GENEL - 19 Ocak 2018 Cuma 10:32

Sökeli kadınlardan kimsesiz çocuklara anne eli

A
A
A
Sökeli kadınlardan kimsesiz çocuklara anne eli

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi, kimsesiz çocuklara yardım amacıyla kış boyunca üşümesinler diye kazak, yelek, bere ve atkı ördü.

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi, kimsesiz çocuklara yardım amacıyla kış boyunca üşümesinler diye kazak, yelek, bere ve atkı ördü.


“Sıcacık Kalpler Sıcacık Kışlar; Çocuklar Üşümesin” sloganıyla başladıkları kampanya kapsamında iki hafta gibi kısa sürede onlarca bere, atkı, eldiven, yelek örmeyi başaran kadınlar, örgülerini 210 takım haline getirerek İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’na teslim etti. El emeği örgüler Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki kimsesiz çocuklara ulaştırılacak. Kent Konseyi tarafından İlçe Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen teslim töreninde Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Serbil Gül Bakır da bulundu.


Kadın Meclisi’nin kısa bir süre içinde çok sayıda el emeği ürünleri oluşturduğunu söyleyen Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Ceylan; “Duyurusu yapılmamasına rağmen Sökeli kadınlarımız yoğun ilgi gösterdi. 210 takım halinde oluşturulan paketleri Kaymakamlığımıza teslim ediyoruz. Sizler aracılığı ile Sosyal Hizmetlerin altında bulunan çocuklarımıza anne şefkati değmesini arzu ediyoruz” dedi.



Fikri Kadın Meclisi üyeleri ile paylaştıktan sonra güzel bir ilgiyle karşılaştığını söyleyen Kadın meclisi Başkanı Güler Nalbant’da; “Herkes çocuklara dokunmak istiyordu. Bir hafta gibi kısa sürede yapmaya karar verip harekete geçtik ve iki hafta gibi kısa bir sürede çok sayıda ürün elde edildi. Emeği geçen arkadaşlarım her biri ürünü sevgi ile yaptı. Her birine teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Örgü işlerinin aynı zamanda insanlara hayata bağlayan bir üretim şekli olduğunu rahmetli annesinden de bildiğini örnekleyen İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ise; “Kadınlarımız aynı zamanda üretkenlerdir. Bu üretimlerini kimsesiz çocuklarla paylaşmak istemeleri çok daha güzel ve önemli. Söke kent Konseyi ve Kadın Meclisi’ni bu düşünce ve faaliyetlerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.