EKONOMİ - 12 Aralık 2017 Salı 10:26

Üretici sorunları ve çözüm önerileri Meclis’e taşınacak

A
A
A
Üretici sorunları ve çözüm önerileri Meclis’e taşınacak

AYDIN (İHA) – AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, zeytin hasatların sürdüğünü ifade ederek üretici sorunları ve çözüm önerilerini doğrudan meclise taşıyacağını belirtti.

AYDIN (İHA) – AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, zeytin hasatların sürdüğünü ifade ederek üretici sorunları ve çözüm önerilerini doğrudan meclise taşıyacağını belirtti.


Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarını ziyaretinde gazetecilere açıklamada bulunan Erdem, yapılan Komisyon toplantısın da TBMM 26.Dönem’in ikinci kısmında Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi olarak, Komisyon Sözcülüğü görevine seçildiğini ifade etti.


Türkiye’nin en önemli tarım kentlerinden biri olan Aydın’da, Kasım ayının ortalarında başlayan zeytin hasat çalışmaların devam ettiğini anımsatan Erdem, Aydın’da zeytin ağacı sayısı fazla olmasına paralel olarak zeytin ve zeytinyağı üretiminde Aydın ilinin Ege bölgesinde ilk sırada yer aldığını kaydetti.


İstatistikti verilere bakıldığın da Aydın il genelinde, 151 bin 936 hektar zeytinlik alanı ve yaklaşık 24 bin aile zeytin üretimi ile uğraştığını ifade eden Erdem, eldeki verilere göre Aydın’da 156 adet zeytinyağı sıkım tesisi, 44 adet dolum tesisi, 62 adet de sofralık zeytin tesisin olduğu ve Ege Bölgesi’nde toplam ağaç varlığının yüzde 20’si ve toplam Zeytin üretiminin de yaklaşık yüzde 25’i Aydın ilinden sağlandığını, son dönemlerde zeytinyağı fabrikaları sıkım tesislerinin çevresinde oluşan zeytin karasuyunun beton havuzlara alınarak tel kafeslerle muhafaza altına alınmaları da çevre güvenliği açısından önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.