar seçilince de hem muhtar hem imam hem de mahallenin bakkalı olarak görevime devam ediyorum. Rahmetli dedem 1930-1940 arasında Afyon’da muhtarlık yaptı. Babam da Hacı Osman Kuyusu Camisi’nde 30 yıl imamlık yaptı. Oğlum da şu an imam olarak görev yapıyor. Annemin babası da 30 yıl bakkallık yaptı. Ben de 22 yaşında göreve başladığım mahallemde hem imamlık hem de bakkallık yaptım. Yani ailecek hem imamlık hem de bakkallık yapmaktayız" dedi. “Mahallemin ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum” Mahallesinin ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini sözlerine ekleyen Öztürk, “Mahallemde görev süremde vatandaşımızdan hiçbir şekilde para almadım. Tamamen gönül bağı ile mahalleme hizmet ettim. İmamlık görevim sırasında uzun yıllar Nazilli’den gelip gittim. Benden sonra imam olarak gelecek olan arkadaşımızın lojman sorunu yaşamasını istemiyorum. Öncelikli yapılacakların başında imam lojmanı, cemiyet alanı, içme suyu ve taş döşeme sorunlarını çözmek istiyorum. Telefon şebekeleri çekmediği için internet ulaşımında sabit internet ile soruna çözüm olmaya çalıştım. Ufak tefek işleri de zamanla yapacağız" şeklinde konuştu. “Öncelikle gönül bağı kurulmalı” Muhtar ve imamların öncelikli olarak vatandaşın kalbine girmesi gerektiğini ifade eden Mehmet Öztürk, “İmamlık ve muhtarlık gönül işidir. Vatandaşınla beraber çalışacaksın ki sorunları hep birlikte çözebilelim. Bu hizmete talip olanlar öncelikle gönül bağı kurmalı, yani mahallesinde aileden biri gibi olmalıdır” dedi.