YEREL HABERLER - 14 Ocak 2017 Cumartesi 11:48

İl Müdürü Aslan Yıldız, gençlerle tecrübelerini paylaştı

A
A
A
İl Müdürü Aslan Yıldız, gençlerle tecrübelerini paylaştı

Hasbihal Gençlik Sohbetleri kapsamında Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, gençlerle bir araya geldi.
Has odada gerçekleştirilen hasbıhale gençlerin katılımı ve ilgisi yoğun oldu. Samimi ve sıcak bir ortamda geçen etkinlikte İl Müdürü Yıldız, gençlere kendini tanıtarak deneyimlerini aktardı. Sokakta çalışan çocuklar merkezi üyesi çocukları topluma kazandırma projesi kapsamında sokakta çalışan çocuklar üzerinde yaptığı çalışmalar sonucu binlerce çocuğu topluma ve Türk sporuna nasıl kazandırdığını anlattı. Gençlik Merkezinin ve Spor İl Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında da gençlere bilgi veren Yıldız, “Tüm gençlerimizi spor tesislerimizden ve faaliyetlerden faydalanmaya davet ederek Gençlik Merkezimiz İnovasyon Atölyesi kapsamında Girişimcilik eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazanan girişimcilerimizin aldıkları sertifikalar vesilesiyle açacakları iş yerlerinin ilimiz, ülkemiz ve kendi ekonomilerine katkı sunacağına inanıyor ve hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Hasbihal sonrasında Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Bilecik Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız tarafından takdim edildi. Gençler program sonunda kendilerine yönelik yapılan çalışmalardan ve gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti belirtmek için İl Müdürü Aslan Yıldız’a hediye takdim ettiler.
Verimli geçen hasbıhalin ardından gençlere ikramlarda bulunuldu. Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.