YEREL HABERLER - 07 Ekim 2015 Çarşamba 14:32

Hayvanseverlerin Barınak Ziyareti

A
A
A
Hayvanseverlerin Barınak Ziyareti

Balıkesir’de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında hayvan severler düzenledikleri etkinlikte Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evini ziyaret etti.
Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evini ziyaret eden Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği üyeleri yiyecek hazırlayarak hayvanları beslediler. Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Makbule Oğuzkurt dernek üyelerinin aynı zamanda birer barınak gönüllüsü olduğunu ifade ederek "Bizler aynı zamanda barınak gönüllüsüyüz. Dernek arkadaşlarımızla birlikte 4 Ekim’de şehitlerimizden dolayı dışarıda bir etkinlik yerine barınakta bir etkinlik yapmayı uygun gördük. Yiyecekler getirerek yemekler yaptık. Büyükşehir belediyemizle beraber çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Sağ olsunlar bize ellerinden gelen her türlü desteği sağlıyorlar. Barınağımız her ay daha da güzelleşiyor, daha düzenli bir hale geliyor,hayvanlar daha rahat ediyor. Onlar burada kaldığı sürece tedavileri sağlık sorunları çözülerek dışarıya bırakılıyor"dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Denetim Şube Müdürü Volkan Karateke yaptığı açıklamada "Müdürlüğümüze bağlı sokak hayvanları geçici bakım evinde, hayvanları koruma kanunu ve hayvanların korunmasına dair uygulama yönetmeliği kapsamında çalışmalarımızı büyük bir hassasiyet ve özveri ile sürdürmekteyiz. Burada kısırlaştırma ve sahiplendirme faaliyetlerine özellikle ağırlık vermekte ve buna özen göstermekteyiz. Şuanda burada 4 veteriner hekim,1 veteriner teknikeri, bakıcı ve hizmetli arkadaşlarımız ve toplama ekibimizle beraber toplam 25 kişilik bir ekiple burada 24 saat hizmet vermekteyiz. Bunun dışında hayvan sevenler, hayvan koruma dernekleri ve sivil toplum kuruluşları ile beraber uyum içinde çalışıyoruz"şeklinde konuştu.
Veteriner Hekim Tarık Güler ise "Özellikle Balıkesir Hayvanları Koruma Derneğine çok teşekkür ediyoruz yaptıkları etkinlik sebebiyle. Barınağımızda şuan da kısırlaştırılmayı bekleyen ve kısırlaştırılarak sokağa salınmayı bekleyen 150 köpeğimiz mevcut. Şuan da yine barınağımızda 200 civarında çoğunluğu köpekten oluşan hayvanımız var, bunlardan 30 kadarı kedi. Yetişkin kedileri kısırlaştırdıktan sonra tekrar sokağa salıyoruz, aynı şey köpekler içinde geçerli. Burada kısırlaştırıp aşılarını tamamladıktan sonra yeniden alınan tere bırakılıyor. Orada da hayvan severlerimiz onları besliyorlar. Burada kedi ve köpekler çok uzun süreli kalmıyorlar. Ufak olanları daha çok sahiplendirme yoluyla veriyoruz. Geçen ay 68 sahiplendirme yoluyla hayvanları verdik. Bu Türkiye ortalaması için gayet güzel bir rakam"dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.