GENEL - 14 Haziran 2018 Perşembe 13:53

Deniz otobüsü ve feribotlarda bayram yoğunluğu başladı

A
A
A
Deniz otobüsü ve feribotlarda bayram yoğunluğu başladı

Türkiye bayram tatiline arefe gününden başladı.

Türkiye bayram tatiline arefe gününden başladı. İstanbul Yenikapı’dan Balıkesir’in Bandırma ilçesine sefer yapan deniz otobüsü ve feribotlarda yoğunluk yaşandı.


3 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Balıkesir’in Erdek, Marmara ve Avşa adalarına akın eden tatilciler, Bandırma İDO Feribot iskelesinde yoğunluğa neden oldu. Arefe günü de dahil olmak üzere 4 gün boyunca gidiş dönüş toplam 70’in üzerinde sefer yapacak olan İstanbul Deniz Otobüsleri’ne ait deniz otobüsü ve feribotlar, Bandırma’ya dolu olarak demir atıyor. Deniz yoluyla bugün ve yarın Bandırma’ya 3 bin araç ve 15 bin yolcunun gelmesi bekleniyor. Her seferinde yüzlerce araç ve yolcuyu Bandırma iskelesine indiren deniz otobüsü ve feribotlar nedeniyle zaman zaman trafikte aksamalar da yaşanıyor.


Deniz otobüsü ve feribotların geliş saatlerinde ticari taksiler de yolcu kapma telaşına başlıyor. Tatillerine araçsız olarak gelen tatilciler, ticari taksileri kullanarak Bandırma’dan Erdek’e geçiş yapıyorlar. Tatil için Marmara Adası veya Avşa’yı tercih eden tatilciler de Bandırma’dan Erdek’e ulaşarak, Erdek’ten adalara kalkan feribotlara biniyor. Trafik yoğunluğunun bayramın üçüncü günü olan 17 Haziran Pazar günü artması bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Üzümlü’de çiftçilere bağcılık, meyvecilik, sebzecilik ve bitki hastalıkları hususunda eğitim verildi Bağcılık, meyvecilik ve sebzecilik gibi tarımın alt sektörleriyle Erzincan’da ön plana çıkan Üzümlü çiftçisi, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen toplantıyla bilgilendirildi. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ilçe merkezlerinde başlattığı eğitim ve yayım çalışmalarını sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte tarım sektörü hareketlenirken tarım teşkilatı da eğitim ve yayım çalışmalarına hız verdi. Erzincan Valiliği’nin himayesinde Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde çiftçilere eğitim verildi. Düzenlenen toplantıda çiftçilere yöreye uygun olarak başta bağcılık ve kiraz yetiştiriciliği olmak üzere meyvecilik, sebzecilik ve bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı. Çiftçilerin istekleri doğrultusunda eğitim ve yayım çalışmalarını hızlandıran tarım teşkilatı ilçe merkezlerinde hem çiftçileri bilinçlendiriyor hem de eğitim ve yayım hizmetini çiftçinin ayağına götürüyor. Üzümlü ilçesinde yapılan bilgilendirme toplantısına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Lezzeti ile ülke genelinde tanınan coğrafi işaretli Cimin Üzümünün daha geniş alanlarda yetiştirilmesini, verimi ve kaliteyi artırmak üzere çalışmalarını sürdüren Erzincan İl Müdürlüğü, çiftçilerin yaşadığı sorunların çözümü noktasında Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile birlikte çalışıyor. Tarım sektöründe yapılması gerekenleri, yaşanan yenilikleri Müdürlüğe ait sosyal medya platformları ile duyuran, birçok alanda çiftçileri sürekli sms ile bilgilendiren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, alanda da oluşturduğu teknik ekipler ile sürekli çiftçilerin yanında yer alıyor.