GENEL - 04 Aralık 2016 Pazar 10:27

Dövizini bozdurana yemek bedava

A
A
A
Dövizini bozdurana yemek bedava

Dolar ve Euro’daki artışa karşı Türk parasının değerlenmesi için atağa geçen Bilecik’teki bir lokanta işletmecisi, 500 Dolar veya Euro bozdurup, fişiyle gelen vatandaşlara ücretsiz yemek veriyor.
Vezirhan beldesindeki bir lokanta işletmecisi Dolar ve Euro’nun yükselişi nedeniyle ilginç bir kampanya başlattı. Doların bozdurulması yönündeki çağrılara kayıtsız kalmayan Trabzonlu Yüksel Usta Lokantası İşletme Sahibi Yüksel Yıldırım, Türk parasının değerlenmesi için 500 Dolar ve Euro’yu bozdurup fişini getiren vatandaşlara ücretsiz yemek veriyor. İşletmeci, dükkanın camına astığı, üzerinde “Kardeşçe yaşadığımız ülkemizin güzel insanları 500 Dolar, Euro bozdurup, fişini gösteren herkese yemek bedava” yazılı pankartla vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırıyor. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak, Dolar ve Euro’daki artışa karşı hamlede bulunmak amacıyla kampanyayı başlatan lokantacıya vatandaşlardan da destek geldi.

“Ülkemize ve devletimize hizmet amaçlı bir kampanya yaptık”
İşletme sahibi Yüksel Yıldırım, vatandaşlara dövizlerini bozmaları konusunda çağrı yaparak, başlattıkları kampanyayı anlattı. Yıldırım, “Ülkemize ve devletimize hizmet amaçlı bir kampanya yaptık. Biliyorsunuz sayın Cumhurbaşkanımızın da ’Dolarlarınızı bozun’ diye bir çağrısı olmuştu. Dolarlarını, Euro’larını bozan tüm vatandaşlarımız makbuzlarıyla geldiği zaman lokantamızda ücretsiz yemek yiyebilirler. Bozdurdukları dövizin fişiyle gelen çok vatandaş oldu. Dün bu kampanyaya başladık, gördük ki vatandaşlarımız sayın Cumhurbaşkanımızın ve bizim bu kampanyamıza, çağrımıza duyarsız kalmamış. Bayağı ilgi var” diye konuştu.

Vatandaşlar getirdikleri fişler ile ücretsiz sabah kahvaltısı veya öğle yemeği yediler
Kampanyayı duyup da lokantaya sabah kahvaltıya gelen Ahmet Ayyıldız isimli vatandaş, “Güzel bir kampanya yapmışsınız. Dolar, Euro bozdurana yemek bedavaymış. Türk parasını değerlendirmek amacıyla Dolar, Euro bitsin, Türkiye daha iyi ilerlesin. Mutlu olduk, güzel bir kampanya. 500 Euro’um vardı, bozdurup getirdim ailemle kahvaltımızı da yaptık. İşletme sahibi Yüksel Yıldırım’a başlattığı bu kampanyadan dolayı teşekkür ederiz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.