GÜNDEM - 19 Mart 2024 Salı 12:41

Şehit aileleri ve gaziler iftar programında buluştu

A
A
A
Şehit aileleri ve gaziler iftar programında buluştu

Aydın Valiliği tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği programı düzenlendi.



Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programına, şehitlerin aileleri ve gazilerin yanı sıra protokol üyeleri de katıldı. İftar sofrasında bir araya gelen katılımcılar, Çanakkale’nin anlamını ve bu destansı zaferin önemini bir kez daha yüreklerinde hissetti. Aydın Valisi Yakup Canbolat, programın amacının sadece bir iftar birlikteliği olmadığını aynı zamanda şehitlerin ve gazilerin aziz hatıralarını yaşatma ve onlara olan minnet ve şükran duygularını ifade etme olduğunu belirtti.



Şehit aileleri ve gaziler de devletin ve toplumun kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek iftar programı için teşekkürlerini ilettiler.



Şehit aileleri ve gaziler iftar programında buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Deprem bölgesinde çocuklar ‘sıfır atık’ bilinciyle eğlendi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında depremzede çocukları hem eğlendirdi hem de ‘sıfır atık’ konusunda bilinçlendirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Adıyaman’daki konteyner kentte etkinlik düzenledi. Adıyaman K-8 konteyner kentteki etkinlik alanında çocuklar doyasıya eğlendi. Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından oyun parkurundan tiyatroya, beceri ve zeka oyunlarından bilgi yarışmasına kadar birçok etkinlik düzenlendi. 23 Nisan etkinliklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık’ çalışmaları da büyük ilgi topladı. Çocuklar sıfır atık hakkında bilgi alırken uygulamalı olarak atık ayrıştırdı. Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faysal Ergezen, amaçlarının çocukları bilinçlendirmek olduğunu belirterek, “Bakanlığımız, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya illerinde bu etkinlikleri düzenliyor. Burada amaç, deprem bölgesinde konteyner kentlerdeki çocukların moral ve motivasyonunu arttırmak ve bu noktada çevre bilincini aşılamak. Sıfır atık ve iklim değişiklikleri noktasında çocukları bilinçlendirmek” ifadelerini kullandı. Çocuklar ise düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.