GENEL - 01 Ağustos 2017 Salı 20:21

Bingöl’de Mescid-i Aksa için pedal çevirdiler

A
A
A
Bingöl’de Mescid-i Aksa için pedal çevirdiler

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl Gençlik Kolları, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla "Kudüs İçin Yola Çık" sloganıyla pedal çevirdi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl Gençlik Kolları, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla "Kudüs İçin Yola Çık" sloganıyla pedal çevirdi.


Bingöl Polis Evi önünde başlayan bisiklet turu, Dörtyol Saat Kulesi önünde sona erdi. Çeşitli sloganlar eşliğinde Saat Kulesi önüne doğru ilerleyen kalabalığa, çevredekiler de eşlik etti. HÜDA PAR Gençlik Kolları İl Başkanı Fuat Sönmez, bisiklet turu sonrası yaptığı açıklamada, İsrail’in insanların en kutsal hakkı olan ibadet özgürlüğünü engellediğini söyledi.


Kudüs’ün ümmetin kalbi olduğunu belirten Sönmez, “İslam coğrafyasındaki her işgalin, fitne ve terörün içinde olan işgalci İsrail’in, son birkaç aydır barbarlığını ve vahşiliğini Kudüs ve Mescid-i Aksa merkezli daha da arttırdığı aşikardır. Ezanın yasaklanması, sokak ortasında, evlerinin önünde, mescit avlularında Filistinli Müslümanların şehit edilmesi, 1967’den bu yana ilk kez Mescid-i Aksa’da Cuma namazına izin verilmemesi İsrail zulmünün giderek artan alçaklığına birkaç örnektir. İsrail, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. İslam dünyasının aydınlık günleri Kudüs’ün işgali ile yerini karanlık günlere bırakmıştır. Kudüs’ün özgürlüğünü savunmadan ne özgürlük ne de insan hakları savunuculuğu yapılamaz. Şunu net olarak anlamak gerekir ki, Kudüs meselesi, sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi değil, tüm dünya Müslümanlarının üzerinde imani bir sorumluluktur. Kudüs, ümmetin kalbidir. Bingöl, Bağdat, Halep, Şam, Kabil, İslamabad, tüm İslam şehirleri bu bedenin birer uzvudur. Hadisi- şerifin diliyle birinin acısı ve sevinci bir diğerinindir” dedi.


Sönmez, konuşmasının devamında, halkın ve tüm dünyanın ümmet coğrafyasında akan kanın, iç savaşların ve terör olaylarının arkasında İsrail’in doğrudan ya da dolaylı olarak olduğunu kaydetti.


Mescid-i Aksa için toplanan grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.