DÜNYA - 27 Nisan 2024 Cumartesi 12:44 | Son Güncelleme : 27 Nisan 2024 Cumartesi 12:46

Gazze'de can kaybı 34 bin 356'ya yükseldi

A
A
A
Gazze'de can kaybı 34 bin 356'ya yükseldi

İsrail’in 204 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 388’e, yaralıların sayısı ise 77 bin 437’ye yükseldi.

İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana aralıksız bir şekilde saldırıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte sivillere 4 saldırı gerçekleştirdiği, 32 kişinin hayatını kaybettiği, 69 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 34 bin 388’e, yaralananların sayısının 77 bin 437’ye yükseldiği ifade edildi.

"Su kuyularının yüzde 70'i hizmet dışı"

Beyt Lahya Belediye Başkanı Alaa el-Attar yaptığı açıklamada, İsrail saldırıları sonucu Gazze'nin kuzeyindeki su kuyularının yüzde 70'inin ve kanalizasyon pompalarının yüzde 50'sinin kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.

Gazze'de can kaybı 34 bin 356'ya yükseldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Garanti BBVA Emeklilik’ten çocuklara BES duyurusu Garanti BBVA Emeklilik 23 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında dijital kanallarından Çocuklara BES başlatan müşterilerine çekiliş ile birçok farklı hediyeden birini kazanma fırsatı sunuyor. Daha çok çocuğun BES’li olmasını ve emeklilik hakkını bugünden başlatmasını hedefleyen Garanti BBVA Emeklilik, müşterilerine dijital kanallarından kolayca BES başlatma imkanı sunarken özel kampanyalar da düzenliyor. Garanti BBVA Emeklilik 23 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında dijital kanallarından Çocuklara BES başlatan müşterilerine çekiliş ile birçok farklı hediyeden birini kazanma fırsatı sunuyor. Şirket kampanya kapsamında 5 kişiye ailesiyle birlikte Land of Legends’ta 2 gece konaklama, 5 kişiye Airpods Max, 5 kişiye Ipad Air, 3 kişiye Meta Quest, 3 kişiye 3’lü Lego seti hediye edecek. “1 milyondan fazla çocuk BES’li” Konuyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, “18 yaş altı BES, çocuklarının geleceğine yönelik tasarruf ve birikim yapmak isteyen ebeveynler için kazançlı bir yatırım aracı. Biz de çocukların BES’e dahil olmalarını ve gelecekleri için birikime küçük yaşta başlanmasını önemsiyoruz. Çünkü sisteme ne kadar erken girerlerse, sistemin avantajlarından o kadar fazla yararlanabilirler. Yetişkinler de artık bu bilince sahip, kendilerinden önce çocuklarına hatta torunlarına BES yaptırıyorlar. Şimdiden 1 milyondan fazla çocuk BES’li oldu. Bugün, dileyen herkes şubeye gitmeye veya çağrı merkezini aramaya gerek kalmadan direkt kendisi veya çocuğu için BES ile birikim yapmaya başlayabiliyor. Bunun için bankacılık işlemleri için kullandıkları Garanti BBVA Mobil’e giriş yapılması ve BES başvuru alanından ilgili adımları takip etmeleri yeterli oluyor. BES sözleşmeleri birkaç dakika içerisinde oluşturuluyor. Gururla söyleyebilirim ki dijitalden başlatılan her 2 sözleşmeden biri şirketimizden başlatılıyor. Biz de bu yoğun ilgiye cevap verebilmek için müşterilerimize farklı avantajlar sunmaya devam ediyoruz. Bir yandan sık sık hediyeli kampanyalar düzenlerken bir yandan da ayda sadece 250 TL’ye BES başlatma imkanı sunuyoruz. Daha çok ödeme yapmak isteyen müşterilerimiz için 1.000 TL aylık ödemeye 1.000 TL hediye ettiğimiz kampanyalarımıza da devam ediyoruz.” dedi.
Antalya 100 bin anne için 100 bin demet çiçek hazır Anneler Günü dolayısıyla 100 bin demet çiçek 100 bin anne için hazırlandı. Aksu’da kesme çiçek üretimi yapan Ziraat Mühendisi Emine Aladağ, üretimlerinin yüzde 90 yurt dışına olduğunu, bu hafta yurt içindeki anneler için çalıştıklarını söyledi. Antalya’nın Aksu ilçesinde yaklaşık 24 dekar alanda 20 yıldır sektöre kesme çiçek ürettiklerini belirten Ziraat Mühendisi Emine Aladağ, "Anneler Günü dolayısıyla çiçek demetleri hazırlıyoruz. Anneyim, dört çocuğum var. Bütün annelerin gününü kutluyorum. Bugün onlar için çalışıyoruz" dedi. Yurt dışına yüzde 90 oranında ihracat yaptıklarını kaydeden Emine Aladağ, "Bu hafta Anneler Günü dolayısıyla yurt içine dağıtım yapılacak. Hep yurt dışındaki annelere gidiyordu. Bu sefer yurt içindeki annelere gelecek çiçeklerimiz. Demetlerimiz bu gece teslim edilecek. Fiyatlarımız oldukça makul rakamlar, alırken görürsünüz. 100 bin demet çiçek hazırlıyoruz. 100 bin anneye ulaşacak" şeklinde konuştu. Toprağın önemine de değinen Emine Aladağ, bütün annelerin gününü kutlayarak şunları söyledi: "Toprağın verdiğini hiçbir güç veremez. Topraklarımız değerli. Üretmeye devam edeceğiz. Bu sene çok mutlu bir anneyim. Engelli annesiyim, oğlum yürümeye başladı. Şehit, gazi ve bütün annelerimizin gününü kutluyorum. Hepimize huzurla, güzel bir yılla gelsin" diye belirtti.