ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 18:26

Feci kazanın ardından gerçek ortaya çıktı

A
A
A
Feci kazanın ardından gerçek ortaya çıktı

Bartın’da hız limitlerini gösteren levhanın önünde meydana gelen ve 5 kişinin yaralandığı kazada, sürücülerden birinin ehliyetinin iptal edildiği ortaya çıktı.



Gürgenpınarı’ndan Bartın istikametine seyreden ve H.K. idaresindeki 74 ABF 264 plakalı araç ile karşı yönden gelen yabancı ülke plaka kodu bulunan B.Ç. yönetimindeki lüks araç kafa kafaya çarpışmış, Boğaziçi Caddesi üzerindeki hız limitlerini levhanın önünde meydana gelen feci kazanın sebebinin ise ilk belirlemelere göre aşırı hız ve dikkatsizlik olduğu tespit edilmişti. Araçlardan biri yol kenarındaki su kanalına düşerken, diğer araç ise kanala ramak kala durabilmiş, kanala düşen araçtaki şahıslardan biri çalılık alana savrulduğu olayda diğer iki kişi ise araç içerisinde sıkışmıştı. Feci kazada her iki aracın sürücüsü, G.U., C.Ç., ve R.K yaralanarak hastaneye kaldırıldı


Kazanın ardından şaşırtan bir detayda ortaya çıktı. Kazaya karışan yabancı plakalı lüks aracın direksiyon koltuğunda oturan B.Ç.’nin alkollü olduğu belirlenirken, sürücünün daha önce alkollü araç kullanırken yakalanması nedeniyle sürücü belgesine el konulduğu ve daimi olarak iptal edildiği öğrenildi.


Öte yandan yandan kazada yaralanan 5 kişinin de sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.


(SD-SD-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursaspor başkan aday adayları belli oldu Bursaspor Kulübü’nde 19-26 Mayıs’ta yapılacak Olağan Genel Kurul için bugün üç aday Divan Kurulu’na başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu. Enes Çelik, Raşit Barışıcı ve Levent Dönertaş, gereken şartları yerine getirmesi halinde kongrede yarışan isimler olacak. Bursaspor camiasının merakla beklediği başkan aday adayları belli oldu. 19-26 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurul öncesi bugün Divan Kurulu, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde aday adayların evraklarını teslim aldı. Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder’in kabul ettiği toplam üç isim oldu. Saat 15.00-17.00 arasında gerçekleşen organizasyona Enes Çelik, Raşit Barışıcı ve Levent Dönertaş geldi. Evraklarını teslim eden bu üç isim, perşembe gününe kadar gerekli prosedürleri gerçekleştirmesi halinde adaylıkları tam anlamıyla resmileşmiş olacak. Galip Sakder detayları verdi Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, yaptığı açıklamada, “Bugün üç adayımız müracaat etti. Bursaspor’umuz için hayırlı olsun. Sinan Bür kaptanımız ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Perşembe saat 17.00’ye kadar tüm başkan adayları 100’er tane imza için kulübümüze gelecek. Kabul olacak yönetimlerin de listelerini teslim edecek. Yeni seçilecek yönetimle beraber geleceğimizi daha güzel olmasını temenni ediyorum. Enes Çelik’e ayrıca teşekkür ediyorum. 100 bin TL kulübe bağış yaptı. Diğer arkadaşların öyle bir niyeti yokmuş. Herkese teşekkür ederiz.”
Eskişehir Kadir Özübek, İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle buluştu Federal Film Akademisi kurucusu oyuncu, seslendirmen ve dublaj sanatçısı Kadir Özübek, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) öğrencileriyle bir araya geldi. İBF Şener Şen Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katılım gösterdi. Öğr. Gör. Dr. Nebiye Özaydemir’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide seslendirme ve dublaj sanatçısı Kadir Özübek, kariyer yolculuğunu öğrencilerle paylaşırken, öğrencilerin sorularını da cevaplamayı ihmal etmedi. “En iyi dublaj en iyi taklittir” Seslendirme ve dublaj mesleği hakkında bilgi ve tecrübelerini anlatan ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kadir Özübek, “12-13 yaşlarında Eskişehir’de radyoculuk yaparak başladım serüvenime. Bir süre sonra radyoculuktan seslendirme ve dublaj alanına kaydım. Sesimin seslendirme ve dublaj için çok uygun olduğunu çok erken yaşta fark ettim ve hayatımı sesimden kazandım. Seslendirme ve dublaj işinin sadece ses ile yapıldığını düşünüyordum ancak yanılmışım, her şey duymakla başlıyor. Mesleğime başladığımdan bugüne Testere, Freddy Krueger, Ayı Yogi, Kas Adam, Buz Kralı gibi karakterleri seslendirerek 85 bin rolü geride bıraktım. Ülkemiz seslendirme ve dublaj konusunda çok yetenekli bir ülke. Bu mesleği yapmak isteyenler seslendirme ve dublaj üzerine kurulmuş akademilerde eğitim görüp, sektörde şanslarını arayabilirler. Temelde konuşma bozukluğu olmayan herkes bu mesleği yapabilir. Seslendirdiğiniz karakterle empati kurmanız ve karakterden çıkan bütün sesleri eş zamanlı olarak çevirme yeteneğinizin olması çok önemli. En iyi dublaj en iyi taklittir. İyi bir dublajın ortaya çıkması için iyi bir çevirinin, iyi bir dublaj sanatçısının ve yine iyi bir yönetmenin olması gerekiyor. Genç arkadaşlarımıza tavsiyem, şüphe duyduğunuz şeyleri terk edin ve hayatınızın keyfini çıkarın. Hayal ettiğiniz her şeyin gerçekleşeceğine inanın” ifadelerine yer verdi. Söyleşi, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.